Author Topic: Ο μεγάλος προφήτης και μέντιουμ Βολφ Μέσινγκ  (Read 82 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

antimilitarist21

  • Guest
Πρώτα χρόνια

Ο Βολφ Γκριγκόρεβιτς Μέσινγκ γεννιέται την 1η Σεπτεμβρίου 1899 σε μια κωμόπολη κοντά στη Βαρσοβία, τμήμα τότε της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Ήταν μέλος μιας φτωχής οικογένειας εβραϊκής καταγωγής και ο αυστηρών αρχών πατέρας, βλέποντας την ικανότητά του στα γράμματα, τον προόριζε για ραβίνο.
Παρά την αντίσταση του μικρού Βολφ, στέλνεται τελικά σε θρησκευτικό προπαρασκευαστικό σχολείο, όπου θα περάσει τα επόμενα δύο χρόνια της ζωής του λέγοντας συνεχώς ότι είναι μέντιουμ! Και μιας και κανείς από τους αρχιερείς δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά, εγκαταλείπει τη ραβινική σχολή, αλλά δεν επιστρέφει στη γενέτειρά του, φοβούμενος την αντίδραση του πατέρα.

Κρύβεται λοιπόν στο πρώτο τρένο που βλέπει στον σταθμό της Βαρσοβίας και βγαίνει στο Βερολίνο. Στο ίδιο τρένο τού αποκαλύφθηκαν, όπως εξομολογήθηκε στην αυτοβιογραφία του, οι πρώτες ριπές των υπνωτιστικών του ικανοτήτων. Όταν τον τσάκωσε ο ελεγκτής και του ζήτησε το εισιτήριο, ο έφηβος Βολφ έβγαλε ένα λευκό χαρτάκι από την τσέπη του και υπνώτισε τον σιδηροδρομικό υπάλληλο πως ήταν πράγματι εισιτήριο!
Μα καλά, παιδάκι μου, μονολόγησε ο επόπτης, αφού έχεις εισιτήριο, γιατί κρύβεσαι κάτω από τον πάγκο;.

Βερολινέζικες περιπέτειες
Πάμφτωχος και χωρίς προοπτικές, ο νεαρός Μέσινγκ κάνει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει: γυαλίζει παπούτσια στον δρόμο, κάνει θελήματα για νοικοκυριά και μεταφέρει μηνύματα αριστερά και δεξιά. Είναι ωστόσο μόνιμα πεινασμένος και λιποθυμά συχνά από την πείνα και τις κακουχίες, ζώντας στον δρόμο.
Μια μέρα πέφτει λιπόθυμος στο πεζοδρόμιο, τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο και τον χαρακτηρίζουν στα γρήγορα νεκρό. Στο κρεβάτι του νεκροτομείου όμως φοιτητής της ιατρικής διαπιστώνει πως το αγόρι έχει παλμό. Το λέει στον διαπρεπή καθηγητή Αμπέλ, ο οποίος τον επαναφέρει στη ζωή από τον λήθαργο και μαγεύεται λίγο αργότερα από τις ψυχικές ικανότητες του ζητιάνου.
Διαπρεπής ψυχίατρος και νευρολόγος καθώς ήταν, ο Αμπέλ άρχισε να ερευνά τις δυνάμεις του μικρού και κάποια στιγμή τον σύστησε σε έναν φίλο του ιμπρεσάριο. Κι έτσι βρήκε την πρώτη του δουλειά, κάνοντας τον νεκρό στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της πόλης! Η δουλειά να στέκεται ακίνητος για τρεις μέρες και τρεις νύχτες τη βδομάδα ήταν ομολογουμένως δύσκολη, πλήρωνε όμως καλά, πέντε ολόκληρα μάρκα τη μέρα.
Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Μέσινγκ εξασκούσε τις αντιληπτικές του ικανότητες, την τηλεπάθεια και τον τρόπο να διαβάζει τη σκέψη των άλλων. Δύο χρόνια αργότερα, είναι έτοιμος να ανέβει στη σκηνή του βοντβίλ, εκτελώντας περίτεχνα νούμερα που θα τον έκαναν σύντομα αστέρα της νυχτερινής βερολινέζικης ζωής του Α Παγκοσμίου.