Author Topic: Ο Κουφοντίνας δικάζει τον καπιταλισμό  (Read 94 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Α/Α

 • Guest
Ας θυμηθούμε τη σκηνή που ο Κουφοντίνας ήρθε αντιμέτωπος με τον μεγαλομαφιόζο εγκληματία καπιταλιστή Β. Βαρδινογιάννη, και από κατηγορούμενος έγινε κατήγορος του καπιταλισμού, θυμίζοντας τις εποχές που ο Ντιμιτρόφ δίκαζε το ναζισμό μπροστά στον Γκέριγκ, ή όταν ο Μπουχάριν δίκαζε τον σταλινισμό στην τρίτη δίκη της Μόσχας.

Δ. Κουφοντίνας: κ. Βαρδινογιάννη, αμέσως μετά την επίθεση είχατε δηλώσει ότι σούταρε πέναλτι ο Σαραβάκος και βρήκε το δοκάρι.
Β. Βαρδινογιάννης: Αυτό το είπα σ’ ένα φίλο μου, πού το ξέρετε εσείς;
Δ. Κουφοντίνας: Το ‘γραψαν οι εφημερίδες. Μ’ αυτή την έκφραση δείξατε καθαρά, ότι αποδέχεστε τους κανόνες του παιχνιδιού, το πέναλτι, το οποίο οι δημοσιογράφοι το χαρακτηρίζουν την εσχάτη των ποινών. Το παραδεχτήκατε, εσείς που είστε ένας από τους επιφανέστερους κεφαλαιοκράτες…
(Ο Βαρδινογιάννης με το ένα χέρι στη ζώνη και το άλλο στην τσέπη, έχει γυρίσει την πλάτη στο δικαστήριο, κοιτάζει προκλητικά τον Κουφοντίνα και κάτι λέει που δεν ακούγεται)
Δ. Κουφοντίνας: Εσείς που είστε ένας από τους επιφανέστερους καπιταλιστές της Ελλάδας….
(Γίνεται σαματάς. Ο Βαρδινογιάννης κάτι λέει στον Κουφοντίνα. Ξεχωρίζει μόνο το «να αφήσετε αυτά που ξέρετε». Η Κούρτοβικ διαμαρτύρεται, ο πρόεδρος χτυπάει το κουδούνι. Ο Βαρδινογιάννης λέει: «Αμα βγει έξω από δω, θα σας πω εγώ», αναφερόμενος στον Κουφοντίνα).
Δ. Κουφοντίνας: Θα κάνω την ερώτηση, απλά σας λέω ότι δικαίως εξερράγη η κ. συνήγορος, γιατί της είπε «σιγά το μούτρο» (!!!). Δείχνει πως σέβαται τους θεσμούς ο κύριος αυτός. (Ο Βαρδινογιάννης, στραμμένος προς τον Κουφοντίνα, κάτι λέει)… Τη δική σας Δικαιοσύνη, πού την ξέρετε τη δική μου δικαιοσύνη; Μ’ αυτή τη δήλωση αποδέχεται ως φυσικό, αυτός ο οποίος είναι ένας από τους επιφανέστερους κεφαλαιοκράτες της χώρας, να γίνει στόχος μιας αντικαπιταλιστικής επαναστατικής οργάνωσης.
Β. Βαρδινογιάννης: Εγώ έκανα ένα καλαμπούρι. Το είπα τηλεφωνικά σ’ ένα φίλο μου, τον Αντώνη το Λιβάνη. Ούτε παραδέχτηκα ποτέ ότι αυτοί οι κύριοι που δικάζονται τώρα εδώ πέρα είχαν το δικαίωμα να κάνουν αυτά που κάνανε, τα αίσχη. Γλίτωσα εγώ, δεν γλίτωσαν άλλοι.
Δ. Κουφοντίνας: Δηλώσατε και εδώ, δηλώσατε και στην πρώτη δίκη, ότι εγώ δύο χρόνια την ερεύνησα την υπόθεση, έφερα ξένους, αλλά δεν είχα κανένα αποτέλεσμα. Εψαχνα να τους βρω, δεν τους βρήκα. Ημουν άτυχος εγώ για να τους βρω και τυχεροί αυτοί που δεν τους βρήκα. Θα ήθελα να ρωτήσω πρώτα, ποιοι είναι αυτοί οι ξένοι ειδικοί; Ανήκουν σε κανένα ευαγές ίδρυμα, σε κανένα συνδικάτο.
Β. Βαρδινογιάννης: Δεν απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις εγώ.
Δ. Κουφοντίνας: Λέτε μετά ότι ήτανε τυχεροί που δεν τους βρήκα. Τι τύχη θα είχανε αν τους βρίσκατε; Μήπως θα είχαν την τύχη του νεαρού σοσιαλιστή κοινοτάρχη Γιάννη Κουτσάκη, που δολοφονήθηκε γκανγκστερικά;
Β. Βαρδινογιάννης: Δεν ξέρω τι σχέση έχει το ένα με το άλλο…
Πρόεδρος: Μην απαντάτε, άλλη ερώτηση.
Δ. Κουφοντίνας: Γνωρίζετε τον Γιώργο Αλιφραγκίδη και τον Νίκο Σταματιάδη;
Β. Βαρδινογιάννης: Εεε, δε θυμάμαι…
Δ. Κουφοντίνας: Δε μπορεί να μην το θυμάστε. Ηταν δυο από τους εργάτες, ο ΄νας μάλιστα ήταν πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, που δολοφονήθηκαν στο γκαζάδικό σας, επειδή πιο πριν, για να γλιτώσετε λεφτά, δεν είχατε κάνει καθαρισμό . Δολοφονήσατε δύο εργάτες και άλλους έξι τους σακατέψατε…
Α. Λυκουρέζος: Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα… Του δίνει η πολιτεία το δικαίωμα να δημιουργεί εντυπώσεις μ’ αυτές τις ψευδείς..
Δ. Κουφοντίνας: Δεν είναι γεγονός ότι δολοφονήσανε δυο εργάτες, για να κερδίσουν πέντε ψωροδεκάρες;
(Ο πρόεδρος κάνει εσπευσμένα διάλειμμα και κλείνει τα μικρόφωνα).
Ιδιο σκηνικό και με την επανάληψη της διαδικασίας, που συνεχίζεται με ερωτήσεις από την Γ. Κούρτοβικ. Η συνήγορος ρωτάει για την ιστορία των Καλών Λιμένων, για τη δολοφονία του Γιάννη Κουτσάκη, για τις σχέσεις των Βαρδινογιάννηδων με την εταιρία ΣΕΚΑ και τον εφοδιασμό του 6ου στόλου. Ο πρόεδρος απαγορεύει το 90% των ερωτήσεων. Κάποιες φορές ο Βαρδινογιάννης αγνοεί την απαγόρευση και απαντά. Σταχυολογούμε μερικές απαντήσεις. Για την έκρηξη στο «ΚΗΤΗ ΣΙ»: «Επιτρέπετε τέτοια ερώτηση; Είναι τελείως ανεξάρτητο, έχουν αθωωθεί τα πράγματα». Για τον ανεφοδιασμό του 6ου στόλου από τις επιχειρήσεις του στην Κρήτη: «Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αυτή η καταραμένη Αμερική έσωσε τον τόπο». Για τη δολοφονία του κοινοτάρχη Κουτσάκη: «Κακώς αναφέρεστε σ’ αυτό το θέμα». (Κουφοντίνας: «Ο Γιάννης Κουτσάκης ήταν κοινοτάρχης που αντιστάθηκε στην αρπαγή της γης και στην εκτόπιση τόσων ανθρώπων. Βρέθηκε δολοφονημένος. Δολοφονήθηκε μπροστά στην οικογένειά του. Αυτό δείχνει πως ένας γκάνγκστερ αντιλαμβάνεται τους νόμους»).
Γ. Κούρτοβικ: Πώς εσείς, ένας απόστρατος του Ναυτικού το 1967, βρεθήκατε το 1970 με μια τόσο μεγάλη εταιρία, όπως η Μότορ Οιλ και σε λίγα χρόνια με έναν κολοσσό; Με τι κεφάλαια φτιάχτηκε η Μότορ Οιλ;
Β. Βαρδινογιάννης: Ετσι καταστρέφετε τον τόπο.
Δ. Κουφοντίνας: Με αμερικάνικα κεφάλαια φτιάχτηκε.
Γ. Κούρτοβικ: Στην ιδοκτησία σας είναι το ΣΤΑΡ, η AVIN…
Β. Βαρδινογιάννης: Εφορία είσαι;
Γ. Κούρτοβικ: Δικαστήριο είμαι και παρακαλώ να μου μιλάτε στον πληθυντικό. Εδώ δεν είναι λιμκάνι.
Β. Βαρδινογιάννης: Αν είστε εκπρόσωπος της 17Ν να μας πείτε γιατί δολοφόνησαν τόσο κόσμο.
Δ. Κουφοντίνας: Θα μας πείτε γιατί δολοφονήσατε δυο εργάτες;
Β. Βαρδινογιάννης: Κύριε πρόεδρε, κουράστηκα από τις ερωτήσεις.
Δ. Κουφοντίνας: Ο πρωθυπουργός μίλησε για πέντε νταβατζήδες. Πολλοί σας τοποθέτησαν σ’ αυτούς. Είστε ένας από τους πέντε νταβατζήδες;
Β. Βαρδινογιάννης: Οχι, είναι λάθος. Ωραία καλαμπούρια κάνουμε.
Δ. Κουφοντίνας: Ποιοι είναι οι πέντε νταβατζήδες;
Β. Βαρδινογιάννης: Πού να ξέρω ποιοι είναι; Εγώ πάντως δεν είμαι ένας απ’ αυτούς.
Ο πρόεδρος απαγορεύει συνεχώς τις ερωτήσεις, αρνείται την επιχειρηματολογία του Κουφοντίνα και των συνηγόρων υπεράσπισης, ότι διερευνούν τα πολιτικά κίνητρα της ενέργειας και όταν κάποια στιγμή η κουβέντα έρχεται στον ταξικό διαχωρισμό της κοινωνίας τον αρνείται, για να εισπράξει την απάντηση από τον Κουφοντίνα: «Η ύπαρξη τάξεων και η πάλη των τάξεων δεν είναι ανακάλυψη του Μαρξ. Το είχαν ανακαλύψει πριν ο Σμιθ, ο Ρικάρντο και άλλοι. Αν εσείς τώρα ανακαλύπτετε ότι δεν υπάρχουν τάξεις…».
 


mia putsa gia thn anula

 • Starshina
 • *
 • Posts: 147
 • Φήμη 0
  • View Profile
οι παρευρισκόμενοι στην δίκη θα πρέπει να έχουν λιώσει στο γέλιο!

δεν υπάρχουν λέμε αυτά..

καλά είναι για λίγο να τα ζήσεις, αλλά και επί τόσο καιρό που κράτησε η δίκη,,, γίνεται βαρετό..

callan

 • Μπράβος
 • Major
 • *****
 • Posts: 711
 • Φήμη 0
  • View Profile
Γ. Κούρτοβικ: Δικαστήριο είμαι και παρακαλώ να μου μιλάτε στον πληθυντικό. Εδώ δεν είναι λιμάνι.

«Η ύπαρξη τάξεων και η πάλη των τάξεων δεν είναι ανακάλυψη του Μαρξ. Το είχαν ανακαλύψει πριν ο Σμιθ, ο Ρικάρντο και άλλοι η Κούρτοβικ. Αν εσείς τώρα ανακαλύπτετε ότι δεν υπάρχουν τάξεις…».

 

Ασφαλίτης

 • Guest
Ο δικασμένος δικάζει τον καπιταλισμο ?

Μαχερομούνιασμα στον Κουφοντίνα !

ΟΧΙ ΤΩΡΑ

ΧΘΕΣ[/size]