Author Topic: Μιχαλολιάκος, Αλεξανδράκης, Μαύρος Κρίνος και Πλ&#  (Read 1304 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

FringeElements

  • Guest
Διαχωρίζω αυστηρά τον όρο πλουτοκρατία και καπιταλισμός.

Όλες οι ιδεολογίες που αντιστάθηκαν στην ελεύθερη αγορά γκρεμοτσακίστηκαν και εξαναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν. Επιπλέον, αυτό υπήρξε μια δυναμική διαδικασία. Την ίδια στιγμή που ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία, την ίδια στιγμή κατάργησε τα 25 σημεία. Την ίδια στιγμή που έγινε η οκτωβριανή καταστροφή της Αυτοκρατορίας, την ίδια στιγμή τέθηκαν οι βάσεις για την NEP. Συνεπώς αυτή η ταύτιση πλουτοκρατίας-καπιταλισμού-ελεύθερης-αγοράς-ασυδοσίας-απληστίας είναι για τα πανηγύρια στο Σύνταγμα.

Το ένα σύστημα είναι εκείνο όπου υπάρχουν φαινομενικά κανόνες ελεύθερης αγοράς αλλά το κράτος παρεμβαίνει για να ευνοήσει τους δικούς του. Αυτό αλλού λέγεται κορπορατισμός, αλλά λόγω forum, το ονομάζω πλουτοκρατία.

Το άλλο σύστημα είναι εκείνο όπου δεν υπάρχει βοήθεια από το κράτος και ο καταναλωτής μπορεί να καταστρέψει τον πλούσιο αν το επιθυμεί. Αυτό έιναι η ελεύθερη αγορά και ο καπιταλισμός.

Πολλοί συγχέουν το δεύτερο με το πολυπολιτισμικό αντιλευκό μαρξιστικό κοινωνικό όραμα μιας κοινωνίας υπό διάλυση. Εγώ πιστεύω το αντίθετο. Ότι επειδή υπάρχει το πρώτο υπάρχει και ο πολιτισμικός μαρξισμός. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να σου πουλήσει σάπιο προϊόν , γιατί η απάτη τιμωρείται, ενώ ο κορπορατισμός όχι μόνο μπορεί, αλλά και πρέπει. Στην ουσία η υπερδομή μέσα στην οποία μπορεί να επιβιώσει η πλουτοκρατία προϋποθέτει μηδενική κοινωνική συνοχή, δημοκρατία, αθεΐα, ανηθικότητα και απόγνωση.

Άλλο ένα παράδειγμα: Λέει ο Gogol "Βρε μαλάκα, ο επιχειρηματίας σκέφτεται ΜΟΝΟ το συμφέρον του εαυτού του". Ο καθένας σκέφτεται το συμφέρον του εαυτού του. Αν το συμφέρον του καθένα είναι το δικό του και τέτοια άτομα που συναποτελούν ένα έθνος εργάζονται χωρίς κανείς να εξαναγκάζει κανέναν, τότε το συμφέρον του καθένα είναι το εθνικό συμφέρον. Όχι όμως στον κορπορατισμό, όπου οι δυο κατηγορίες ανθρώπων είναι πλήρως διαχωρισμένες. Οι επιχειρηματίες έχουν μαζί τους την βία του κράτους, ενώ οι κοινοί θνητοί έχουν την βία του κράτους στο κεφάλι τους. Φυσικά όλα αυτά δεν μπορεί να τα κατανοήσει κάποιος ο οποίος νομίζει ότι "οι γιατροί της Κούβας είναι καλύτεροι από τους νεοφιλελεύθερους γιατρούς" xD Για αυτόν, ότι έκανε είτε ο Χίτλερ είτε ο Στάλιν πάντα θα διέπεται από ένα ανώτερο πνεύμα, μυστικιστικό...

Ο κορπορατισμός-μαρξισμός είναι το ίδιο σύστημα όπου το άτομο εξαναγκάζεται να εκλάβει την πλουτοκρατία ως το μόνο ρεαλιστικό σύστημα και τον μαρξισμό ως το μόνο δίκαιο σύστημα. Έτσι το άτομο εγκλωβίζεται χωρίς να κατανοεί ότι η έλλειψη της ιδιοκτησίας είναι αυτό το οποίο το τυραννάει. Η κοινή ιδεολογία είναι ο κρατισμός, ο εξισωτισμός κτλ.


Κοινωνικός Τομέας
Παραδόξως ο κορπορατισμός με την μορφή της ΦΙΣ, ΝΔ κτλ  (ο Τζήμερος δεν έχει ιδεολογία, είναι απλά ένας άνθρωπος με ανησυχίες) έχει συγγενικά κοινωνικά πρότυπα με τον μαρξισμό. Η ΦΙΣ ξημεροβραδιάζεται στα φεστιβάλ της Ανταρσύα και η ΝΔ ανέχεται αντιλευκούς και λ/συμμορίτες στις τάξεις της. Συνεπώς αυτό το πράγμα είναι ένα συμπαγές, είναι κάτι το ίδιο.

Αν το αναλύσεις, είναι το εξής:
Άρνηση της οικογένειας
Άρνηση της φυλής (και άλλα επιστημονικά ζητήματα)
Άρνηση της θρησκείας
Άρνηση της αξιοκρατίας

Ο Ε/Σσμός υπό την αυθεντική γερμανική μορφή του δεν είναι το ακριβώς αντίθετο του μαρξισμού. Στο θέμα της οικογένειας, δεν τους πειράζει να φτιάχνονται από το κράτος. Στο θέμα της θρησκείας, είναι πλατωνικοί, θεωρούν ότι η θρησκεία πρέπει να κατασκευάζεται από το κράτος και στο θέμα της αξιοκρατίας μόλις το συζητήσαμε. Θεωρούν τους αναπήρους άξιους ζωής.

Ενώ θεωρητικά ο Ε/Σσμός πιστεύει ότι αυτά τα πράγματα είναι εκφάνσεις οργανικών υπάρξεων που υπάρχουν αυτές καθεαυτές, δεν δείχνει τον δέοντα σεβασμό. Δεν λέω να επιτρέπει μορφές οικογένειας ή τέχνης οι οποίες δεν εκφράζουν τον λαό. Αλλά αυτό ακριβώς κάνει όταν εκφράζουν το κράτος!

Παραδόξως, στην Αμερική υπάρχει μια μικρή πτέρυγα ακραίων φιλελεύθερων όπου αναπτύσσεται γύρω από αυτόν τον άνθρωπο και αποκτά στοιχεία ακριβώς αντίθετα από τα παραπάνω. Ανήκω σε αυτήν την δεξιά, παλαιοσυντηρητική, παλαιοελευθεριακή πτέρυγα των φιλελεύθερων.

Η σύγκρουση με το μαρξιστικό θεσμικό, οικονομικό και κοινωνικό πρότυπο δεν μπορεί παρά να είναι σκληρή. Άνθρωποι θα πεθάνουν, θα ξεβολευτούν, θα χρεοκοπήσουν, θα απογοητευτούν. Αλλά πρέπει να γίνει και προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθούν όλοι όσοι αρνούνται το μαρξιστικό κοινωνικό πρότυπο και πιστεύουν σε έννοιες όπως Πίστη, Παράδοση, Φυλή, Αξιοκρατία, κτλ. Ένα σύστημα μετάβασης (το οποίο θα βρίσκεται πιο κοντά στο καθεστώς του Πινοσέτ, παρά κάθε σε άλλο) είναι αποδεκτό, αν όχι απαραίτητο.

Κατά προέκταση, σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι χρειάζεται να γίνει αυτή η συζήτηση, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοήσουμε εμείς οι "κακοί φασίστες" γιατί καταργήθηκαν τα 25 σημεία, παρά οι μαρξιστές την ΝΕΠ. Για να καταρρεύσουν και οι μύθοι του μαρξισμού στην οικονομία.