Author Topic: Κοινωνία δυναμικών επιτυχιών κι αποτελεσματικa  (Read 26 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Κοινωνία δυναμικών επιτυχιών κι αποτελεσματικότητας
Ανδρέας Ανδριανόπουλος


Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη (ΚΜ) στην ηγεσία τη ΝΔ δυνατόν να σηματοδοτήσει θεαματικές αλλαγές στο σύνολο του πολιτικού σκηνικού.

Αντίθετα σε κάθε εκτίμηση και παρά τις προσπάθειες της κυβερνητικής πλευράς να απαξιωθεί η υποψηφιότητά του η εκλογή του ήρθε σαν αντίδραση των οπαδών της συντηρητικής παράταξης ενάντια στον παραδοσιακό λαϊκισμό της ελληνικής πολιτικής παράδοσης. Δύο είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν το μέλλον του ΚΜ αλλά και της ΝΔ σαν συνόλου.

Το ένα είναι η αναζήτηση σύγχρονης πολιτικής ταυτότητας ενάντια στις λυσσαλέες αντιδράσεις του κοινωνικο-πολιτικού κατεστημένου της χώρας που θα δώσει τον τελειωτικό του αγώνα υπέρ της διατήρησης του παλιού. Αυτό περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι της Δεξιάς της χώρας που έχει μάθει στην ακινησία και στις ευκολίες του πατερναλιστικού κρατισμού. Πολιτική δίχως τις επιδαψιλεύσεις των ευκολιών και των όποιων μέτρων του προστατευτικού κράτους (δημοσίου) θα είναι πράγματι πολύ δύσκολο επικοινωνιακά να μεταδοθεί και εσωκομματικά να επιβληθεί. Όχι σε μόνο στους απλούς οπαδούς και τα παραδοσιακά στελέχη. Αλλά και στον ημιαστικό οικονομικό περίγυρο που αναμένει από την παράταξη της αρεσκείας του μποναμάδες, προσοδοθηρία και επιδοτήσεις.

Το δεύτερο στοιχείο θα είναι η ανένδοτη αντίσταση στην σκληρή αντίδραση της σύγχρονης ελληνικής κυβερνώσας Αριστεράς. Που βλέπει την αριστεροσύνη της να εκφράζεται μέσα από μια βάναυση οπτική αθλιότητα (στελέχη κακοντυμένα, ζωσμένα εκδρομικά σακίδια και κακόγουστες καθημερινές επιλογές όπως λχ το γυναικείο ζειμπέκικο) και από διακηρύξεις κοινωνικής ευαισθησίας που επενδύουν στην εξιδανίκευση της αθλιότητας και την καταδίκη της επιτυχίας. Επιθέσεις του είδους εκφραστές των κοινωνικών ελίτ, της νεοφιλελεύθερης αστικής υπεροχής κι αυτών που περιφρονούν τον απλό λαό θα πλημμυρίσουν το λεξιλόγιο της πανικόβλητης ντόπιας επαρχιωτικής Αριστεράς. Με προφανή στόχο την πρόκληση πανικού στα ανερχόμενα κοινωνικά στρώματα που το κόμμα του ΚΜ οφείλει να επιχειρήσει να εκφράσει. Το στοίχημα για την ΝΔ θα είναι να καταφέρει να πείσει την ελληνική κοινωνία πως αξίζει να πολεμήσει για την δημιουργία μιάς κοινωνικής δυναμικής επιτυχιών κι αποτελεσματικότητας αντί να μάχεται για την διάσωση ενός περιβάλλοντος μιζέριας, κακομοιριάς κι επαιτείας.

Το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί. Διαφορετικά, μέσα από τα ερείπια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί, σαν επόμενο βήμα, μια επικίνδυνη κι εθνικά μοιραία, ξενόφοβη κι ενδοστρεφής φασιστική Δεξιά.
πηγή: Μπλέ Μήλο


Σχόλιο Augusto Pinochet
Ποια είναι τα "ανερχόμενα κοινωνικά στρώματα" που θα εκφράσει ή πρέπει να εκφράσει ο Μητσοτάκης; Που τα βλέπει όλα αυτά; Από τη Ρωσία τα γράφει;

Η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά στην Ελλάδα εκφράζουν συγκεκριμένα επιμέρους συμφέροντα, τα οποία δεν δύνανται να αμφισβητηθούν εκ των έσω. Αυτό δίνει, από τη μια, πάτημα στην κρατικιστική Δεξιά (την οποία υπηρετεί αγόγγυστα και ο συνεργάτης του Μητσοτάκη Μπουμπούκος) και, από την άλλη, στην υπερκρατικιστική σταλινική ακροαριστερά. Όπως και στη Σοβιετική Ένωση, το σύστημα παλινδρομεί την κοινωνία πάνω σε ένα εκκρεμές μεταξύ συγκεντρωτισμού και αποκέντρωσης. Όταν οι γραφειοκράτες κατάφερναν να προωθήσουν τη βουλησή τους, το καθεστώς βίωνε καταστάσεις συγκεντρωτισμού (όπως π.χ. ο Πολεμικός Κομμουνισμός πριν την NEP, επί Στάλιν και επί Μπρέζνιεφ). Όταν ο συγκεντρωτισμός έπνιγε πλέον την οικονομία και καθιστούσε το σύστημα μη βιώσιμο, οι "γραφειοκράτες" υποχωρούσαν ( όπως έγινε επί Χρουτσόφ, NEP και Γκορμπατσώφ) και επέρχετο μια παροδική διαδικασία αποκέντρωσης, μέχρι να πάρει και πάλι τα πάνω της οικονομία και να αντιστραφεί η διαδικασία.

Το ίδιο ακριβώς παρατηρούμε και στην Ελλάδα. Ο Μητσοτάκης, που μόνο επαναστάτης και φιλελεύθερος δεν είναι, επιλέγεται από το ίδιο το σύστημα για να κάνει διορθώσεις σε αυτό. Δεν εκπροσωπεί καμιά "ανερχόμενη τάξη" γιατί δεν υπάρχει καμία ανερχόμενη τάξη, πλην των κρατικών υπαλλήλων που απλώς παραμένουν στάσιμοι εν μέσω του Αρμαγεδδώνα για όλους τους υπολοίπους. Ούτε υπάρχουν φασίστες και ξενόφοβοι που θα αναδειχτούν από μόνοι τους μέσα από τα "ερείπια" του Σύριζα. Ούτε η Κεντροαριστερά θα πάθει τίποτα, ούτε η Χ.Α. θα κυβερνήσει, γιατί απλούστατα δεν θα το επιτρέψει ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος, ο Κυριακού, ο Σπύρος, ο Βαρδής και ο Σωκράτης.

Εκτός πραγματικότητας αυτά που γράφει ο Ανδριανόπουλος... Δεν έχει καταλάβει τι παίζει.