Poll

http://qqjpvyoallju.com/

tpVskfDPhQcmnuULZ
dSKgOCLuHWVEdbcy
loxuCtfdbj
eWpFtIXmBHc
AEvlzTYuDaKv

Author Topic: ΚΚ Εκουαδόρ (μ-λ) για Τσάβες  (Read 52 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
ΚΚ Εκουαδόρ (μ-λ) για Τσάβες
« on: November 10, 2012, 09:36:06 pm »
En Marcha #1596
Όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του Μαρξιστικoύ-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος του Ισημερινού (PCMLE)

Η ανακοίνωση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) της Βενεζουέλας επιβεβαίωσε τη νίκη του Ούγκο Τσάβες, με περισσότερο από 54% των ψήφων απέναντι στον υποψήφιο της δεξιάς και της ολιγαρχίας, αποδεικνύνοντας τη λαϊκή υποστήριξη στο έργο με επικεφαλής τον Μπολιβεριανό Πρόεδρο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν εκλογές ανάμεσα σε δυο αντιδιαμετρικά κυβερνητικά προγράμματα: αυτό του Ούγκο Τσάβες, που εστιάζει στο ρόλο του κράτους ως ρυθμιστή των μέσων παραγωγής και της κατανάλωσης, επενδύσεις σε κοινωνικά προγράμματα, μεγαλύτερη κοινωνική συμμετοχή στα δημόσια ιδρύματα, Λατινοαμερικάνικη ενοποίηση, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και προγράμματα επιμόρφωσης, στέγαση και, αυτό που αναστατώνει τη δεξιά περισσότερο: ο κρατικός έλεγχος της παραγωγής πετρελαίου. Στο άλλο άκρο, ο Henrique Capriles, παρόλο που ο ίδιος λέει ότι συμφωνεί με το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, δεν αρνείται ότι ο ίδιος εκπροσωπεί την ολιγαρχία της Βενεζουέλας, που λαχταρά να ανακτήσει τον έλεγχο των δημόσιων επιχειρήσεων μέσω της ιδιωτικοποίησης τους και, ως εκ τούτου, δεν αρνείται ότι είναι αντίθετος με πολλά από τα κοινωνικά προγράμματα της σημερινής κυβέρνησης. Είναι, επίσης, υπέρ του να επανακτήσει το ιδιωτικό, εθνικό και ξένο κεφάλαιο τον έλεγχο της οικονομίας της Βενεζουέλας.

Ο Τζέιμς Πέτρας, ένας διακεκριμένος πολιτικός αναλυτής επισημαίνει σαφώς αυτόν τον ανταγωνισμό: «Ο Τσάβες είναι με τη Λατινική Αμερική, είναι σε αντιπαράθεση με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και δείχνει ότι είναι ένας άνευ όρων υπερασπιστής της αυτοδιάθεσης και της ενοποίησης της Λατινικής Αμερικής. Ο H. Capriles Radonski είναι υπέρ των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, που αντιτίθεται στην περιφερειακή ολοκλήρωση, υποστηρίζει τις επεμβάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και είναι ένθερμος υπερασπιστής του Ισραήλ». Και αυτή η διαφορά είναι που εκτίμησε ο λαός της Βενεζουέλας.

Με αυτό το αποτέλεσμα η δεξιά δεν ηττήθηκε. Με τη δύναμη που διατηρεί πάνω από τις τράπεζες και τα μέσα ενημέρωσης, κατάφερε να πείσει μια μεγάλη μερίδα να υποστηρίξει τις ανοιχτά νεοφιλελεύθερες θέσεις της. Σύμφωνα με την πρώτη έκθεση του CNE, με το 90% των καταμετρημένων ψήφων, ο Τσάβες λαμβάνει 7.440.082 ψήφους (54,4%) και ο Capriles, 6.151.544 ψήφους (45%).

Με τη νίκη του Τσάβες, έχουν κερδίσει τα λαϊκά στρώματα, τα εκατομμύρια των ανθρώπων που επωφελούνται από τα προγράμματα που τους επιτρέπουν μια αξιοπρεπή ζωή. Η θέση της νεοφιλελεύθερης ολιγαρχίας για ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, των πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου που λαχταρούν να επιστρέψουν στο παρελθόν της διαφθοράς, νικήθηκε μαζί με την πρεσβεία των ΗΠΑ και των υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Re: ΚΚ Εκουαδόρ (μ-λ) για Τσάβες
« Reply #1 on: November 11, 2012, 02:05:07 pm »
15χρονια τσαβες, οι ταξικες αντιθεσεις παραμενουν, εμμενουν και η Πλουσιοι στην Βενεζουελα συνεχιζουν την dolce vita τους, με τον ιδρωτα τον εργαζομενων φυσικα.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.