Author Topic: 17Ν: Καιρός να θάψουμε το πτώμα  (Read 139 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
17Ν: Καιρός να θάψουμε το πτώμα
« on: November 17, 2015, 10:11:37 pm »
17 Νοέμβρη: Καιρός να «Θάψουμε το Πτώμα»
του Ραφαήλ Καλυβιώτη*



Το πρώτο βασικό μάθημα που «λάβαμε» σαν νέα γενιά είναι ότι τη στρατιωτική δικτατορία την έριξε το κίνημα του Πολυτεχνείου και όχι τα βίαια γεγονότα στην Κύπρο. Όπως το σκληρό μετεμφυλιακό κράτος χρειαζόταν το αφήγημα του «αντι – κομμουνισμού», έτσι και το μεταπολιτευτικό κράτος χρειαζόταν τον ιδρυτικό μύθο του «Πολυτεχνείου». Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι το μετεμφυλιακό κράτος δεν αντιμετώπισε μία υπαρκτή κομμουνιστική απειλή ούτε ότι το μεταπολιτευτικό σύστημα δεν απειλείτο από μία αντι – δημοκρατική εκτράχυνση. Το πρόβλημα και με τα δύο αυτά σαθρά συστήματα έγκειται στο ότι καπηλεύτηκαν τα, από τα κάτω αιτήματα του έθνους, και τα χρησιμοποίησαν προς όφελός τους για να παραμένουν στην εξουσία.

Έτσι, εξαιτίας της ύβρεώς του, το μετεμφυλιακό κράτος διελύθη είς τα εξ ων συνετέθη. Για να συμβεί αυτό όμως, χρειάστηκε ο ελληνισμός να πάρει ένα σκληρό μάθημα, πολύ σκληρότερο από ό,τι του αναλογούσε, μία εθνική τραγωδία, τις συνέπειες της οποίας οι Κύπριοι αδελφοί μας βιώνουν ακόμα. Η κάθαρση επήλθε, οι ένοχοι δικάστηκαν, καταδικάστηκαν, και μπόρεσε η Πατρίδα να προχωρήσει μπροστά. Το 2009, αντίστοιχα, η χώρα χρεοκόπησε. Πέντε χρόνια μετά, θα περίμενε κανείς ότι το μεταπολιτευτικό σύστημα θα χρεοκοπούσε μαζί της και ο τόπος θα ξεκινούσε από την αρχή. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη. Και δεν έχει συμβεί ακόμα διότι οι νέες γενιές αδυνατούν να αντιληφθούν ότι δεν πρόκειται να ζήσουν ξανά μέρες σαν αυτές του 2004. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η γενιά του Πολυτεχνείου είναι η υπάιτια της σημερινής τραγωδίας που βιώνουμε. Είναι λοιπόν, πολύ πιο χρήσιμο από το να γιορτάζουμε τη σημερινή ημέρα με καταθέσεις στεφάνων, να αναστοχαστούμε τη σύγχρονη ιστορία μας, να καταλάβουμε ποια είναι τα συστατικά στοιχεία του στρεβλού ανθρωπότυπου που δημιουργήσαμε, ώστε να μην επαναλάβουμε τα λάθη που διαπράξαμε και να γεννηθούμε ξανά από τις στάχτες μας.

Η γενιά του Πολυτεχνείου λειτούργησε όπως οι Κονκισταδόρες, οι Ισπανοί κατακτητές του 16ου αιώνος που πέτυχαν να γίνουν κύριοι της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής. Όπως οι Κονκισταδόρες δε δίστασαν να καταληστεύσουν τον Νέο, Παρθένο Κόσμο που κατέλαβαν, έτσι και η γενιά του Πολυτεχνείου δεν δίστασε να καρπωθεί όλο τον πλούτο νέας Ελλάδος που αναδυόταν και να καταληστεύσει το μέλλον της σημερινής γενιάς. Έζησε δηλαδή εις βάρος των παιδιών της.

Το καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή ήταν η πολιτική των δανεικών. Ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός θεωρήθηκε ως κάτι το «αναχρονιστικό», ενώ τα ελλείμματα άρχισαν να γίνονται αισθητά. Σε δηκτικτική ερώτηση γνωστού οικονομολόγου της εποχής για την αναπόφευκτη χρεοκοπία της Ελλάδας ως συνέπεια αυτής της πολιτικής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, εμπνευστής του κεϋνσιανισμού αλά Γκρέκα, φημολογείται ότι απήντησε «ναι, αλλά εγώ δε θα ζω τότε». Είτε είναι αληθής αυτή η δήλωση είτε είναι ψευδής, καταδεικνύεται πίσω από αυτήν ένας ολόκληρος τρόπος σκέψης ηγετών και ψηφοφόρων για το πώς πίστευαν ότι πρέπει να λειτουργεί το κράτος. Και έτσι έγινε. Τα δανεικά δεν λαμβάνονταν για να εξυπηρετήσουν ζωτικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. Λαμβάνονταν για να δημιουργήσουν ένα τερατώδες δημόσιο μέσω του οποίου δήθεν θα καταπολεμάτο η ανεργία. Το δημόσιο στην Ελλάδα έφτασε να αποτελεί το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού της χώρας. Το ασφαλιστικό σύστημα άρχισε να καταρρέει και ο ατομιστικός τρόπος ζωής κυριάρχησε παντού με σφοδρές δημογραφικές συνέπειες (όπου από το 2040 η γήρανση θα μετατραπεί σε καθαρή απώλεια γηγενούς πληθυσμού, με ρυθμό 1 εκατομμύριο τη δεκαετία).

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσλαμβάνονταν δεν ανέρχονταν στις θέσεις τους με αξιοκρατικά κριτήρια αλλά με αμιγώς πελατειακά. Κομματικοί συνδικαλιστές ήλεγχαν όχι μόνον το δημόσιο τομέα, αλλά φυτοζωούσαν και στον ιδιωτικό. Απεργίες σχεδόν σε καθημερινή βάση είχαν ως αποτέλεσμα να χρεώνονται ιδιωτικές εταιρείες υπέρογκα ποσά από τον αποκλεισμό των δρόμων. Γνωστή αμερικανική τράπεζα με παράρτημα στην Ελλάδα σταματούσε κάθε φορά τις εργασίες της όταν οι συνδικαλιστές της απεφάσιζαν ότι η αμερικανική κυβέρνηση προέβαινε σε «ιμπεριαλιστικές κινήσεις» με τις οποίες δεν συμφωνούσαν. Η γραφειοκρατία που δημιουργήθηκε εξαιτίας του συστήματος αυτού απαγόρευε επί της ουσίας οιαδήποτε ιδιωτική επένδυση και επιχειρηματικότητα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της ανεύθυνης και εγωιστικής ευμάρειας, το μόνο υγιές κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, η ελληνική βιομηχανία, κρατικοποιήθηκε. Από το ελληνικό βιομηχανικό στερέωμα, 45 εργοστασιακά συγκροτήματα «κοινωνικοποιήθηκαν» κατά την προσφιλή φράση του «κινήματος του ανατέλλοντος πράσινου ηλίου». Φυσικά, οι εργαζόμενοι των εργασιακών μονάδων αυτών βρήκαν μία ζεστή αγγαλιά στο δημόσιο. Πριν η γενιά του Πολυτεχνείου αναλάβει τα ηνία και μέχρι τη δεκαετία του ’80, η Ελλάδα ήταν μία βιομηχανική χώρα, με ισχυρότατη εξαγωγική τσιμεντοβιομηχανία που ανταγωνιζόταν επάξια τις αντίστοιχες της Αγγλίας και της Γαλλίας. Η ελληνική χαλυβουργία με το ισχυρό νικέλιο συναγωνιζόταν την αντίστοιχη αγγλική και ιταλική.
Το ελληνικό αλουμίνιο, τα ελληνικά ναυπηγεία (που εδώ και χρόνια είναι κλειστά λόγω συνδικαλισμού και μέχρι νεωτέρας….), η ελληνική χαρτοβιομηχανία (Αθηναϊκή Χαρτοποιία), η βιομηχανία ελαστικών της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας (πριν αποχωρήσουν για την Τουρκία), οι καινοτόμοι πλαστικοί σωλήνες του εργοστασίου Πετζετάκι, τα ελληνικά αμυντικά συστήματα και πολλοί άλλοι τομείς της παραγωγικής μας ζωής καθιστούσαν την πατρίδα μας μία χώρα όχι μόνον αυτάρκη αλλά και εξαγωγική.

Η γενιά του Πολυτεχνείου εδραίωνε το νεομαρξιστικό της αφήγημα πάνω στη φράση «κάτω η ολιγαρχία που πίνει το αίμα του λαού». Πίστευε ότι θα κοροϊδέψει τους «κουτόφραγκους» με τις επιδοτήσεις οι οποίες κατέληγαν στο να αγοράζουν οι αγρότες ακριβά αυτοκίνητα και να εμπλουτίζουν τη σεξουαλική τους ζωή.

Μία στιβαρή επιχείρηση της τότε βιομηχανικής ζωής ήταν και η ΙΖΟΛΑ της θρυλικής οικογένειας Δράκου. Ο Γεώργιος Δράκος αποτυπώνει το κλίμα της εποχής:

«Στην αρχή ζούσαμε από τα εμβάσματα των Ελλήνων του εξωτερικού, μετά από τους πόρους που συνέρρευσαν από το Σχέδιο Μάρσαλ, από την Κοινότητα αργότερα. Κανείς υπεύθυνος πολιτικός δεν είπε στους Ελληνες να αναπροσαρμόσουν την παραγωγή τους και να την κατευθύνουν σε προϊόντα διεθνώς ανταγωνιστικά. Αντιθέτως, χρησιμοποιήθηκαν για έργα βιτρίνας και για την ανοικοδόμηση βιλών στα χωριά».

Παραταύτα, παρέμενε αισιόδοξος και δήλωνε: «Από πού αντλώ αισιοδοξία; Από τη διεθνοποίηση της οικονομίας, οπότε οι τοπικοί παράγοντες θα έχουν διαρκώς και λιγότερη σημασία».

Πού να φανταστεί ο δαιμόνιος επιχειρηματίας ότι η μόνη επιχειρηματική τάξη που θα παρέμενε όρθια στην Ελλάδα θα ήταν η κρατικοδίαιτη; Η μεταπολιτευτική γενιά δημιούργησε επιχειρηματίες που θα στήριζαν την υπόστασή της και θα βοηθούσαν να παραμένουν και οι δύο χέρι – χέρι στην εξουσία, μακριά από τον οιοδήποτε διεθνή ανταγωνισμό. Οι πρώην υγιείς ελληνικές βιομηχανίες που απασχολούσαν εργατικό δυναμικό κατά χιλιάδες εξαφανίστηκαν προς χάριν του εύκολου πλουτισμού «των παιδιών της αλλαγής». Η γενιά του Πολυτεχνείου δεν αντελήφθη σε κανένα σημείο ότι δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη (δανεισμό, διαφθορά, έυκολο πλουτισμό) και τον σκύλο χορτάτο (δανειστές, νέα γενιά).

Το αφήγημα αυτής της γενιάς εδραιώθηκε μέσω των πανεπιστημίων και της καθεστηκυίας τάξης των ΜΜΕ. Στα πανεπιστήμια, οπουδήποτε παραγόταν πολιτική σκέψη η ιδεολογία ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυρίαρχη ενώ αυτοί που διαφέντευαν στα ΜΜΕ ήλεγχαν απολύτως το κλίμα και τον ιδεολογικό διάλογο στα μέτρα των αριστερίστικων στερεοτύπων. Ίσως αυτή να ήταν και η μεγαλύτερη πανωλεθρία που υπέστη η σημερινή γενιά. Όταν ο κύριος εργοδότης της μεταπολιτευτικής ελληνικής οικονομίας ήταν το κράτος δεν είναι τυχαίο ότι και η κουλτούρα που δημιουργείται θα είναι εξαρτημένη από αυτό. Είναι πολύ πιο εύκολο για έναν άνθρωπο να ρίχνει τις ευθύνες που του αναλογούν αλλού. Η μεταπολιτευτική γενιά δεν χρέωσε μόνο τις επόμενες. Δημιούργησε έναν ανθρωπότυπο από όπου απουσιάζει η ατομική ευθύνη. Δεν φταίμε ποτέ εμείς. Φταίει ο αμερικανός, φταίει ο αδηφάγος καπιταλισμός, φταίει το κράτος, φταίνε τα λαμόγια, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς.

Το μεταπολιτευτικό πτώμα που πρέπει να θάψουμε τη σημερινή ημέρα είναι αυτό της ανευθυνότητας, της σοσιαλμανίας, του εύκολου πλουτισμού, της εύκολης κατηγορίας. Πολλοί είναι σήμερα αυτοί που «αναπολούν τη χούντα που θα τους σώσει» ή «έναν νέο Καραμανλή, Μεταξά, Βενιζέλο». Όχι αδέρφια. Κανείς από αυτούς δε θα μας σώσει. Θα θάψουμε το πτώμα του κακού μας εαυτού μόνοι μας, ο καθένας από εμάς, θα σώσει πρώτα τον εαυτό του και κατά συνέπεια το Έθνος μας από την παρακμή. Χόρτασε η Πατρίδα μας από Σοσιαλισμό. Διότι ο Σοσιαλισμός τελείωνει εκεί που τελειώνουν τα χρήματα των άλλων.

*Ο Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης είναι Πολιτικός Επιστήμων, Συντονιστής του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών, MSc Cardiff University, Institute of Chartered Shipbrokers
πηγή: Μπλε Μήλο

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
MSc Cardiff University

world university ranking?
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Long Knives 88

  • Starshy leytenant
  • **
  • Posts: 447
  • Φήμη 1
    • View Profile
Στο πανεπιστήμιο κόλλησε ο Μαξουλίνος. Το σημαντικό αλλού είναι:
Quote
Συντονιστής του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών
Πιο στρασερικός πεθαίνεις δηλαδή. :(
"in a socialist society based on healthy principles, homosexuals should have no place"
- Nikolai Krylenko

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Στο πανεπιστήμιο κόλλησε ο Μαξουλίνος.
Το σημαντικό αλλού είναι:Πιο στρασερικός πεθαίνεις δηλαδή. :(

Οχι, απλα να μην ερχεται να μας παιζει τον καμποσο ο καθε καθυστέρας που μονο στο καρντιφ μπορουσε να κανει μαστερ.

Δεν ειναι στρασσερικοι οι του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών. Ο στρασσερ ηταν αριστερος.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Long Knives 88

  • Starshy leytenant
  • **
  • Posts: 447
  • Φήμη 1
    • View Profile
Μαλακίες. Πουτανάκι της πρωσικής στρατιωτικής αριστοκρατίας (Σλάιχερ, Χαμερστάιν, Γκρένερ) ήταν ο Στράσερ, όπως και ο ομοφυλόφιλος φον Μπλόμπεργκ.
"in a socialist society based on healthy principles, homosexuals should have no place"
- Nikolai Krylenko

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Μαλακίες. Πουτανάκι της πρωσικής στρατιωτικής αριστοκρατίας (Σλάιχερ, Χαμερστάιν, Γκρένερ) ήταν ο Στράσερ, όπως και ο ομοφυλόφιλος φον Μπλόμπεργκ.

πάλι πατε να βαφτίσετε το ασπρο μαυρο; ο γρηγόρης ητανε εναντίον του ολοκληρωτικου-αυταρχικου τροπου με τον οποιο κυβερνουσε ο Χιτλερ και μεσω της εφημεριδας του (μαζι με τον αδελφό του) προπαγάνδιζε υπερ των εργατικών δικαιωμάτων, αντι-δυτικισμο και αντικαπιταλισμο. Αυτα το 1930. Ηταν η αριστερη πλευρα των ναζί. textbook.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Κι άλλος ομοφυλόφιλος; Δεν τον ήξερα αυτόν. Όσο πάει και αποκαλύπτονται οι αληθινές ιδεολογικές ρίζες του Φασισμού....

Επί του θέματος δεν έχετε(έχεις) να πείτε(πεις) τίποτα. Δεν εκπλήσσομαι. Ούτως ή άλλως περιγράφεται στο κείμενο πως όταν ο μεγαλύτερος εργοδότης είναι το Κράτος, τα πουτανάκια της κρατικής εργοδοσίας είναι τα φερέφωνα της βίας και της αυθαιρεσίας - στα επιχειρήματα και την αλήθεια θα κολλήσουν;  Το μόνο που έχει νόημα για τα πουτανάκια της κρατικής εργοδοσίας είναι ποιος βάρβαρος θα αρπάξει την εξουσία, ποιος θα διοριστεί, ποιος θα ψωμιστεί ως βάρος των άλλων κ.ο.κ.

Ούτε ο Στράσερ, ούτε ο καινούργιος ο πούστης ο σγος που αναφέρεις, ούτε ο αντικαταστάτης του, ούτε ο Ρεμ, ούτε ο Γκέρινγκ, ούτε κανένας Κοντρέανου, ούτε κανένας Ντούγκιν, ούτε κανένας Προυντόν, ούτε κανένας από τα ινδάλματά σας(σου) ήταν εργάτης ή είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Όλοι ήταν παράσιτα που ζούσαν από την παραγωγή άλλων και ιδεολογικοποίησαν τον παρασιτισμό τους και σκαρφίστηκαν ένα σωρο μπαρούφες, πάντα φιλοεργατικές τάχα μου, για να εξουσιάζουν τους συνανθρώπους τους, μη προσφέροντας τίποτα. Απαραίτητο εργαλείο στην αλητεία τους αυτή είναι το μεγάλο και αυταρχικό Κράτος. Όλα αυτά τα φρικιά που διαδήλωσαν εχθές αυτό θέλουν κατά βάθος, και ακριβώς επειδή ο καθένας ζει με το όνειρο να παρασιτήσει εις βάρος των υπολοίπων, αυτός ο τόπος πάει από το κακό στο χειρότερο.


Long Knives 88

  • Starshy leytenant
  • **
  • Posts: 447
  • Φήμη 1
    • View Profile
Κι άλλος ομοφυλόφιλος; Δεν τον ήξερα αυτόν. Όσο πάει και αποκαλύπτονται οι αληθινές ιδεολογικές ρίζες του Φασισμού....


δεν ήταν φασίστας ο Μπλόμπεργκ μωρή ΕΜΠίτισσα πουτάνα. Συντηρητικός μιλιταριστής ήταν. Κι ο φον Φριτς το ίδιο. Και θέλανε να καθυστερήσουν τον πόλεμο. Φιλειρηνιστές δηλαδή και πούστηδες.
"in a socialist society based on healthy principles, homosexuals should have no place"
- Nikolai Krylenko

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Ναι, φιλειρηνιστές γίνονται στγοι πάντα.

Quote
Blomberg's visit to the Soviet Union in 1928 had the effect of confirming his views about totalitarian powers being the greatest military powers.[1] Blomberg believed that the next world war, like the previous one, would become a total war, requiring the full mobilisation of German society and economy by the state, and that a totalitarian state would be most apt for effectively preparing society militarily and economically for war in peacetime.[1] Like the rest of the German military elite, Blomberg took it for granted that for Germany to achieve the "world power status" that it sought, but failed to obtain in the First World War would require another war, and that such a war would be a total war of a highly mechanised, industrial type.[4]


Η φύση του πολέμου είναι φύση ομοφυλόφιλη. Οποιοσδήποτε αφιερώνει τη ζωή του στον Πόλεμο, το κάνει γιατί δεν έχει κλίση προς την παραγωγή. Επειδή κατά βάθος προτιμάει τις ψωλές των αντρών, τη θνητή δόξα και τις εφήμερες στείρες απολαύσεις από την παραγωγική εργασία και την οικογενειακή ζωή. Και σε καιρούς ζοφερούς η γιγάντωση του Κράτους καθιστά αυτήν την  ψυχανωμαλία των ερεθισμένων πούστηδων κοινό όραμα και θυσιάζει τις ζωές των ανθρώπων στον βωμό της διαστροφής, της καταστροφής, του κακού.
« Last Edit: November 19, 2015, 08:02:10 am by Pinochet88 »

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile


Επί του θέματος δεν έχετε(έχεις) να πείτε(πεις) τίποτα. Δεν εκπλήσσομαι.

Μας φερνεις το τι γραφει ο καθε καμενος, καμια πρωτότυπη ιδεα, αυτα εχουν συζητηθει στο γγ απο το 2006 και εχεις την απαίτηση να ασχοληθουμε με το υποκατσιβέλλιικο πανεπιστήμιο (λεμε τωρα) του καρντιφ; ειχα κατι συμμαθητες που ουτε το ονομα τους δεν ξερανε να γραφουνε σωστα, και πηραν πτυχιο απο εκει.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Long Knives 88

  • Starshy leytenant
  • **
  • Posts: 447
  • Φήμη 1
    • View Profile
τώρα το είδα... ρε μαλάκα τζιτζιΦρίντζο, "σγος" είναι ο σμηναγός, όχι ο στρατηγός. :(
"in a socialist society based on healthy principles, homosexuals should have no place"
- Nikolai Krylenko

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
Μαλακίες. Πουτανάκι της πρωσικής στρατιωτικής αριστοκρατίας (Σλάιχερ, Χαμερστάιν, Γκρένερ) ήταν ο Στράσερ, όπως και ο ομοφυλόφιλος φον Μπλόμπεργκ.
Ο Στράσσερ βάση των θέσεων του πάντως κομούνι του κερατά ήταν όπως και οι σύγχρονοι ομοιδεάτες του (4-5 άτομα στην Ελλάδα δηλαδή).

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Και ο Χίτλερ κουμούνι ήταν από τεχνικής άποψης.

Στη συντομογραφία έχεις δίκιο γιωτόμπαλο του 3ου Ράιχ. Φυσικά ήξερα ότι ο Αντιστράτηγος γράφεται αντγος και ο Υποστράτηγος γράφεται υπγος, γιατί τα έχω δει χιλιάδες φορές σε επίσημα έγγραφα. Δεν έχω δει ποτέ μου όμως έγγραφο με τον Κωσταράκο μέσα. Ενας λόγος για αυτό είναι ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ υπογράφει πάντα τελευταίος, αν υπογράφει. Ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο, όπου απαιτείται υπογραφή του, δεν υπάρχει τυποποίηση του βαθμού από κάτω, είναι ότι Α/ΓΕΕΘΑ μπαίνουν από όλα τα σώματα του Στρατού. Δεν μπορεί να ξεκινήσει ένα έγγραφο να εγκρίνεται με την τυποποίηση ΣΤΓΟΣ από κάτω, να αλλάξει ο Α/ΓΕΕΘΑ και να το πάρει κανένας Ναύαρχος. Θα το στείλει πίσω, δεν θα το υπογράψει.

 Ετυμολογικά θα περίμενε κανείς, αφού αντι-στράτηγος λέγεται αντ-γος και υπο-στράτηγος να λέγεται υπ-γος και ο στρατηγός να λέγεται σγος. Στον Στρατό Ξηράς δεν υπάρχουν Σμηναγοί, οι οποίοι είναι ισόβαθμοι του λοχαγού, δηλαδή δεν χειρίζονται σοβαρά θέματα. Επομένως δεν είχε έρθει κανείς στο γραφείο με ιδιαίτερη επαφή με Σμηναγό, αν και θα έπρεπε να ξέρει.

Όλους τους Υποστρατήγους, Αντιστρατήγους και τους Στρατηγούς τους αποκαλούμε Στρατηγούς και μάλιστα δεν μπορείς να πεις και "κύριε Στρατηγέ", όπως δεν μπορείς να πεις και "κύριε Αρχιεπίσκοπε" γιατί δήθεν το κύριος μειώνει το αξίωμα. Η Λέξη στρατηγός λοιπόν ακούγονταν συνέχεια στο γραφείο, ως ανεπίσημη προσφώνηση. Εκείνο το οποίο με έκανε να πιστεύω ότι γράφεται Σγος, είναι το ότι υπήρχε και σε εσωτερικά, χειρόγραφα, σημειωματα, πολλά από τα οποία κρατάω ακόμα και επιβεβαιώσα μόλις τώρα. Υπεύθυνες είναι πάλι οι εργαζόμενες μουνότρυπες εκεί που δεν είχαν την απαραίτητη ευσυνειδησία να το αναζητήσουν κι οι ίδιες, τόσα χρόνια εκεί μέσα - το γεγονός ότι αυτή η προσφώνηση είναι συμβολική και όχι επίσημα γραπτή τις σώνει μέχρι αυτήν τη μέρα.

Περιττό όμως να πούμε ότι όλοι αυτοί με τα σπαθιά και τα γαλόνια που δεν χωράνε στις στολές τους, δεν ξέρουν γρι αγγλικά - χειρότερα από τον Τσίπρα - και ψάχνουν στο google να μάθουν ορθογραφία, αλλά όπως είπαμε: Όταν την απόλυτη εξουσία την έχει το μονοπώλιο της βίας του Κράτους τι να μας πει και το Κάρντιφ, τι να μας πουν και τα πτυχία, τι να μας πουν και τα άρθρα, τι να μας πει και η λογική; Το παν είναι να μπορείς να κινητοποιείς κόσμο (να εξουσιάζεις άλλους ανθρώπους) και να διορίζεις στο δημόσιο (να έχεις λόγο στη νομή της φορολογικής λαφυραγώγησης).
« Last Edit: November 19, 2015, 12:42:08 pm by Pinochet88 »