Author Topic: Ανακεφαλαίωση της υπόθεσης προδοσίας  (Read 46 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Από τον Andrey Vyshinsky

Οι εγκληματικές δραστηριότητες του Μπουχάριν και υπό αυτόν προδότες συναδέλφους του, όπως συνοψίζονται από τη Σοβιετική εισαγγελία κατά τη σύνοδο του στρατιωτικού σώματος του Ανώτατου Δικαστηρίου της ΕΣΣΔ στις 11 Μαρτίου.

Από την Σοβιετική Ρωσία Σήμερα, Απρίλης 1938 φύλλο 7 Νο. 2

Μεταφορά από το περιοδικό Κόκκινη Σημαία

Αυτή είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο μας έχει δοκιμάσει μια τέτοια περίπτωση τέτοιων εγκλημάτων, όπως και παραπτωμάτων, όπως αυτοί που έχουν περάσει μπροστά στα μάτια του δικαστηρίου αυτού, των εν λόγω κατηγορουμένων ως εγκληματίες.

Πριν από μας έχουν εκτυλιχθεί μια αλυσίδα πρόστυχων παραπτωμάτων που επισκιάζουν τα πιο απεχθή εγκλήματα. Εμείς έχουμε πετύχει την αποκάλυψη των δόλιων αυτών μασκών σε όλες τις ποταπές τους όψεις και έχουν αποδειχτεί άνθρωποί μας, ειλικρινείς άνδρες ανά τον κόσμο, με το κτηνώδες πρόσωπο των διεθνών ληστών, κατευθύνοντας το χέρι των κακοποιών συνωμοτώντας εναντίον της ειρηνικής μας σοσιαλιστικής εργασίας.

Η ιστορική σημασία της δίκης αυτής συνίστατο στο ότι έχει αποδείξει πως οι Δεξιοί, οι Τροτσκιστές, οι Μενσεβίκοι, οι Σοσιαλεπαναστάτες (Εσέροι), οι Αστοί Εθνικιστές αποτελούν μία ομάδα από δολοφόνους, δολοφόνους, κατασκόπους, δολιοφθορείς, χωρίς ιδεολογία ή αρχές. Είναι μια ομάδα από εγκληματίες οι οποίοι πουλούν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία των εχθρών μας.

Το λεγόμενο μπλοκ των δεξιών και Τροτσκιστών είναι οργάνωση για κατασκοπεία, εκτροπές, καταστροφικές δραστηριότητες και πολιτικές δολοφονίες, ένα μπλοκ για την πώληση της Πατρίδας.

Πράκτορες του φασισμού

Αυτό το Αντισοβιετικό μπλοκ των δεξιών και Τροτσκιστών βρίσκεται στην υπηρεσία των ξένων μυστικών υπηρεσιών. Τα μέλη του συνασπισμού και οι ηγέτες τους όπως οι Τρότσκι, Μπουχάριν, Ρίκοφ, Γιαγκόντα, Κρεστίνσκι, Ρόσενχολτζ και αρχειακά μέλη όπως οι Zubarev, Maximov-Dikovsky και άλλοι, είναι σκλάβοι σε αυτές τις ξένες υπηρεσίες, είναι σκλάβοι στους δασκάλους τους.

Ποια ιδεολογία, τότε, τι προβληματική ή πρόγνωση, όπως ο Μπουχάριν εξέφρασε ο ίδιος, τι θεωρία ή φιλοσοφία θα μπορούσε να βρεθεί εδώ; Η θεωρία και η φιλοσοφία πίσω από την καπνισμένη εικόνα του Μπουχάριν που προσπάθησε να κρύψει τον εαυτό του είναι μία μάσκα για να αποκρύψει την κατασκοπεία.

Το μπλοκ των δεξιών και των Τροσκιστών κάθετε σε αυτή την αποβάθρα στη Μόσχα ως εμπροσθοφυλακή του διεθνούς φασισμού, μία ομάδα δημίων και υπόγειων δολοφόνων με την διεθνή βοήθεια των οποίων ο φασισμός δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες. Σε πρώτο πλαίσιο δραστηριοποιείται σε Κίνα και Ισπανία. Αυτό δείχνει γιατί το μπλοκ των δεξιών και Τροτσκιστών ως συμμορία κατασκόπων έχει τεράστια σημασία όχι μόνο για την Σοσιαλιστική μας Επανάσταση αλλά και για τον Σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ. Είναι επίσης τεράστιας σημασίας για το διεθνές προλεταριάτο. Είναι τεράστιας σημασίας για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Είναι τεράστιας σημασίας για την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό, για την πάλη για πραγματική δημοκρατία και ελευθερία των λαών, για τον αγώνα εναντίον των πολεμοκάπηλων, των προκλήσεων και προβοκατόρων .

Τα θύματα υποκλοπών για τις ξένες δυνάμεις

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν κάθεται μία αντισοβιετική ομάδα, εδώ κάθονται όχι εκπρόσωποι των ξένων μυστικών υπηρεσιών αλλά ένας αριθμός αντισοβιετικών ομάδων, εκπρόσωποι των ξένων μυστικών υπηρεσιών μίας σειράς ξένων χωρών εχθρικών στην ΕΣΣΔ. Στην υπόθεση αυτή έχουν εμπλακεί απομεινάρια όλων των αντισοβιετικών δυνάμεων, όλων των αντισοβιετικών ομάδων και οργανώσεων. Εδώ είναι μπλεγμένες τουλάχιστον τέσσερις ξένες υπηρεσίες, Ιάπωνες, Γερμανοί, Πολωνοί, Βρετανοί, και φυσικά, αυτές οι ξένες υπηρεσίες διατηρούν φιλική επαφή με αυτούς που εργάζονται στο έδαφός τους στις υπηρεσίες των ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Το σύνολο του μπλοκ αποτελείται από ξένους κατασκόπους και πράκτορες της τσαρικής μυστικής αστυνομίας. Ο Τρότσκι συνδέεται με τη γερμανική υπηρεσία από το 1921 και με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών από το 1926. Ο Μπουχάριν και ο Ρίκοφ, μέσω συνεργατών τους, συνδέονται με έναν αριθμό ξένων μυστικών υπηρεσιών τους οποίους εξυπηρετούν τακτικά. Τον Γιαγκόντα, τον περιβάλλουν γερμανοί και πολωνοί κατάσκοποι σαν τις μύγες. Αυτός μέσω των τελευταίων διηύθυνε την κατασκοπεία και μετέδιδε κρατικά μυστικά στις υπηρεσίες, πουλώντας και προδίδοντας την χώρα μας σε αυτές τις υπηρεσίες πληροφοριών. Ο Κρεστίνσκη σύμφωνα με την δική του ομολογία/παραδοχή ήταν γερμανός κατάσκοπός από το 1921.

O Ρόζενολτζ ένας από τους ηγέτες των τροτσκιστικών υπόγειων οργανώσεων, άρχισε το έργο της κατασκοπείας για το γερμανικό γενικό επιτελείο το 1923 και για την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών το 1926. Ο Ρακόφσκι, ένας από τους πιο στενούς άνδρες του Τρότσκι και ιδιαίτερα αξιόπιστους ήταν πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών από το 1924 και στην ιαπωνική υπηρεσία πληροφοριών από το 1934. Ο Τσερνόφ, γερμανός κατάσκοπος από το 1928,δημιούργησε δίαυλο επικοινωνίας με τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών με πρωτοβουλία και την βοήθεια του περιβόητου μενσεβίκου εμιγκρέ, Νταν. Σαράνγκοβιτς, που είχε προσληφθεί από την πολωνική υπηρεσία πληροφοριών και είχε σταλεί στην ΕΣΣΔ για κατασκοπεία από το 1921. Ο Grinko έγινε κατάσκοπος για τη γερμανική και πολωνική υπηρεσία πληροφοριών το 1932. Ο Ικράμοφ και Κοτζάεφ συνδέθηκαν με παράγοντες της Βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών η οποία με τον περιβόητο τυχοδιώκτη Lawrence έκανε πολλά για να ενισχύσει τις θέσεις της κατά μήκος των κεντρικών ασιατικών συνόρων της ΕΣΣΔ. Στην συνέχεια προβοκάτορες και παράγοντες της τσαρικής μυστικής υπηρεσίας οι Zelensky, Zubarev και Ιβάνοφ με τον τελευταίο να είναι παράλληλα βρετανός κατάσκοπος. Προσθέστε στην εταιρεία αυτή και την ομάδα κρατουμένων, τους δολοφόνους Levin, Pletnev, Kazakov, Kriuchkov και Maximov-Dikovskyκαι η ηθική και πολιτική ουσία αυτού του μπλοκ και όσον συμμετέχουν θα γίνει απολύτως σαφής. Πρόκειται για ασυνείδητη συμμορία δολοφόνων, που δεν σταματούν σε τίποτα, που δεν έχουν ενδοιασμούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι για τα πάντα, να ανατινάξουν φυτά, να καταστρέψουν τρένα, να καταστρέψουν βοοειδή, σιτηρά, για δολοφονίες, κατασκοπεία και προδοσία.

Έκαναν ότι μπορούσαν για να βάλουν φωτιά στο σπίτι μας και στις τέσσερις πλευρές, έσπευσαν να ανοίξουν τις πύλες στους εχθρούς με διαταγή να τους οδηγήσουν προς την εξουσία, προδοσία στην τιμή του Ιούδα. Είναι ακριβώς αυτά τα εγκλήματα που εξηγούν την πορεία των γεγονότων, την πραγματική λογική των γεγονότων και ότι ο αγώνας γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο σε δύο κόσμους και δύο μπλοκ, το μπλοκ των προδοτών και των έμμισθων οργάνων του ξένου κεφαλαίου, το μπλοκ των προδοτών που καλύπτονται οι ίδιοι με την αιώνια ντροπή, με ντροπή και την καταδίκη από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο της εργασίας και τους οποίους αντιμετωπίζει το μπλοκ των σοβιετικών πατριωτών, μεγάλων και ανίκητων στην αγάπη τους για την πατρίδα, άνθρωποι που άντεξαν στην δοκιμασία της ιστορικής μάχης εναντίον όλων των εχθρών, άνθρωποι έτοιμοι υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος και του μεγάλου Στάλιν να προσφέρουν μια συντριπτική απόκρουση σε οποιοδήποτε εχθρό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δύο Κόσμοι

Σε είκοσι έτη όλη η πτυχή της χώρας μας έχει ουσιαστικά αλλάξει, έχει μετατραπεί σε πλούσια, ισχυρότατη προλεταριακή εξουσία. Ο Σοσιαλισμός έχει διεισδύσει στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων μας, ο σοσιαλισμός στη χώρα μας έχει κερδίσει οριστικά και αμετάκλητα. Από την πρώτη ημέρα της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης στις λαμπρές ημέρες της εποχής του σταλινικού συντάγματος, η νεαρή δημοκρατία των Σοβιέτ δεν υπήρξε ποτέ έξω από την φωτιά της επίθεσης των εκμεταλλευτών και αμέτρητων παραγόντων όπως οι τροτσκιστές, οι μενσεβίκοι, οι Σοσιαλεπαναστάτες, Μπουχαρινικοί, Ζηνοβιεφικοί, Ουζμπεκιστανοί, Γεωργιανοί και άλλοι εθνικιστές αντιδραστικοί, μαυροεκατονταρχίτες, λευκοφρουροί, συνταγματικοί δημοκράτες, ιερείς, κουλάκοι, κ.λ.π.

Αυτή η δίκη μας θυμίζει για άλλη μια φορά ότι οι δύο κόσμοι, του παγκόσμιου καπιταλισμού και του Σοσιαλιστικού κόσμου αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον ως ασυμβίβαστο και θανάσιμο εχθρό. Το 1921 ο Λένιν μας έδωσε αυτή την προειδοποίηση, Είμαστε περικυκλωμένοι από τον κόσμο της αστικής τάξης που παρακολουθούν κάθε στιγμή τις ταλαντεύσεις μας για να φέρουν πίσω την δική τους εξουσία, προκειμένου να αποκατασταθούν οι γαιοκτήμονες και η αστική τάξη.

Καθ όλη την ύπαρξη της Σοβιετικής εξουσίας, ορισμένοι κύκλοι του εξωτερικού της αστικής τάξης ποτέ δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες για την αποκατάσταση του καπιταλισμού και της εξουσίας των τσιφλικάδων και των καπιταλιστών. Αυτά υποστηρίζουν τα απομεινάρια τους, οι πράκτορές τους μέσα στη χώρα μας. Δεν φαίνεται το διαβολικό έργο των ξένων μυστικών υπηρεσιών από την δίκη των βρετανών μηχανικών Thornton, MacDonald και άλλων που εκτέθηκαν το 1933 ως παράγοντες μιας εκ των μυστικών υπηρεσιών; Δεν φαίνεται αυτό και με την γνωστή προσπάθεια του βιομηχανικού κόμματος, στην πλευρά του οποίου ανήκουν οι Ramzin και Chernovsky, με το πρώτο βιολί να το παίζουν οι λευκοί εμιγκρέδες Riabushinsky και Lukomsky, από την βρετανική κατασκοπεία, ο συνταγματάρχης Lawrence και η Γαλλική Joinville;

Η σημασία αυτής της δοκιμής πηγαίνει πέρα από τα όρια μιας απλής ποινικής δίκης. Παίρνει τη μεγαλύτερη ιστορική σημασία. Αυτή η διαδρομή συνοψίζει τα αποτελέσματα του αγώνα ενάντια στο σοβιετικό κράτος και το κόμμα του Λένιν και του Στάλιν, που διεξάγεται από άτομα που φοράνε μάσκες στην διάρκεια της ζωής τους και οι οποίοι ξεκίνησαν αυτόν τον αγώνα πολύ πριν από σήμερα, ο οποίος υπό την κάλυψη δυνατών φράσεων των προβοκατόρων δεν εξυπηρετεί την Επανάσταση και το προλεταριάτο, αλλά την αντεπανάσταση και την αστική τάξη.

Η συνωμοσία του Μπουχάριν εναντίον του Λένιν

Ο Μπουχάριν, ο οποίος ξεκίνησε το 1918 συνωμοσία εναντίον του Λένιν ως επικεφαλή του Σοβιετικού Κράτους, θα μπορούσε να τελειώσει διαφορετικά από ότι κάνει τώρα, σε αυτή την ατιμωτική αποβάθρα, αναμένοντας της σοβαρή ετυμηγορία των Σοβιετικών ανθρώπων οι οποίοι τώρα καταριούνται το μισητό όνομά του. Θα μπορούσε ο Μπουχάριν, ο οποίος ξεκίνησε το 1928 με την κομπογιαννίτικη θεωρία της ειρηνικής συνεργασίας με τους κουλάκους στο σοσιαλισμό, οι κατά την διάρκεια αυτών των δέκα χρόνων στρέφονται υπογείως στον αγώνα εναντίον μας και εναντίον του σοβιετικού λαού, θα μπορούσε ο Μπουχάριν να τελειώσει την πολιτική του καριέρα διαφορετικά από ότι κάνει τώρα;

Η συγγένεια των θέσεων των τροτσκιστών και των δεξιών, με σταθερή έλξη τους ενός προς το άλλο, την συνεχή αναζήτηση μπλοκ, καθώς και την ύπαρξη αυτών των μπλοκ στα διάφορα στάδια στο Κόμμα και το Σοβιετικό Κράτος, πρέπει να εξηγηθούν σε πρώτο επίπεδο από την κοινή κοινωνική θέση των τροτσκιστών και των δεξιών. Τόσο οι τροτσκιστές όσο και οι δεξιοί αντανακλούν την πίεση των καπιταλιστικών στοιχείων, τα οποία αντιστέκονται στις επιτυχίες του Σοσιαλισμού και δεν έχουν πρόθεση να φύγουν από την ιστορική αρένα ήσυχα και ειρηνικά. Και οι δύο ενεργούν σχετικά με παραγγελίες από τους ίδιους δασκάλους, στις συνεδριάσεις των γενικών επιτελείων και των υπηρεσιών πληροφοριών των ξένων χωρών εχθρικών προς της ΕΣΣΔ. Οι τροτσκιστές και οι δεξιοί για χρόνια έγιναν μπράβοι στην αστική αντεπανάσταση. Και οι δύο ,τροτσκιστές και δεξιοί ασχολούνται με το ίδιο έργο της μαύρης προδοσίας. Πριν από την επανάσταση, το 1909, ο Μπουχάριν διεξήγαγε αγώνα εναντίον του Λένιν σχετικά με τα θεμελιώδη ζητήματα της τακτικής του κόμματος. Στα χρόνια του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ο Μπουχάριν έθεσε τον εαυτό του εναντίον του συνθήματος του Λένιν του πολιτισμικού πολέμου και υπέρ της ενότητας των τροτσκιστών.

Κατά την διάρκεια του πολέμου, ο Μπουχάριν ανάπτυξε αναρχικές απόψεις σχετικά με το πρόβλημα του κράτους, ο ίδιος αποκήρυξε τη δικτατορία του προλεταριάτου και δημοσίευσε διατριβή απορρίπτοντας την αρχή αυτοδιάθεσης των εθνών. Όπως όλοι οι Τροτσκιστές, ο Μπουχάριν αρνείται την δυνατότητα της νίκης του σοσιαλισμού σε μία χώρα. Διεξήγαγε αγώνα εναντίον της θέσης αυτής, στην τροτσκιστική εφημερίδα Novy Mir από κοινού με τον Τρότσκι. Στο έκτο κομματικό συνέδριο στα 1917, μίλησε κατά της γραμμής Λένιν και Στάλιν, και ανέπτυξε την ίδια τροτσκιστική θεωρία της αδυναμίας νίκης του σοσιαλισμού στη Ρωσία. Το 1918 ως αρχηγός των αριστερών κομμουνιστών ο Μπουχάριν στράφηκε την τρομοκρατία εναντίον του Λένιν. Το 1919, στο όγδοο συνέδριο του κόμματος, διεξήγαγε πάλη ενάντια στον Λένιν σε θεμελιώδη ζητήματα του προγράμματος του μπολσεβίκικου κόμματος. Το 1921, μαζί με τον Τρότσκι, ο Μπουχάριν εξαπέλυσε έναν αγώνα εναντίον του κόμματος για τα ζητήματα του ρόλου και τα καθήκοντα των συνδικάτων. Το 1922, ο Μπουχάριν, προσπάθησε να διαταράξει το μονοπώλιο του εξωτερικού εμπορίου και εμφανίστηκε ως υπερασπιστής των κερδοσκόπων, της μικροαστικής τάξης και των κουλάκων. Το 1923-1924, ο Μπουχάριν εισήλθε στην ομάδα με τους Καμένεφ και Ζηνόβιεφ εναντίον του συντρόφου Στάλιν. Το 1928, ο Μπουχάριν ήταν ο ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης. Αργότερα, ενώ επίσημα αναγνώρισε τα λάθη τουέλαβε την πορεία της διπλής γραμμής και έκανε μπλοκ με τους τροτσκιστές, του μενσεβίκους και τους σοσιαλεπαναστάτες. Στο 17ο συνέδριο του Κόμματος απαίτησε μια αδίστακτη συντριβή όλων των αντιθέσεων και της αντίθεσης με τους δεξιούς ως επικεφαλής. Και το έκανε αυτό την στιγμή που δεξιοί και τροτσκιστές διεξήγαγαν στην πραγματικότητα εργασία υπονόμευσης και κατασκοπείας, για την εκτροπή του κόμματος και της χώρας.

Το ιστορικό της προδοσίας του Ρίκοφ

Ο άλλος ήρωας δεν ήταν καλύτερος από τον Μπουχάριν. Στο Σαράτοφ, πριν την ένταξη στους Μπολσεβίκους, ο Ρίκοφ ήταν συμβαλλόμενο μέλος των σοσιαλεπαναστατών και των κοινωνικών-δημοκρατών. Από το 1909 έως το 1911, ο Ρίκοφ ήταν ημι-τροτσκιστής, ημι-εκκαθαριστής. Κατά την διάσκεψη του κόμματος τον Απρίλη του 1917, υποστήριξε μια συμμαχία με τους σοσιαλεπαναστάτες και τους μενσεβίκους. Τον Οκτώβριο 1917, ο Ρίκοφ από κοινού με τον Κάμενεφ και τον Ζηνόβιεφ γύρισε λιποτάκτης τον Δεκέμβρη του 1917, δήλωσε ότι η σοβιετική εξουσία δεν ήταν σταθερή και πώς ο σοσιαλισμός δεν θα μπορούσε να κερδίσει στη Ρωσία. Το 1920, ο Ρίκοφ εισήλθε σε μπλοκ με τους χειρότερους εχθρους της επανάστασης. Αργότερα ο Ρίκοφ ήρθε σε αντίθεση με το λενινιστικό σχέδιο για την ηλεκτροδότηση της χώρας. Το 1928 ήταν ο ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης και στην συνέχεια ακολούθησε περισσότερα μπλοκ, κέντρα και προδοσίες. Παρ όλα αυτά παρακάμπτουμε τις προσπάθειες να αποφύγει την ευθύνη γι αυτό το τερατώδες έγκλημα. Ο Μπουχάριν έχει πλήρως καταδικαστεί από την προσπάθεια διατάραξης της ειρήνης Μπρεστ-Λιτοφσκ, να συλλάβει και να δολοφονήσει τους αρχηγούς του κόμματος και της κυβέρνησης, Λένιν, Στάλιν και Σβερντόλφ και να ανατρέψει τη σοβιετική εξουσία που σχεδιάστηκε από κοινού με τον Τρότσκι, τους δεξιούς και τους σοσιαλεπαναστάτες. Ο Μπουχάριν, μαζί με υποστηρικτές του έκανε τα πάντα για να διαταράξει την ειρήνη του Μπρεστ-Λιτοφσκ πλήρως συνειδητοποιώντας πώς εκείνες τις μέρες το θέμα του πολέμου και της ειρήνης σημαίνει ζωή ή θάνατος για την σοβιετική εξουσία και τους σοβιετικούς ανθρώπους. Με προκλητικές ομιλίες και συνθήματα, οι μπουχαρινικοί και οι τροτσκιστές προσπάθησαν να οδηγήσουν το κόμμα στην παραπλάνηση από το λενινιστικό δρόμο. Ήταν μόνο για καμουφλάζ η ονομασία τους αριστεροί κομμουνιστές. Στην πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται αναντίρρητα από την προκαταρκτική έρευνα και τις μαρτυρίες στο δικαστήριο, ζητούσαν τη βία για την ανατροπή της σοβιετικής εξουσίας, να δολοφονήσουν τον Λένιν, τον Στάλιν και το Σβερντόλφ και να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση οι μπουχαρινικοί, οι τροτσκιστές και οι σοσιαλεπαναστάτες. Όλα αυτά είχαν αποδειχθεί και διαπιστωθεί.

Ο Μπουχάριν παραδέχεται την εμπλοκή του μπλοκ των αριστερών κομμουνιστών, με τους τροτσκιστές, τους αριστερούς, τους δεξιούς και τους σοσιαλεπαναστάτες το 1918 και το σχέδιο για σύλληψη του Λένιν, του Στάλιν και του Σβερντόλφ, αλλά κάνει τα πάντα για να αρνηθεί το σχέδιο δολοφονίας των ηγετών μας. Αλλά αυτό μαρτυρείται από τους Karelin, Yakovleva, Ossinsky και Mantsev, οι άνθρωποι, για τους οποίους η αποδοχή ενός τέτοιου επαίσχυντου και τρομερού γεγονότος, όπως ένα τερατώδες έγκλημα κατά την Πατρίδα, δεν ήταν πλεονέκτημα. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν συμμετέχοντες στο εν λόγω σχέδιο.

Ο Μπουχάριν παραδέχεται το σχέδιο δολοφονίας

Καθοδηγείται σε μια γωνία, παραδέχτηκε ο Μπουχάριν, το σχέδιο για τις συλλήψεις. Δεν αρνήθηκε ακόμη και αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι για την δολοφονία των ηγετών μας ήταν προετοιμασμένοι. Στα εγκλήματα κατά της Πατρίδας και των σοβιετικών ανθρώπων, ωστόσο, δεν περιορίζεται σε αυτό το τρομερό έγκλημα ο Μπουχάριν. Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο τερατώδες έγκλημα όπως η απόπειρα κατά της ζωής του Λένιν, από την Kaplan σοσιαλεπαναστάτης-τρομοκράτης για τις 13 Αυγούστου 1918, έχει πλέον πλήρως αποκαλυφθεί. Ο Καρέλιν, πρώην ηγέτης των αριστερών σοσιαλεπαναστατών κατέθεσε ότι το ζήτημα της τρομοκρατικής πράξης εναντίον του Λένιν είχε τεθεί από τον Μπουχάριν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου του 1918 και ότι το ζήτημα αυτό έπαιξε τον ρόλο του στην επιταχυνόμενη τρομοκρατική ενέργεια κατά του Λένιν διαπραττόμενη από την Κεντρική Επιτροπή των δεξιών σοσιαλεπαναστατών.

Ο μάρτυρας, Οσσίνσκι, μίλησε επίσης για αυτό στο δικαστήριο. Στην υποκρισία και την δολιότητα του, ο Μπουχάριν ξεπέρασε τα πτωχότερα πλάσματα που γνώρισε ποτέ η ανθρώπινη ιστορία. Πολλές φορές ο Μπουχάριν ορκίστηκε στο όνομα του Λένιν για να παραπλανήσει και να προδώσει τον Λένιν και το κόμμα και πόσες φορές προσέφερε το φιλί του Ιούδα στον μεγάλο δάσκαλό του;

Η έρευνα του δικαστηρίου ευσταθεί με εξαντλητική πληρότητα, ότι το μπλοκ των δεξιών και των τροτσκιστών, ως παραγόντων των υπηρεσιών πληροφοριών ορισμένων κρατών, εργάστηκαν για να υπονομεύσουν τη στρατιωτική δύναμη της ΕΣΣΔ, με στόχο την ανατροπή της σοβιετικής εξουσίας και την αποκατάσταση του καπιταλισμού και του κράτους της αστικής τάξης, τον διαμελισμό της ΕΣΣΔ, τον διαχωρισμό της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, των κεντρικών Ασιατικών δημοκρατιών, τη Γεωργία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζαν , τις παραθαλάσσιες επαρχίες.

Ο Τρότσκι, επικεφαλής αυτού του μπλοκ εργάστηκε σύμφωνα με τα σχέδια των γενικών επιτελείων Ιαπωνίας, Γερμανίας, Πολωνίας. Ο συνταγματάρχης Oberhaus με τον Chernov που συνδέθηκε, δήλωσε, αν θέλετε να καταλάβετε την εξουσία δεν θα πρέπει να είστε σχολαστικοί με τις μεθόδους του αγώνα. Αυτή η συμβουλή έπεσε σε γόνιμο έδαφος. Ολόκληρος ο οργανισμός των δεξιών τέθηκε στην υπηρεσία της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Όπως ο Ρίκοφ παραδέχτηκε πως το μπλοκ των δεξιών και των τροτσκιστών ήταν ένας οργανισμός ορισμένων μυστικών υπηρεσιών ορισμένων ξένων κρατών. Ο Sharangovich κατέθεσε ότι η εθνικοφασισιτική οργάνωση της Λευκορωσίας αποτέλεσε την Πέμπτη φάλαγγα του πολωνικού γενικού επιτελείου σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της ΕΣΣΔ. Ο Ρίκοφ παραδέχτηκε ότι γνώριζε για τις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε ο Καρακάν με τους γερμανούς φασίστες το 1933. Επίσης, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το μπλοκ των δεξιών και των τροτσκιστών, προπαρασκευάζονται με βάση ενδεχόμενη επίθεση στην ΕΣΣΔ από τον γερμανικό φασισμό. Με την λήψη επιδόματος 250.000 μάρκων από την General Seeckt, οι προδότες πίσω στα 1920-1921, κατέληξαν σε συμφωνία με το γενικό προσωπικό, με την κάλυψη των οποίων παρείχαν πληροφορίες για κατασκοπεία.

Ο γερμανικός φασισμός, όμως, δεν χρειάζεται μόνο πληροφορίες για κατασκοπεία. Ο Χίτλερ για να ικανοποιήσει τις ανάγκες για αποικίες, αντί να διεξάγει πόλεμο με την Αμερική ή τη Βρετανία, ο ίδιος είναι έτοιμος να ικανοποιήσει τον εαυτό του με το έδαφος της ΕΣΣΔ. Όπως παραδέχτηκε ο Μπουχάριν, υπάλληλοι των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών που κατέχουν τα κλειδιά για τις πύλες των συνόρων μας. Ο Ρίκοφ κατέθεσε ότι η εθνικοφασιστική οργάνωση Λευκορωσίας, οδήγησε στην εξαγορά των Goloded, Chervyakov και Sharangovich και σχηματίζουν τμήμα του μπλοκ, συντονίζοντας σημαντικές συναντήσεις με την πολωνική υπηρεσία πληροφοριών. Το γεγονός αυτό δείχνει με σαφή επάρκεια τη φύση των συνδέσεων. Είναι σαφές ότι οι πραγματικοί κυρίαρχοι του μπλοκ βρίσκονταν στις υπηρεσίες των ξένων κρατών. Θα αναφέρω επίσης την μαρτυρία του κατηγορούμενου Ιβάνοφ, ο οποίος δήλωσε ορισμένες φορές δεν ξέραμε ότι ενεργούσαμε για τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών. Σύμφωνα με το Ιβάνοφ, ο Μπουχάριν τον συμβούλευσε να έρθει σε επαφή με την Βρετανική υπηρεσία πληροφοριών. Οι στενές συνδέσεις του μπλοκ με τις ξένες μυστικές υπηρεσίες είχαν τον Ρακόφσκυ, ο οποίος ταυτόχρονα εξυπηρετούσε τις αγγλικές και ιαπωνικές υπηρεσίες πληροφοριών και ως εκ τούτου βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Ο Ρακόφσκυ κατέθεσε Εμείς δεν ξέραμε πώς να συμπεριφερθούμε ώστε να μην προσβάλλουμε το ένα ή το άλλο κόμμα.

Το μπλοκ ετοιμαζόταν μα ανοίξει τις πύλες στον εχθρό, όπως επιβεβαίωσε και ο Ρίκοφ και ο Μπουχάριν αναγκάστηκε να παραδεχτεί. Το σχέδιό τους περιελάμβανε προετοιμασία της ένοπλης επίθεσης ενάντια στην ΕΣΣΔ. Ωστόσο, ο Μπουχάριν, προσπάθησε πολύ να ξεπεράσει τον εαυτό του στην ερμηνεία ορισμένων λέξεων και φράσεων, είναι γεγονός ότι από κοινού με Ρίκοφ και Τόμσκι, προετοίμαζαν επίθεση από τους επιτιθέμενους για την ΕΣΣΔ και την υποστήριξη των εχθρικών κρατών με διαπραγμάτευση σχετικά με την καταστροφή του Σοβιετικού κράτους, προκειμένου να αναλάβουν την εξουσία η προδοσία και να μετατρέψουν τη δύναμη αυτή για τους φασίστες, σε πραγματικούς αφέντες τους. Οι συνωμότες έθεσαν το έργο ανοίγματος των συνόρων και εξασφάλισης της ήττας της ΕΣΣΔ. Όλες οι εργασίες κατασκοπείας του μπλοκ των δεξιών και των τροτσκιστών, με συνδέσεις των ατόμων που συμμετέχουν στο μπλοκ και το σύνολο των ξένων ομάδων μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες καλλιεργήθηκαν από τον Μπουχάριν και τον Ρίκοφ. Αυτό αποδείχθηκε αναντίρρητα. Όλες οι κατασκοπευτικές εκθέσεις παραδόθηκαν στις ξένες μυστικές υπηρεσίες μέσω καναλιών και επαφών που βρίσκονταν στα χέρια των Μπουχάριν, Ρίκοφ, Γιακόντα. Τέτοια ήταν η επαφή του Ρίκοφ μέσω Νταν, μέσω του περιοδικού Socialistichesky Viestnik, μέσω των μενσεβίκων και των σοσιαλεπεναστατών και όλα τα λευκοφρουρήτικα αποβράσματα, οι οποίοι με τον Μπουχάριν, Ρίκοφ και Γιακόντα και άλλοι, ονειρεύονταν όχι μόνο από κάποιου είδους νέα κυβέρνηση, αλλά από μια πραγματική επιστροφή του καπιταλισμού, μια πραγματική κυριαρχία των ιδιοκτητών και των καπιταλιστών Κρεστίνσκι, Ρακόφσκι, Ιβάνοφ, Grinko, Yagoda, Sharangovich και άλλων πρωτεργατών του μπλοκ, τακτικά παρείχαν σε ξένες μυστικές υπηρεσίες καθώς και τα γενικά επιτελεία ορισμένων ξένων χωρών, μυστικές πληροφορίες σχετικά με την ΕΣΣΔ και τα πιο σημαντικά κρατικά μυστικά. Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι το είχαν παραδεχτοί αυτό. Από το κατασκοπευτικό τους έργο, έχουν αποδειχτεί στοιχεία που προσκόμισαν οι δάσκαλοι αυτών των προδοτών και κατασκόπων. Οι Μπουχάριν και Ρίκοφ, προέβλεπαν το άνοιγμα των συνόρων κατά της επίθεσης των φασιστών επιδρομέων στο σοβιετικό μας έδαφος. Ο Μπουχάριν ήξερε καλά, κάτι που κατέθεσε στην εξέταση, ότι ο τεράστιος πατριωτισμός των σοβιετικών ανθρώπων δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να προγραμματίσει προδοσία στο σπίτι του, ότι οι προδότες θα πληρώσουν γι΄ αυτό με το κεφάλι τους. Δεν έλαβαν υπόψη τους τον πατριωτισμό αυτό. Δεν έλαβαν υπόψη τους πόσο βαθιά αγαπούν οι άνθρωποι την Πατρίδα τους. Ήθελαν να κάνουν να φαίνεται ότι το άνοιγμα των συνόρων ήταν διαβολικό σχέδιο κάποιου άλλου και ότι δεν είχαν σχέση με αυτό (οι ίδιοι).

Οι συμφωνίες του Τρότσκι με Ιάπωνες και Γερμανούς

Όπως διαπιστώθηκε σε προηγούμενες μελέτες και τώρα επιβεβαιώνεται, ο Τρότσκι έκανε συμφωνίες με τις γερμανικές και ιαπωνικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών για να ενωθούν στον αγώνα τους εναντίον της ΕΣΣΔ. Η συμφωνία αυτή διεξάγονταν με τους συνωμότες, οι οποίοι απασχολούνταν σε υπεύθυνες θέσεις, ώστε να διαταραχθεί η κανονικότητα των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΕΣΣΔ και Γερμανίας, διοργανώνοντας υπογείως μεταξύ τροτσκιστικών οργανώσεων στην ΕΣΣΔ και των γερμανικών οργανώσεων κατασκοπείας και των πρακτόρων τους, προκειμένου να οργανώσουν την ήττα της ΕΣΣΔ και την προετοιμασία της ξένης επέμβασης στην πάλη για την Ουκρανία, τις παραθαλάσσιες περιοχές, την Λευκορωσία κ.α. Το μπλοκ των δεξιών και τροτσκιστών διεξήγαγε προετοιμασία σχετικά με τον διαχωρισμό των εθνικών δημοκρατιών μέσα από τις αντεπαναστατικές αστικές/εθνικιστικές ομάδες των Grinko, Khodjaev και Ikranvov, Sharganovich, Goloded και Chervyakov. Το μπλοκ των δεξιών και τροτσκιστών και των ξένων μυστικών υπηρεσιών προσπάθησε να διαχωρίσει τις δημοκρατίες της ένωσης για τον σκοπό της αποδυνάμωσης της ΕΣΣΔ και να πλημμυρίσει την αδελφική ενότητα των δημοκρατιών με την σκλαβιά του καπιταλισμού. Αυτή η συμμορία των προδοτών χρησιμοποίησε μεθόδους για την καταστροφή, την εκτροπή, την κατασκοπεία και την τρομοκρατία. Οι Μπουχάριν, Ρίκοφ, Ικράμοφ οργάνωναν εξεγέρσεις των κουλάκων, με τους Τσερνόφ, Grinko, Rosenholtz και Zelensky, καταλάμβαναν υπεύθυνες θέσεις έχοντας τεράστιες ευκαιρίες για την καταστροφή, με δολιοφθορές ως στόχο την υπονόμευση της οικονομικής δύναμης της ΕΣΣΔ και την άμυνα της χώρας, ζημιές στην γεωργία και τις μεταφορές προκειμένου να συμπέσουν οι συνέπειες αυτών των πράξεων με την στιγμή της επίθεσης στην ΕΣΣΔ και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την καταστροφή της σοβιετικής εξουσίας. Το μπλοκ των δεξιών και των τροτσκιστών δεν σταματά μπροστά στις προκλήσεις προκειμένου να διεγείρουν τη δυσαρέσκεια του πληθυσμού. Ο Τσερνόφ, στρατολογημένος από την Intelligence Service, είχε οδηγίες από την τελευταία να στερήσει στον Κόκκινο στρατό τα άλογα και να δηλητηριάσει και να μολύνει τα βοοειδή. 25.000 άλογα χάθηκαν στην δυτική Σιβηρία. Ο Ρόσενχολτζ στην σύναψη συμβάσεων για την εξαγωγή του πετρελαίου, του χρυσού και του χυτοσιδήρου, προστάτευε τα συμφέροντα των Γερμανών και των Ιαπώνων και καθυστερούσε την εισαγωγή υλικών για τον σκοπό της άμυνας σύμφωνα με τις εντολές των ξένων μυστικών υπηρεσιών. Ο Ικράμοφ και Κοντιάεφ, διατάραξαν την καλλιέργεια του βαμβακιού ενώ ο Ζελένσκι, μέσω των πρακτόρων του, έβαζαν καρφιά και γυαλί σε προϊόντα τροφίμων και προκαλούσαν τεχνική έλλειψη τροφίμων. Το αντικείμενο όλων ήταν η δραστηριότητα αυτή, μία προσπάθεια να στραγγαλίσουν την Σοσιαλιστική Επανάσταση με το οστεώδη χέρι του λιμού.

Η τρομοκρατία ενάντια στους Σοβιετικούς ηγέτες

Η τρομοκρατία που στρέφεται ενάντια στους ηγέτες, το Κόμμα και την κυβέρνηση ήταν μία από τις αγαπημένες μεθόδους της πάλης του μπλοκ. Ο Ρίκοφ ανοιχτά δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις συνθήκες της παράνομης φύσης της συνωμοτικής οργάνωσης, η απουσία βάσης στις μάζες και η απουσία άλλων διαδρομών, η τρομοκρατία που προβλεπότανε από τη δυνατότητα των οδηγιών του Τρότσκι, ολόκληρο το μπλοκ συστηματικά ασχολούνταν με τέτοιες δραστηριότητες, ο καθένας στον δικό του τομέα μέσα από ένα γενικό σχέδιο. Μόνο που τώρα διαπιστώθηκε ότι ο Κίροφ, σκοτώθηκε σύμφωνα με απόφαση του μπλοκ δεξιών και τροτσκιστών. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον κατηγορούμενο Γιαγκόντα , ο οποίος ήταν ενεργός διοργανωτής της δολοφονίας. Ο Γιαγκόντα κατέθεσε ότι Ρίκοφ και Μπουχάριν συμμετείχαν στην απόφαση να διαπραχθεί αυτή η δολοφονία.Ρίκοφ και Μπουχάριν παραδέχτηκαν ότι το σχέδιό τους που περιλάμβανε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ηγετών του Κόμματος και της κυβέρνησης. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η δολοφονία των Menzhinsky, Kuibyshev, Γκόρκι και Peshkov πραγματοποιήθηκε κατά τις οδηγίες του κέντρου αυτού του μπλοκ. Αυτό έγινε άμεσα δεκτό από τον κατηγορούμενο ο οποίος πήρε άμεσα μέρος σε αυτές τις αχρείες πράξεις. Κατά την διάρκεια μιας σύντομης περιόδου, τρείς εξέχουσες προσωπικότητες από το Σοβιετικό κράτος μεταξύ των οποίων και η μεγάλη προσωπικότητα του ρώσου συγγραφέα, Γκόργκι, συνάντησαν το θάνατό τους.

Κάθε γραμμή που γράφτηκε από τον Γκόργκι εμφύσησε με τον ενθουσιασμό της επαναστατικής δράσης. Δεν ήταν τυχαίο ότι όλη του την ζωή ο συγγραφέας ήταν συνδεδεμένος με τους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Ο Λένιν και ο Στάλιν οι καλύτεροι φίλοι του. Οι εγκληματίες του μπλοκ των δεξιών και τροτσκιστών έσβησαν ένα από τα πιο λαμπρά και όμορφα φώτα της ανθρωπότητας.

Η δολοφονία του Γκόργκι

Τώρα, όλα είναι φανερά, όχι μόνο τα κίνητρα για τη δολοφονία αλλά και οι δολοφόνοι. Προκειμένου την εξάλειψη του Γκόργκι, από τον αρχηγό των δολοφόνων, Τρότσκι, ήρθε ο Bessonov στην ΕΣΣΔ και παραδόθηκε στο μπλοκ, το οποίο εξέδωσε την απόφαση σχετικά με την δολοφονία. Στην δίκη έχει αποδειχτεί αδιαμφισβήτητα ότι οι Ρίκοφ και Μπουχάριν ήξεραν για αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες, για αυτά τα τερατώδη εγκλήματα. Ο Ρίκοφ παραδέχτηκε ότι ήδη ως το τέλος του 1935 μίλησε με τον Γιενουκίτζε για το γεγονός ότι ο Γκόργκι ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Στάλιν και οι τροτσκιστές και ο Ζηνόβιεφ ανησυχούσαν για την τεράστια επιρροή σχετικά με την κοινή γνώμη. Ο Ρίκοφ παραδέχτηκε ότι ο ίδος και ο Γιενουκίτζε είχαν μιλήσει για τη δολοφονία του Γκόργκι.

Ο Μπουχάριν ο οποίος απέφυγε να ανακατευτεί στην δίκη αναγκάστηκε να το παραδεχτεί. Το 1935, είχε παρόμοια συζήτηση με τον Τόμσκι για μία εχθρική ενέργεια η οποία ετοιμάζεται σε βάρος του Γκόργκι. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν για να επιτευχθούν οι δολοφονίες ήταν αξιοσημείωτες. Αυτές συνίστανται σε σταδιακή θανάτωση μέσω ειδικών φαρμάκων και τη χρήση της ειδικών γνώσεων των δολοφόνων. Η ιστορία και τα χρονικά των ποινικών δολοφονιών στις τελευταίες δεκαετίες δείχνει ότι η δηλητηρίαση με την ενίσχυση των επαγγελματικών δολοφόνων έχει εξαφανιστεί. Οι δηλητηριαστές έχουν πλέον αντικατασταθεί από εγκληματίες γιατρούς. Δεν ήταν τυχαίο ότι ο Γιαγκόντα επέλεξε τέτοια μέθοδο θανάτωσης των καλύτερων ανδρών της χώρας. Πήρε υπόψη του την ιστορική κατάσταση και τοποθέτησε την δηλητηρίαση έτσι ώστε να είναι σε θέση η δολοφονία να εμφανιστεί ως φυσικός θάνατος από ασθένεια. Είναι γνωστό ότι ο Πάπας Κλήμης ο ΙΙ σκοτώθηκε από τον καπνό ενός δηλητηριασμένου κεριού. Γνωρίζουμε την περίπτωση του Buturlin, ο οποίος σκοτώθηκε από τον Panchenko, ο οποίος έλεγχε στη Ρωσία την πώληση του SERMIN-PEL. Κάτω από το πρόσχημα αυτού του φαρμάκου, ο Panchenko, εισήγαγε βακίλλους διφθερίτιδας σε έναν άρρωστο οργανισμό. Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα αυτών των δολοφονιών που διαπράχθηκαν από διάφορα ανθρώπινα τέρατα.

Τα τερατώδη εγκλήματα του Γιαγκόντα

Έτσι έγιναν οι δολοφονίες Menzhinsky, Kuibyshev και Γκόρκι. Σύμφωνα με το σχέδιο υπήρξε επίσης προγραμματισμένη τρομοκρατική πράξη εναντίον του εξαιρετικά σταλινικού, Yezhov. Ο Γιαγκόντα έδωσε οδηγίες για να κανονιστούν θέματα με τέτοιον τρόπο ώστε να εισπνεύσει ο Yezhov δηλητήριο και σταδιακά να πεθάνει. Αυτό έγινε με την γνώση και την έγκριση του μπλοκ δεξιών και τροτσκιστών. Τα ευρήματα της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης, η οποία περιλαμβάνει τους καλύτερους εκπροσώπους της σοβιετικής ιατρικής, μαρτυρούν ότι στις περιπτώσεις των Γκόρκι, Kuibyshev, Menzhinsky και Peshkov, οι εγκληματίες χρησιμοποίησαν μεθόδους για την επιτάχυνση των θανάτων τους. Ο Γιαγκόντα, του οποίου καθήκον ήταν να εξασφαλίσει την ασφάλεια του κράτους, διέπραξε το σοβαρότερο έγκλημα. Συγκάλυψε τον εαυτό του σε διπλή γραμμή αντάξιο του J. Fusche παράδειγμα προς μίμηση. Αυτός ο εχθρός της σοβιετικής εξουσίας, ο εξωφρενικός προδότς, ο οποίος οργάνωσε μια ομάδα γερμανών κατασκόπων και πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών, πρέπει να πεταχτεί έξω από την ζωή. Οι κατηγορούμενοι δεν συμμετέχουν στα εγκλήματα αυτά στον ίδιο βαθμό. Τα καθήκοντα, οι στόχοι και οι ποινικές δραστηριότητες ήταν γνωστές σε όλους, τις εγκρίνανε και τις υιοθετούσανε. Υπήρξε καταμερισμός της εργασίας μεταξύ των εγκληματιών. Τα εγκλήματα των κατηγορουμένων αποδεικνύονται από τις δικές τους μαρτυρίες, από τα στοιχεία των μαρτυριών, από τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων μαρτύρων καθώς και τα στοιχεία υλικού. Όλες αυτές οι αποδείξεις είναι στη διάθεση του δικαστηρίου. Μιλώντας συγκεκριμένα, οι ενέργειες του κάθε κατηγορουμένου είναι μέρος ενός ενιαίου σχεδίου της εγκληματικής δραστηριότητας, η οποία αντανακλάται στις ενέργειες όλων των άλλων και καλύπτονται από τα άρθρα 58-11 του ποινικού κώδικα. Αυτό δεν σημαίνει πώς πρέπει να επιφυλαχτεί ίση τιμωρία σε όλους τους κατηγορούμενους. Η ποινή του ανώτατου δικαστηρίου, από το σύνολο των κατηγορουμένων, δύο, οι Ρακόφσκι και Bessonov, αν και δεσμεύονται με τα πιο ειδεχθή εγκλήματα κατά της Σοβιετικής εξουσίας ήταν ωστόσο απομονωμένοι από το κέντρο της οργάνωσης. Τα εγκλήματά τους διαφέρουν από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Ρίκοφ, Μπουχάριν, Grinko και άλλους. Ως εκ τούτου, Ρακόφσκι και Bessonov, αξίζουν μικρότερη τιμωρία, δηλαδή 25 χρόνια φυλάκιση. Σε υπόψη όλα τα άλλα, η εισαγγελία απαιτεί την υπέρτατη ποινή, τον τουφεκισμό. Ολόκληρος ο σοβιετικός λαός και όλο οι ειλικρινείς άνδρες σε όλον τον κόσμο είναι εν αναμονή της ποινής. Οι προτάσεις των συντρόφων δικαστών αντηχούν ως καμπάνα καλώντας σε νέες νίκες. Το σύνολο της χώρας απαιτεί ένα πράγμα.. πυροβολήστε την συνωμοσία των σκυλιών, συντρίψτε τις καταραμένες οχιές. Τα χρόνια θα περάσουν και οι τάφοι των προδοτών θα είναι κατάφυτοι με άγρια ζιζάνια και αγκάθια, ενώ οι φωτεινές ακτίνες του ήλιου μας θα λάμψουν πάνω από την Πατρίδα μας τόσο έντονα από ποτέ. Μαζί καθαριστεί ο δρόμος από αυτή τη βρωμιά, οι άνθρωποι μας θα βαδίσουν και με επικεφαλής τον μεγάλο δάσκαλο μας και ηγέτη, Στάλιν, θα βαδίσουν προς την κατεύθυνση του κομμουνισμού.