Author Topic: 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 – ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ  (Read 213 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Δεν σε καταλαβαίνω επειδή ήταν σλαβόφωνοι νομίζεις δεν ήταν Έλληνες στην καταγωγή; Καμία σχέση. Το Ίλιντεν ήταν μια καθαρά βουλγάρικη επανάσταση, όσο για το ότι τα μεγάλα κεφάλια που άρχισαν τον Μακεδονικό αγώνα είχαν άριστες σχέσεις με τους Τούρκους δεν ισχύει απλά προσπαθούσαν να μην προκαλούν του Τούρκους εκείνη την περίοδο καθώς ο μακεδονικός αγώνας ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση σύγκρουσης ήταν ένας ακήρυχτος ελληνοβουλγαρικός πόλεμος μεταξύ αντάρτικων ομάδων, που δεν άνηκαν επίσημα σε κάποιον στρατό, στα εδάφη της παραπαίουσας οθωμανικής αυτοκρατορίας και οι δυο πλευρές προσπαθούσαν να μην προκαλούν τους Τούρκους έτσι ώστε να μην βρεθούν σε διμέτωπο πόλεμο. Για μια τόσο ιδιάζουσα πολεμική αναμέτρηση δεν μπορείς να λες αυτά που λες, και οι δυο πλευρές προσπαθούσαν να προστατεύσουν τους δικούς τους πληθυσμούς έτσι ώστε όταν θα συγκρούονταν ξανά με τους Τούρκους να καταλάβουν πιο εύκολα αυτές τις περιοχές προφανώς οι Έλληνες είχαν το δίκιο με το μέρος τους καθώς μιλάμε για μια περιοχή στην οποία κατοικούν Έλληνες από την αρχαιότητα και γέννησε τον μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών τον Μέγα Αλέξανδρο.
καλά, ότι να 'ναι είσαι από ιστορία. Το Ιλιντέν ήταν μια επανάσταση αντι-οθωμανική, πρωτοποριακή για την εποχή της μιας και στη βραχύβια αυτόνομη δημοκρατία που συστήθηκε τότε συμβίωσαν ειρηνικά οι λαοί, και την ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑΝ οι Βούλγαροι.  Είναι συγκηνιτικό να διαβάζεις γραπτά από τις προκυρήξεις των ανταρτών που καθησυχάζανε τους ντόπιους τούρκους λέγοντας πως δεν θέλουν το κακό τους και τους καλούσαν να πολεμήσουν μαζί τον σουλτάνο. Φυσικά μια τέτοια ταξική επανάσταση δεν άρεσε σε κανέναν, οι βούλγαροι κοιτάξανε αμέσως να καπηλευτούνε και να εποφελιθούνε εδαφικά ο σουλτάνος έστειλε ασκέρι που τσάκισε την επανάσταση σε λίγες μόνο εβδομάδες με την συνδρομή ελλήνων μακεδόνων παρακαλώ που και αυτοί με την σειρά τους προτίμησαν τις λίρες των τούρκων από τις ιδεολογίες των ανταρτών. Εσύ για το Ιλιντέν ξέρεις μόνο ότι σου λένε τα αντιδραστικά βιβλία της μονόπλευρης "ελληνικής ιστορίας".

Ο μακεδονικός αγώνας στήθηκε από μερικές σωβινιστικές κλίκες στις κυβερνήσεις και της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, όπως και ο ελληνοτουρκικός του 1897 προκλήθηκε από τους μωρόδοξους σωβινιστές της "εθνικής εταιρίας" που επηρέαζαν την κυβέρνηση Δεληγιάννη και τελικά πτωχεύσαμε και οικονομικά και στρατιωτικά. Οι λαοί της Μακεδονίας στα πρόθυρα του Μακεδονικού αγώνα δεν είχαν καμία όρεξη να τα έχουν καλά με τους Τούρκους που τους καταδυνάστευαν, και αυτό που ήθελαν ήταν η λευτεριά τους από το σουλτανικό ζυγό. Αυτοί που πράγματι είχαν άριστες σχέσεις με τους Τούρκους ήταν τα μεγάλα κεφάλια, που ήθελαν αφού έφευγε ο Τούρκος δυνάστης, να γίνουν αυτοί δυνάστες στον πολύπαθο λαό της Μακεδονίας (που ήταν ΕΝΑΣ και ΕΝΙΑΙΟΣ λσός ανεξαρτήτως γλώσσας).

Και μη λες σε μένα ότι λέω ότι δεν ήταν Έλληνες οι σλαβόφωνοι, ποτέ δεν το είπα εγώ αυτό. Ο λαός της Μακεδονίας ήταν πάντα ένας και πάντα ενωμένος. Στα δικά σου τα ζώα πέστο. Όσο για το ότι μεγαλύτερος έλληνας της ιστορίας ήταν ο... "Μέγας Αλέξανδρος", νταξ, πιο ακροδεξιός πεθαίνεις.
« Last Edit: March 29, 2013, 07:09:02 pm by National Bolshevik »