Author Topic: 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 – ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ  (Read 208 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Καλά, το μόνο που δε μας είπες είναι ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν ο Τσαρλς Μάνσον.

Το ότι τα ναζιστικά σκατά παρεξηγήθηκαν από την επιστολή του ρεβιζιονιστικού ΠΑΜΕ για την ταξική φύση της επανάστασης του 1821, δείχνει ότι σκοπός τους είναι να μην ξέρει ο λαός για την ταξική του υπόσταση, να μην έχει ταξική συνείδηση, να μην ξέρει που ανήκει, να είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ των εκάστοτε "εθνοπατέρων" αφεντικών όπως ακριβώς τον θέλει ο καπιταλισμός. Μάλιστα οι νεοναζί είναι τόσο ηλίθιοι, ή μάλλον τόσο βαλτοί προβοκάτορες, ώστε ξεχωρίζουν την εθνική υφή ενός απελευθερωτικού αγώνα από την ταξική του υφή, θέλοντας να μας πουν ότι είναι αδύνατο να έχεις ταυτόχρονα και εθνική και ταξική συνείδηση. Τους πειράζει τόσο πολύ ότι υπήρχαν και τότε και τώρα άνθρωποι που τα είχαν και τα δύο, και αγωνίστηκαν και για τα δύο.

Πρώτα από όλα, ξεκινάμε από τον τίτλο. Ο τίτλος του κειμένου είναι "25η Μαρίου 1821, φυλετικός πόλεμος". Παραποίηση δηλαδή της ιστορίας από τον τίτλο κιόλας. Πρώτον γιατί 25η μαρτίου απλά δεν υπάρχει. Υπάρχει 22α Μαρτίου, όταν οι έλληνες εξεγέρθηκαν στην Πάτρα με αρχηγό το λαϊκό ήρωα Παναγιώτη Καρατζά, έναν απλό τεχνίτη, που εντέχνως μετά υποσκίασαν οι άκαπνοι μεγαλοκοτζαμπάσηδες μέχρι που τον έφαγαν πριν καν τελειώσει ο πρώτος χρόνος της επανάστασης - φυσικά κανένα σχολικό βιβλίο της αστικής δημοκρατίας δεν αναφέρει το όνομά του -, και 23η Μαρτίου, όταν οι επαναστάτες υπό τον Κολοκοτρώνη απελευθέρωσαν την Καλαμάτα. Η 25η ήταν η μέρα που βόλευε την κυριαρχούσα τάξη, και καθιερώθηκε το 1838 επί της γερμανοκρατίας του Όθωνα, για να δώσει στην επανάσταση θρησκευτικό χαρακτήρα συνδέοντάς την με τη γιορτή του Ευαγγελισμού, κάτι που βόλευε την τάξη που κυβερνούσε τότε, και που όταν γινόταν η επανάσταση δεν είχε ρίξει ούτε μια ντουφεκιά. Και αφού ο Παλαιών Πατρών Γερμανός είδε ότι χάνει τη βολή του, αφού είχαν απελευθερωθεί κιόλας τρεις πόλεις της Πελοποννήσου χωρίς αυτός να κερδίσει τίποτα, είπε να καπελώσει αυτό το φλογερό λαϊκό κίνημα. Και φυσικά, την προδοτική και ατομιστική του φύση την έδειξε μετά, όταν αυτός και ο Παπαφλέσσας το 1824 συνεργάστηκαν με τους κυβερνητικούς (τσιράκια των άγγλων) ενάντια στον Κολοκοτρώνη στον εμφύλιο. Και δεύτερον, γιατί, τα ναζιστικά κόπρανα δε λένε ότι ήταν επανάσταση αλλά λένε ότι ήταν "πόλεμος". Έτσι υποσυνείδητα δείχνουν την αποξένωσή τους και το μίσος τους για κάθε έννοια επανάστασης, επαναστατημένου λαού κλπ.

Φυσικά και η επανάσταση ήταν ταξική (όχι εργατική βέβαια γιατί δεν υπήρχε προλεταριάτο στην ελλάδα) και εθνική (εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας). "Φυλετικός πόλεμος" δεν υπήρξε ποτέ. Φυλετικός πόλεμος θα ήταν αν ο Κολοκοτρώνης έλεγε να πάμε να σφάξουμε όλους τους τούρκους και μέσα στην τουρκία, και στη Μογγολία και άλλα τέτοια παραπληγικά. Ο Κολοκοτρώνης αντίθετα είπε "να γίνουμε νοικοκυραίοι στο σπίτι μας" (Απομνημονεύματα), που δεν έχει καμιά διαφορά από το ΕΑΜικό σύνθημα "να λευτερώσουμε τα πατρικά μας". Ήθελε δηλαδή ο Κολοκοτρώνης να είναι ο λαός κύριος στον τόπο του, ενάντια και στους ξένους και τους ντόπιους καταπιεστές (και αυτό το έδειξε όταν πήρε τα όπλα ενάντια στους πουλημένους κυβερνητικούς), και μετά τον Αγώνα και την απελευθέρωση να ζήσει ειρηνικά με όλους τους γύρω λαούς, άλλωστε ακολουθούσε ο Κολοκοτρώνης το μεγάλο διεθνιστικό ιδεώδες του Ρήγα Φεραίου (άκρως πρωτοποριακό και επαναστατικό για την εποχή του) που τυχαία (;) δεν αναφέρουν καθόλου οι σκατοκέφαλοι που έγραψαν το κείμενο. "Φυλές" και "φυλετικούς πολέμους" ονειρεύονται μόνο οι μισέλληνες νοσταλγοί του ναζισμού. Οι επαναστάτες του '21 ποτέ δεν έτρεφαν φυλετικές αυταπάτες, άλλωστε τέτοια ιδεολογήματα, σε αυτούς όπως και σε όλους τους απλούς ανθρώπους, είναι εντελώς άγνωστα και ξένα, μιας και προέρχονται από βορειοευρωπαίους αριστοκράτες που πάντα ήταν απομακρυσμένοι από κάθε λαό, και φυσικά απομακρυσμένοι (και γεωγραφικά και ταξικά και εθνικά) από την Ελλάδα.

Μετά, οι κλασικά μπερδεμένοι φασίστες, πάλι ανακατεύουν τα πάντα στο γνωστό αγαπημένο τους αχταρμά έθνους-φυλής, βάζοντας μία το ένα και μία το άλλο ενώ μιλάνε ουσιαστικά για το ίδιο πράγμα. Ξεχωρίστε πρώτα μέσα στο αχυρένιο μυαλουδάκι σας την έννοια έθνος από την έννοια φυλή, και μετά ίσως διαβάσω εγώ ή κάποιος άλλος ολόκληρο κείμενό σας.

Τέλος, τα απολειφάδια του νεοναζισμού προσπαθούν να υποκαταστήσουν την έννοια της ελευθερίας, μη αναφέροντάς την πουθενά στο κείμενό τους, αναφέροντας αντίθετα την εντελώς ξένη προς τους έλληνες επαναστάτες του '21 έννοια της "φυλής", ξεχνώντας ακόμα και το κύριο σύνθημα της Επανάστασης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ". Δείχνουν έτσι την απέχθεια και την καταφρόνησή τους στην έννοια της ελευθερίας, σε κάθε μορφή ελευθερίας, ώστε παραποιούν ακόμα και την ιστορία αυτών που θεωρούν ήρωές τους. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΓΙΑ ΦΥΛΗ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. Έτσι μας δείχνετε ποιών απόγονοι είστε.

Μια τέτοια "ιστορική τοποθέτηση" είναι στη βάση του ίδιου ιστορικού αναθεωρητισμού, που θέλει να κάνει ήρωες τους ταγματασφαλίτες και εγκληματίες τους έλληνες αγωνιστές κάθε εποχής. Γιατί και η Φιλική Εταιρία και ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης, δολοφονούσαν αλύπητα κάθε πράκτορα του εχθρού, με "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους", όπως έκανε ο ΕΛΑΣ το 1944 στην κατεχόμενη και την απελευθερωμένη Ελλάδα. Αλλά εσείς μάλλον είστε με το μέρος των Νενέκων. Και ο Νενέκος αλλάζει όνομα, αλλά δεν αλλάζει φύση. Και η τύχη του είναι πάντα η ίδια, γιατί όταν πας με τους λίγους υποτιμώντας τους πολλούς, οι πολλοί θα σε τσακίσουν.

192 χρόνια μετά είναι εύκολο να γράφει κάποιος μπούρδες για κάτι που ούτε έζησε ούτε διάβασε από ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ της επανάστασης ιστορικούς (όπως ο Σπυρίδων Τρικούπης, που θα τους πρότεινα να διαβάσουν αν έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν), αλλά η ιστορία δε γράφτηκε ποτέ από ξεπλύματα του βόθρου όπως οι ναζί, αλλά από ολόκληρο το λαό. Με το να δείχνετε πόσο μακριά είστε από το λαό, γιατί αυτή η τοποθέτηση για το '21 δείχνει ότι και αφού στα γραφόμενά σας είστε ενάντια σε εκείνο το λαό, στις πράξεις σας θα είστε ενάντια στο σημερινό λαό, το μόνο που θα πετύχετε είναι ο κόσμος να σας αφήσει πίσω του και να πάει μπροστά.

Kαι βέβαια ο Σκεντέρμπεης ήταν τόσο έλληνες όσο και η... μάνα του ρούντολφ ες που μας λέγατε. Διαβάστε Παπαρρηγόπουλο βρε ζώα να μάθετε, αλβανό πατέρα και σέρβα μάνα είχε ο Σκεντέρμπεης, άκου εκεί έλληνας.

Τα ξαναλέμε σπέρματα του αδόλφου.
« Last Edit: March 22, 2013, 03:24:01 pm by National Bolshevik »