Author Topic: 18 Οκτωβρίου 44: Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει τη Λαμία  (Read 184 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile
Δόξα στην πρώτη σου ψυχή και νου, τον Άρη Τον πρώτο καπετάνιο σου κι άξιο μπροστάρη Που όντας επέσαν όλοι, υψώθη σπάθα πρώτη ενάντια στον εχθρό κι ενάντια στον Προδότη. Κώστας Βάρναλης, Λεβεντομάνα Ρούμελη, 1944

18 10 2012
 
Δόξα στην πρώτη σου ψυχή και νου, τον Άρη

Τον πρώτο καπετάνιο σου κι άξιο μπροστάρη
Που όντας επέσαν όλοι, υψώθη σπάθα πρώτη
ενάντια στον εχθρό κι ενάντια στον Προδότη.
Κώστας Βάρναλης, Λεβεντομάνα Ρούμελη, 1944
Στα μέσα του Οκτώβρη του 44  η  Λαμία   βρίσκονταν ακόμα υπό Γερμανική κατοχή. Όμως η  ώρα της λευτεριάς δεν  ήταν μακριά. Τα βράδια ακούγονται εκρήξεις πυρομαχικών καθώς οι Γερμανοί που ετοιμάζονται για υποχώρηση, τα ανατινάζουν για να μην πέσουν στα χέρια του λαϊκού στρατού.
Ο ΕΛΑΣ Ρούμελης συνεχίζει να μάχεται ενάντια στα χιτλερικά στρατεύματα και να απελευθερώνει πόλεις και χωριά. Στις 17 Οκτώβρη το πρωί,  μία μόλις μέρα πριν την απελευθέρωση της Λαμίας, ομάδα της ΧΙΙΙης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ συγκρούστηκε με τους Γερμανούς στη Μεγάλη Βρύση όπου σκοτώθηκαν εννέα μαχητές οι: Αθανάσιος Ψωμάς (Λαμία), Δημήτριος Βάρσος (Λαμία), Ηλίας Δεβεσιάδης (Λαμία), Θωμάς Παπαδημητρίου (Στυλίδα), Ιωάννης Γιαννούτσος (Στυλίδα), Γιώργος Μανωλόπουλος (Λαμία), Ιωάννης Πανούτσος (Λαμία), Τζινάβας (Λαμία) και Θανάσης Ψωμάς που τραυματίστηκε σοβαρά και υπέκυψε αργότερα στα τραύματα του (Λαμιακός Τύπος, Τρίτη 18 Οκτώβρη, σελ.4). Το απόγευμα μπήκε στη Λαμία μια ομάδα ΕΣ-ΕΣ και  είδε στη σιδηροδρομική γραμμή  δύο νεαρούς συμπολίτες μας  τον Δαϊτσιώτη Αργύρη και  Γαϊτάνη Κώστα. Τους κυνήγησαν,  έπιασαν τον Κώστα Γαϊτάνη και τον εκτέλεσαν επί τόπου λίγο πριν σημαλινουν οι καμπάνες της λευτεριάς.
Στις 18 Οκτώβρη το βράδυ, οι τελευταίοι Γερμανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τη Λαμία κάτω από το σφυροκόπημα των τμημάτων της ΧΙΙΙ Μεραρχίας  που τα ξημερώματα μπαίνουν στη Λαμία, ελευθερωτές. Την πόλη πρωτοπάτησε το σύνταγμα του Θύμιου Ζούλα με τον καπετάνιο του ΕΛΑΝ Σωτήρη Μπεγνή  αλλά σχεδόν ταυτόχρονα από την άλλη είσοδο της πόλης έμπαινε το τμήμα του Νικηφόρου (Δημήτρης Δημητρίου) με τον καπεταν-Ατρόμητο (Δημήτρης Καπερώνης). Στις 19 Οκτώβρη στη Λαμία έφτασε και  το ΙΙΙ τάγμα του 42ου  συντάγματος του Φώτη Βερμαίου (Φοίβος Γρηγοριάδης) με τον καπετάνιο του Περικλή (Γιώργο Χουλιάρα) και το 36ο σύνταγμα της ΧΙΙΙ Μεραρχίας από Άμφισσα (Παπακόγκας Κ., &Καταρίδης Ν., 2006:21).
 Φεύγοντας πανικόβλητοι οι Γερμανοί άφησαν άθικτες τις τεράστιες αποθήκες τροφίμων. Είχαν επιχειρήσει όμως υπονομεύσεις για ανατίναξη αποθηκών με πυρομαχικά  στο συγκρότημα των Παλιών Στρατώνων. Ο Αυστριακός κλειδούχος Ιωσήφ Μπλέχιγκερ (Ηλίας Κόκκινος) που εργαζόταν στο σιδηρόδρομο μαζί έναν Ιταλό (Κώστας Ντεσιμόνε) αποκάλυψαν στον εφεδρικό ΕΛΑΣ τη θέση των μηχανισμών πυροδότησης και  οργανώθηκε με επιτυχία  με επιτυχία  επιχείρηση εξουδετέρωσης τους, σώζοντας την πόλη από ανατινάξεις.  Ξέφυγαν μόνο μερικά εκρηκτικά στο βόρειο τμήμα του Τσαλτάκη γι αυτό έγιναν κάποιες μικρές εκρήξεις που ακούστηκαν στην πόλη (ΛΤ.14441/18.10.90). Οι δυο αντιφασίστες που βοήθησαν στην επιχείρηση έφυγαν στη συνέχεια με τους αντάρτες του ΕΛΑΣ. Μετά την απελευθέρωση  παρέμειναν στη Λαμία και έζησαν στην πόλη μας.
Η  πόλη  της Λαμία τις επόμενες μέρες έγινε το κέντρο  ολόκληρης της Ελλάδας. Στις 19 Οκτωβρίου έφτασαν στην ελεύθερη Λαμία οι πρώτοι αντιπρόσωποι της ΠΕΕΑ και του ΕΑΜ, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ  και το Γεν. Στρατηγείο του ΕΛΑΣ. Την Κυριακή 29 Οκτώβρη  πραγματοποιήθηκε πανηγυρική συγκέντρωση  του ΕΑΜ στη Λαμία με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ. Στη συγκέντρωση αυτή ο Αρης εκφώνησε τον περίφημο Λόγο της Λαμίας.
Η θριαμβευτική υποδοχή του Άρη στη Λαμία
Ο Άρης Βελουχιώτης που βρίσκονταν στην Πελοπόννησο με διαταγή του Γενικού στρατηγείου του ΕΛΑΣ έχοντας πλέον εκδιώξει από   το Μοριά  τους κατακτητές  και  έχοντας συντρίψει τα προδοτικά τάγματα ασφαλείας, περνάει στην αντικρινή  Ρούμελη με κατεύθυνση τη Λαμία. Στο δρόμο της επιστροφής  συνεχίζει κατά πόδας την καταδίωξη των αποχωρούντων Γερμανών, με φανερή  τη λύπη του για τη τροπή που δόθηκε στην εξέλιξη του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος με τις συμφωνίες του Λιβάνου και της Καζέρτας που υπόγραψε η ηγεσία  και  αποκορύφωμα  με την απαγόρευση  να μπει ο ΕΛΑΣ στην Αθήνα αλλά εξίσου σταθερή την απόφαση του να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια της απειλής μιας νέας εθνικής κοινωνικής σκλαβιάς. Γιατί ο Άρης σε αντίθεση με την ηγεσία του κινήματος, η οποία εγκλωβισμένη  στη κυβέρνηση εθνικής ενότητας εθελοτυφλούσε,  διέβλεπε ότι οι συνεχείς υποχωρήσεις  απέναντι στους Άγγλους και την ντόπια αντίδραση,  έβαζαν σε  σοβαρό κίνδυνο τη λαϊκή κυριαρχία που με κόπο και θυσίες είχε κατακτήσει ο ελληνικός λαός (Χατζηπαναγιώτου  Γιάννης, καπεταν-Θωμάς, 1975:479).
 Στις 14 Οκτώβρη μέσω Ιτέας ο Άρης   φτάνει στην Άμφισσα όπου του γίνεται θριαμβευτική υποδοχή. Εκεί βρίσκεται τμήμα του 42 Σ/ντος του ΕΛΑΣ  του Φώτη Βερμαίου με καπετάνιο τον συμπολίτη του Άρη Γιώργο Χουλιάρα Περικλή. Με συγκίνηση οι δύο συναγωνιστές θυμούνται ότι μαζί ξεκίνησαν τις πρώτες αντάρτικες ομάδες στα βουνά της Ρούμελης και τώρα επιστρέφουν στην γενέτειρα τους ελευθερωτές.  Ο Άρης προχωρά με τη συνοδεία του  που τη συμπλήρωσε με την παρουσία του Περικλή.  Το 42ο τμήμα του ΕΛΑΣ και άλλα τμήματα ανοίγουν δρόμο χτυπώντας τους Γερμανούς στο Μπράλο και Δαδί οι οποίοι αποχωρώντας  αφήνον πίσω τους πολλά λάφυρα. Κάνουν μια στάση στην Τοπόλια το χωρίο του Τζαβέλα,  για να χαιρετίσει τους συγχωριανούς του και το βράδυ κοιμήθηκαν στη Γραβιά. Την άλλη μέρα προχώρησαν τον παλιό εθνικό δρόμο και έφτασαν  στο Σπερχειό. Όπως διηγείται ο Γιώργος Χουλιάρας-Περικλής,  Η γέφυρα ήταν ανατιναγμένη και βουλιαγμένη στο ποτάμι. Θελήσαμε να περάσουμε μέσα στο ποτάμι που ήταν κατεβασμένο αλλά τα άλογα κώλωσαν. Φέραμε περατάρηδες από το Μοσκοχώρι με δικά τους άλογα, αλλά και κείνα το ίδιο, αντέδρασαν να προχωρήσουν. ΄Ετσι παρακάμψαμε και περάσαμε το ποτάμι παραπάνω, στο σιδερένιο γιοφύρι κοντά στον Φρατζόμυλο, και μετά ξαναπιάσαμε το δημόσιο δρόμο.
 Ο Άρης Βελουχιώτης με τους  μαυροσκούφηδες κι ανάμεσα τους τον πάτερ-Ανυπόμονο, τον μετέπειτα  ηγούμενο της Μονής Αγάθωνος, έφτασε το σούρουπο της 20ης  Οκτωβρίου   στην γενέτειρά του τη Λαμία, όπου ο λαός τους υποδέχτηκε σαν ελευθερωτές. Η  θριαμβευτική σκηνή  της  υποδοχής του Άρη στη Λαμία  αναφέρεται σε πολλές βιβλιογραφίες (Γιώργος Χουλιάρας- Περικλής (2006), Γερμανός Κ. Δημάκος (2004), Λαγδάς Πάνος, Παπακόγκας Κ.& Καταρίδης Ν., (2006), Χατζηπαναγιώτου, Γιάννης, (1975).
Περισώζεται επίσης, σε δημοσίευμα της  τοπικής εφημερίδας Ρούμελη με τα παρακάτω λόγια: ΄Ηταν βραδάκι. Καβάλα στο άλογό του, με τους μαυροσκούφηδες συνοδεία, ο Άρης μπαίνει στην πόλη που γεννήθηκε. Η υποδοχή που του έγινε βγαίνει από τις δυνατότητες μιας περιγραφής. Από τη μια άκρη της πόλης ως την άλλη παρατεταγμένα τα συντάγματα της ΧΙΙΙης χαιρετούσαν τον αρχηγό τους. Οι αντάρτες  συνεπαρμένοι από τον  ενθουσιασμό τον υποδέχονταν με ζητωκραυγές και πυροβολισμούς. Οι χιλιάδες του λαού τον επευφημούν. Τα λουλούδια πέφτουν πάνω του βροχή. Τον στεφανώνουν με στεφάνια από δάφνη και μυρτιά.
 Ο  Γιώργος-Χουλιάρας- Περικλής στα απομνημονεύματα του, περιγράφει την υποδοχή του Αρη και της συνοδείας του στη Λαμία με τα παρακάτω λόγια:
΄Εξω από τη Λαμία ακόμα, από την ΄Αμπλιανη κι απάνω μέχρι την είσοδο της πόλης, ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος δεξιά και αριστερά του δρόμου με την εμφάνιση μας άρχισε να ζητωκραυγάζει και να χειροκροτεί. Έξαφνα καμιά 20αριά νέοι, κι από πίσω κι άλλοι, πετάγονται στη μέση του δρόμου και ρίχνονται απάνω μας, άλλοι πιάνουν μπροστά τα χαλινάρια απ τα άλογα κι άλλοι πηδάνε να πιάσουν τα χέρια μας να μας χαιρετίσουν. Τ άλογα αγρίεψαν, άρχισαν να χοροπηδάνε. Ξεκαβαλικέψαμε και προχωράμε πεζοί, μπροστά ο Άρης, δεξιά κι αριστερά εγώ με τον Παπα-Ανυπόμονο, κι από πίσω ακολουθάνε οι Μαυροσκούφηδες. Στην είσοδο της πόλης, εκεί που ήταν παλιά το φυλάκιο του φόρου κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, μας περίμεναν χιλιάδες κόσμου που μας υποδέχτηκαν μ έξαλλο ενθουσιασμό και την ώρα που το τμήμα των ανταρτών παρουσίαζε όπλα κι ο μπάρμπα-Θύμιος ο Ζούλας έδωνε αναφορά, όλος εκείνος ο κόσμος με μια φωνή άρχισε να τραγουδάει το Εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα. Το τι έγινε από δω μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας δεν περιγράφεται. Το συγκεντρωμένο πλήθος δεξιά  κι αριστερά του δρόμου, στο πέρασμα μας ζητωκραύγαζε και μας έρανε με [ ] και λουλούδια ενώ πολλοί αντάρτες ενθουσιασμένοι απ αυτά που έβλεπαν άρχισαν να πυροβολάνε. Και μέχρι να φτάσουμε στη πλατεία Ελευθερίας, πολλές φορές στην διαδρομή τους έσπασαν την παράταξη των ανταρτών αλλού γυναίκες για  να στρώσουν χαλιά στο δρόμο κι αλλού παιδιά και κοπέλες για να μας περάσουν στο λαιμό στεφάνια και να παραδώσει ο Νικηφόρος το κλειδί της πόλης στον Άρη.
(Ο δρόμος είναι άσωτος Χουλιάρας Γιώργος- Περικλής,2006:477-478).
Στη συνέχεια, ο Άρης με τη συνοδεία του κατευθύνθηκε στο σπίτι του Μακρόπουλου στη πλατεία Διάκου, όπου στεγάζονταν τα γραφεία του ΕΑΜ. Εκεί τον υποδέχτηκαν με συγκίνησηοι γονείς του ο Δημήτριος και  η Αγλαΐα Κλάρα και ο αδελφός του Περικλής, δικηγόρος που βοήθησε με τις επιστημονικές του γνώσεις τη σύνταξη του Κώδικα Λαϊκής  Αυτοδιοίκησης και  Δικαιοσύνης που εφάρμοζε η Κυβέρνηση του Βουνού στην ελεύθερη Ελλάδα. Εκεί τον περίμενε με έκδηλη συγκίνηση  και ο παλαίμαχος κομμουνιστής και συναγωνιστής του Τάκης Φίτσος. Έξω στην πλατεία και τους γύρω δρόμους είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου που ζητωκραύγαζε, τραγουδούσε και φώναζε ρυθμικά: Λόγο, λόγο θέλουμε. Ο Γιώργος Χουλιάρας  με  υπόδειξη του Αρη βγαίνει να τους καθησυχάσει και να τους πει ότι ο Άρης υπόσχεται  πως θα μιλήσει μια και καλή   την Κυριακή 29 Οκτώβρη στην παμφθιωτική πανηγυρική συγκέντρωση που προετοίμαζε το ΕΑΜ στη Λαμία με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ. Έτσι κι έγινε, διηγείται ο Περικλής,  κι ο κόσμος διαλύθηκε ήσυχα.
Επιμέλεια Χαρά Παρμενοπούλου
  Βιβλιογραφία
Γερμανός, Κ. Δημάκος, Αρχιμανδρίτης, 2004, Στο βουνό με το Σταυρό, κοντά στον ΄Αρη, Τρίκαλα- Αθήνα, Πρότυπες Θεσσαλικές εκδόσεις.
 Γλέζος, Μανώλης,2006,  Εθνική Αντίσταση 1940-45,
Ζωϊδη, Γ., Κάϊλα, Μ κ.ά,1979, Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης 1940-45, εκδ.  Σύγχρονη Εποχή, Αθήνα.
Λαγδάς,  Πάνος, Άρης Βελουχιώτης, ο Πρώτος του Αγώνα, εκδ. Σφαέλος Ν., Αθήνα
Παπακόγκας Κ., Καταρίδης Ν., 2006, Ο Άρης στη Λαμία, εκδ. ΦΙΛΙΣΤΩΡ, Αθήνα
Φαράκος, Γρηγόρης, 1997, ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ-Το χαμένο Αρχείο- Άγνωστα Κείμενα. Αθήνα, Β΄ έκδοση Ελληνικά Γράμματα.
Χατζηπαναγιώτου, Γιάννης (καπετάν Θωμάς), 1975, Η πολιτική διαθήκη του Άρη Βελουχιώτη, Δωρικός, Αθήνα
Χατζής, Θανάσης, 1982, Η Νικηφόρα Επανάσταση που χάθηκε (εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας 41-45), β έκδοση, Εξάντας, Αθήνα
Χουλιάρας Γιώργος- Περικλής,2006, Ο δρόμος είναι άσωτος, Λαμία, Οιωνός
Λαμιακός Τύπος, Νο 14441, 18. Οκτωβρίου 1990
Λαμιακός Τύπος, Τρίτη 18 Οκτώβρη σελ.4 (αρχεία της ΠΕΑΕΑ).
πηγή:  Altpress Φθιώτιδα


Codename Nemesis Ghost

 • Guest
Οι δηλώνοντες ζαχαριαδικοί, ποστάρουν ύμνους για τον Άρη Βελουχιώτη το 2012.....!    Λολ, δε με πολυαφορά, αλλά τι πράμα ρε παιδί μου, ούτε ίχνος τσίπας δεν έχουν απάνω τους αυτά τα καθάρματα δολοφόνοι οι κωλομπολσεβίκοι....   Φαντάσου να κερδίζανε τον συμμοριτοπόλεμο τι όργιο οργεουλικού double talk θα ζούσε ο τόπος αυτός...   αρρωστημένα καθάρματα του κερατά

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile
Οι δηλώνοντες ζαχαριαδικοί, ποστάρουν ύμνους για τον Άρη Βελουχιώτη το 2012.....!    Λολ, δε με πολυαφορά, αλλά τι πράμα ρε παιδί μου, ούτε ίχνος τσίπας δεν έχουν απάνω τους αυτά τα καθάρματα δολοφόνοι οι κωλομπολσεβίκοι....   Φαντάσου να κερδίζανε τον συμμοριτοπόλεμο τι όργιο οργεουλικού double talk θα ζούσε ο τόπος αυτός...   αρρωστημένα καθάρματα του κερατά
Τον κερδίσατε εσείς, και ζήσαμε ξενοκρατία, χούντα, Μάαστριχτ και τώρα μνημόνιο. You're welcome.

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile
Kαι επίσης βλάκα που πετάς μπούρδες χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται, οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος. Σε όλα τα άλλα εννοείται ότι ήταν αγωνιστής και τον τιμούμε. 1944 λέει το κείμενο. Αν δεν ξέρεις, ήταν ΠΡΙΝ τη Βάρκιζα.

Codename Nemesis Ghost

 • Guest
Ναι "σύντροφε" ότι πεις......   οι θύτες εξυμνούν και "αποκαθιστούν" τα θύματα....    οι λύκοι εξυμνούν τα πρόβατα για τις "αυτόβουλες" θυσίες τους, το "μεγαλείο" του καννιβαλικού ξενόφερτου ανθελληνικού μπολσεβικισμού..... είστε τυχεροί που η Μεταπολίτευση πέρασε τον οργουελισμό σας στις γεννιές νεοελλήνων της και δεν ξέρουν τι είστε. Εγώ όμως αποτελώ εξαίρεση μεγάλε, και ΞΕΡΩ.....

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile
Ναι "σύντροφε" ότι πεις......   οι θύτες εξυμνούν και "αποκαθιστούν" τα θύματα....    οι λύκοι εξυμνούν τα πρόβατα για τις "αυτόβουλες" θυσίες τους, το "μεγαλείο" του καννιβαλικού ξενόφερτου ανθελληνικού μπολσεβικισμού..... είστε τυχεροί που η Μεταπολίτευση πέρασε τον οργουελισμό σας στις γεννιές νεοελλήνων της και δεν ξέρουν τι είστε. Εγώ όμως αποτελώ εξαίρεση μεγάλε, και ΞΕΡΩ.....
Ότι πείτε κύριε Νίκο Κωνσταντινίδη.

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile
Kαι επίσης βλάκα που πετάς μπούρδες χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται, οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος. Σε όλα τα άλλα εννοείται ότι ήταν αγωνιστής και τον τιμούμε. 1944 λέει το κείμενο. Αν δεν ξέρεις, ήταν ΠΡΙΝ τη Βάρκιζα.
Τον τιμήσατε πολύ προδίδοντας τον.

callan

 • Μπράβος
 • Major
 • *****
 • Posts: 711
 • Φήμη 0
  • View Profile

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΜΑΣΩΝΟΣΙΩΝΟΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΑΠΙΤΑΛΟΙΣΛΑΜΟΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΟΑΝΘΕΛΛΗΝΟΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ ΜΟΝΟ 1,19 ΕΥΡΩ/SMS.

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile
Kαι επίσης βλάκα που πετάς μπούρδες χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται, οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος. Σε όλα τα άλλα εννοείται ότι ήταν αγωνιστής και τον τιμούμε. 1944 λέει το κείμενο. Αν δεν ξέρεις, ήταν ΠΡΙΝ τη Βάρκιζα.
Τον τιμήσατε πολύ προδίδοντας τον.
Ωραία την αναμασάς την προπαγάνδα των αναρχικών. Έτσι κι αλλιώς, τα ίδια συστημικά πρεζωμένα σκατά είναι και οι ναζί και οι αναρχικοί.

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΜΑΣΩΝΟΣΙΩΝΟΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΑΠΙΤΑΛΟΙΣΛΑΜΟΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΟΑΝΘΕΛΛΗΝΟΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ ΜΟΝΟ 1,19 ΕΥΡΩ/SMS.
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!

Έτσι που έβαλες το σεντόνι να περνάει από κάτω, μου θυμίζει την εκπομπή του Λεβέντη το 1993.

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 67

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile
Kαι επίσης βλάκα που πετάς μπούρδες χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται, οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος. Σε όλα τα άλλα εννοείται ότι ήταν αγωνιστής και τον τιμούμε. 1944 λέει το κείμενο. Αν δεν ξέρεις, ήταν ΠΡΙΝ τη Βάρκιζα.
Τον τιμήσατε πολύ προδίδοντας τον.
Ωραία την αναμασάς την προπαγάνδα των αναρχικών. Έτσι κι αλλιώς, τα ίδια συστημικά πρεζωμένα σκατά είναι και οι ναζί και οι αναρχικοί.
Έχεις ένα δίκιο, αν δεν παραδεχτεί το κόμμα ότι έτσι έγινε εσείς οι κομουνιστές δεν το πιστεύετε. (πριν πεις ότι δεν ανήκεις στο κόμμα κοίτα καλά το τι έγραψες πιο πάνω "οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος").

Codename Nemesis Ghost

 • Guest
Ναι "σύντροφε" ότι πεις......   οι θύτες εξυμνούν και "αποκαθιστούν" τα θύματα....    οι λύκοι εξυμνούν τα πρόβατα για τις "αυτόβουλες" θυσίες τους, το "μεγαλείο" του καννιβαλικού ξενόφερτου ανθελληνικού μπολσεβικισμού..... είστε τυχεροί που η Μεταπολίτευση πέρασε τον οργουελισμό σας στις γεννιές νεοελλήνων της και δεν ξέρουν τι είστε. Εγώ όμως αποτελώ εξαίρεση μεγάλε, και ΞΕΡΩ.....
Ότι πείτε κύριε Νίκο Κωνσταντινίδη.

Tι έγινε Κούτβη, στριμωχτήκαμε και το ρίχνουμε στην πλακίτσα ε; Κατανοητό..... 


Kαι επίσης βλάκα που πετάς μπούρδες χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται, οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος. Σε όλα τα άλλα εννοείται ότι ήταν αγωνιστής και τον τιμούμε. 1944 λέει το κείμενο. Αν δεν ξέρεις, ήταν ΠΡΙΝ τη Βάρκιζα.
Τον τιμήσατε πολύ προδίδοντας τον.


Πρόσεχε μικρέ τον τρόπο που δρουν και απαντούν τα καθάρματα για να μαθαίνεις, μιλάμε για σέχτα εντελώς άρρωστη και οργουελική πέρα από κάθε φαντασία και λογική....
National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile
Kαι επίσης βλάκα που πετάς μπούρδες χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται, οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος. Σε όλα τα άλλα εννοείται ότι ήταν αγωνιστής και τον τιμούμε. 1944 λέει το κείμενο. Αν δεν ξέρεις, ήταν ΠΡΙΝ τη Βάρκιζα.
Τον τιμήσατε πολύ προδίδοντας τον.
Ωραία την αναμασάς την προπαγάνδα των αναρχικών. Έτσι κι αλλιώς, τα ίδια συστημικά πρεζωμένα σκατά είναι και οι ναζί και οι αναρχικοί.
Έχεις ένα δίκιο, αν δεν παραδεχτεί το κόμμα ότι έτσι έγινε εσείς οι κομουνιστές δεν το πιστεύετε. (πριν πεις ότι δεν ανήκεις στο κόμμα κοίτα καλά το τι έγραψες πιο πάνω "οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος").
Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι το Κόμμα το οποίω υπερασπίζομαι είναι το επαναστατικό-αντιρεβιζιονιστικό ΚΚΕ 1918-55, και όχι το σοσιαλδημοκρατικό σημερινό "Κ"ΚΕ.

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile
Ναι "σύντροφε" ότι πεις......   οι θύτες εξυμνούν και "αποκαθιστούν" τα θύματα....    οι λύκοι εξυμνούν τα πρόβατα για τις "αυτόβουλες" θυσίες τους, το "μεγαλείο" του καννιβαλικού ξενόφερτου ανθελληνικού μπολσεβικισμού..... είστε τυχεροί που η Μεταπολίτευση πέρασε τον οργουελισμό σας στις γεννιές νεοελλήνων της και δεν ξέρουν τι είστε. Εγώ όμως αποτελώ εξαίρεση μεγάλε, και ΞΕΡΩ.....
Ότι πείτε κύριε Νίκο Κωνσταντινίδη.

Tι έγινε Κούτβη, στριμωχτήκαμε και το ρίχνουμε στην πλακίτσα ε; Κατανοητό..... όχι, απλά λες μαλακίες και με μαλακίες σου απαντάω.

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile
Kαι επίσης βλάκα που πετάς μπούρδες χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται, οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος. Σε όλα τα άλλα εννοείται ότι ήταν αγωνιστής και τον τιμούμε. 1944 λέει το κείμενο. Αν δεν ξέρεις, ήταν ΠΡΙΝ τη Βάρκιζα.
Τον τιμήσατε πολύ προδίδοντας τον.
Ωραία την αναμασάς την προπαγάνδα των αναρχικών. Έτσι κι αλλιώς, τα ίδια συστημικά πρεζωμένα σκατά είναι και οι ναζί και οι αναρχικοί.
Έχεις ένα δίκιο, αν δεν παραδεχτεί το κόμμα ότι έτσι έγινε εσείς οι κομουνιστές δεν το πιστεύετε. (πριν πεις ότι δεν ανήκεις στο κόμμα κοίτα καλά το τι έγραψες πιο πάνω "οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος").
Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι το Κόμμα το οποίω υπερασπίζομαι είναι το επαναστατικό-αντιρεβιζιονιστικό ΚΚΕ 1918-55, και όχι το σοσιαλδημοκρατικό σημερινό "Κ"ΚΕ.
Υποστηρίζεις δηλαδή τις προκηρύξεις του ΚΚΕ ενάντια στην μικρασιατική  εκστρατεία;

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile
Kαι επίσης βλάκα που πετάς μπούρδες χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται, οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος. Σε όλα τα άλλα εννοείται ότι ήταν αγωνιστής και τον τιμούμε. 1944 λέει το κείμενο. Αν δεν ξέρεις, ήταν ΠΡΙΝ τη Βάρκιζα.
Τον τιμήσατε πολύ προδίδοντας τον.
Ωραία την αναμασάς την προπαγάνδα των αναρχικών. Έτσι κι αλλιώς, τα ίδια συστημικά πρεζωμένα σκατά είναι και οι ναζί και οι αναρχικοί.
Έχεις ένα δίκιο, αν δεν παραδεχτεί το κόμμα ότι έτσι έγινε εσείς οι κομουνιστές δεν το πιστεύετε. (πριν πεις ότι δεν ανήκεις στο κόμμα κοίτα καλά το τι έγραψες πιο πάνω "οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος").
Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι το Κόμμα το οποίω υπερασπίζομαι είναι το επαναστατικό-αντιρεβιζιονιστικό ΚΚΕ 1918-55, και όχι το σοσιαλδημοκρατικό σημερινό "Κ"ΚΕ.
Υποστηρίζεις δηλαδή τις προκηρύξεις του ΚΚΕ ενάντια στην μικρασιατική  εκστρατεία;
Εννοείται, άλλωστε το να πάει ο ελληνικός στρατός να κατακτήσει εδάφη στα οποία υπήρχαν τότε μόνο Τούρκοι και καθόλου Έλληνες, μόνο και μόνο επειδή το ζητούσαν οι Άγγλοι, ήταν μια ανοησία και μισή. Τη μικρασιατική καταστροφή την έφερε κατά 60% ο Βενιζέλος και κατά 40% ο Κεμάλ. Και ο Μεταξάς συμφωνούσε σε αυτό.

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile
Kαι επίσης βλάκα που πετάς μπούρδες χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται, οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος. Σε όλα τα άλλα εννοείται ότι ήταν αγωνιστής και τον τιμούμε. 1944 λέει το κείμενο. Αν δεν ξέρεις, ήταν ΠΡΙΝ τη Βάρκιζα.
Τον τιμήσατε πολύ προδίδοντας τον.
Ωραία την αναμασάς την προπαγάνδα των αναρχικών. Έτσι κι αλλιώς, τα ίδια συστημικά πρεζωμένα σκατά είναι και οι ναζί και οι αναρχικοί.
Έχεις ένα δίκιο, αν δεν παραδεχτεί το κόμμα ότι έτσι έγινε εσείς οι κομουνιστές δεν το πιστεύετε. (πριν πεις ότι δεν ανήκεις στο κόμμα κοίτα καλά το τι έγραψες πιο πάνω "οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος").
Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι το Κόμμα το οποίω υπερασπίζομαι είναι το επαναστατικό-αντιρεβιζιονιστικό ΚΚΕ 1918-55, και όχι το σοσιαλδημοκρατικό σημερινό "Κ"ΚΕ.
Υποστηρίζεις δηλαδή τις προκηρύξεις του ΚΚΕ ενάντια στην μικρασιατική  εκστρατεία;
Εννοείται, άλλωστε το να πάει ο ελληνικός στρατός να κατακτήσει εδάφη στα οποία υπήρχαν τότε μόνο Τούρκοι και καθόλου Έλληνες, μόνο και μόνο επειδή το ζητούσαν οι Άγγλοι, ήταν μια ανοησία και μισή. Τη μικρασιατική καταστροφή την έφερε κατά 60% ο Βενιζέλος και κατά 40% ο Κεμάλ. Και ο Μεταξάς συμφωνούσε σε αυτό.
Θεωρείς δηλαδή ότι τα δυτικά παράλια και ο Πόντος δεν θα έπρεπε να απελευθερωθούν; Δεν μιλάω για το αν θεωρείς λάθος ή ανοησία να πάμε μέχρι την Άγκυρα σου λέω για τις περιοχές που υπήρχαν Έλληνες.

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile
Kαι επίσης βλάκα που πετάς μπούρδες χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται, οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος. Σε όλα τα άλλα εννοείται ότι ήταν αγωνιστής και τον τιμούμε. 1944 λέει το κείμενο. Αν δεν ξέρεις, ήταν ΠΡΙΝ τη Βάρκιζα.
Τον τιμήσατε πολύ προδίδοντας τον.
Ωραία την αναμασάς την προπαγάνδα των αναρχικών. Έτσι κι αλλιώς, τα ίδια συστημικά πρεζωμένα σκατά είναι και οι ναζί και οι αναρχικοί.
Έχεις ένα δίκιο, αν δεν παραδεχτεί το κόμμα ότι έτσι έγινε εσείς οι κομουνιστές δεν το πιστεύετε. (πριν πεις ότι δεν ανήκεις στο κόμμα κοίτα καλά το τι έγραψες πιο πάνω "οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος").
Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι το Κόμμα το οποίω υπερασπίζομαι είναι το επαναστατικό-αντιρεβιζιονιστικό ΚΚΕ 1918-55, και όχι το σοσιαλδημοκρατικό σημερινό "Κ"ΚΕ.
Υποστηρίζεις δηλαδή τις προκηρύξεις του ΚΚΕ ενάντια στην μικρασιατική  εκστρατεία;
Εννοείται, άλλωστε το να πάει ο ελληνικός στρατός να κατακτήσει εδάφη στα οποία υπήρχαν τότε μόνο Τούρκοι και καθόλου Έλληνες, μόνο και μόνο επειδή το ζητούσαν οι Άγγλοι, ήταν μια ανοησία και μισή. Τη μικρασιατική καταστροφή την έφερε κατά 60% ο Βενιζέλος και κατά 40% ο Κεμάλ. Και ο Μεταξάς συμφωνούσε σε αυτό.
Θεωρείς δηλαδή ότι τα δυτικά παράλια και ο Πόντος δεν θα έπρεπε να απελευθερωθούν; Δεν μιλάω για το αν θεωρείς λάθος ή ανοησία να πάμε μέχρι την Άγκυρα σου λέω για τις περιοχές που υπήρχαν Έλληνες.
Καταρχήν εγώ δεν θεωρώ "απελευθέρωση" από τη στιγμή που η εξουσία ήταν αστική. Τη Σμύρνη και τα παράλια αντί για τούρκους φεουδάρχες θα την κυβερνούσαν έλληνες αστοί. Δεν είναι ακριβώς απελευθέρωση αυτό.

Πρόσεξε τώρα. Ο Ζαχαριάδης μίλησε το 1945 για παραχώρηση της Ανατολικής Θράκης, της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα, και ήταν συγκαταβατικός σε μια επίθεση στην Αλβανία αν συμφωνούσαν όλα τα κόμματα, για να παρθούν πίσω οι περιοχές που πάρθηκαν και το 1940. Τώρα, όσον αφορά τη Μικρά Ασία, ακόμα κι αν έμενε στη Σμύρνη ο ελληνικός στρατός, παντού γύρω γύρω θα υπήρχε τούρκικη επικράτεια, τούρκικος στρατός, εχθρικός πληθυσμός, αργά ή γρήγορα ο τούρκικος εθνικισμός θα ξαναζωντάνευε και θα ερχόταν η καταστροφή, αν όχι το 1922, το 1932 ή το 1942. Εκείνη η εκστρατεία ήταν εξ αρχής χαμένη από χέρι.

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile
Kαι επίσης βλάκα που πετάς μπούρδες χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται, οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος. Σε όλα τα άλλα εννοείται ότι ήταν αγωνιστής και τον τιμούμε. 1944 λέει το κείμενο. Αν δεν ξέρεις, ήταν ΠΡΙΝ τη Βάρκιζα.
Τον τιμήσατε πολύ προδίδοντας τον.
Ωραία την αναμασάς την προπαγάνδα των αναρχικών. Έτσι κι αλλιώς, τα ίδια συστημικά πρεζωμένα σκατά είναι και οι ναζί και οι αναρχικοί.
Έχεις ένα δίκιο, αν δεν παραδεχτεί το κόμμα ότι έτσι έγινε εσείς οι κομουνιστές δεν το πιστεύετε. (πριν πεις ότι δεν ανήκεις στο κόμμα κοίτα καλά το τι έγραψες πιο πάνω "οι ζαχαριαδικοί στο μόνο που διαφωνούμε με τον Βελουχιώτη είναι η μετα-βαρκιζιανή ανυπακοή του στη γραμμή του Κόμματος").
Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι το Κόμμα το οποίω υπερασπίζομαι είναι το επαναστατικό-αντιρεβιζιονιστικό ΚΚΕ 1918-55, και όχι το σοσιαλδημοκρατικό σημερινό "Κ"ΚΕ.
Υποστηρίζεις δηλαδή τις προκηρύξεις του ΚΚΕ ενάντια στην μικρασιατική  εκστρατεία;
Εννοείται, άλλωστε το να πάει ο ελληνικός στρατός να κατακτήσει εδάφη στα οποία υπήρχαν τότε μόνο Τούρκοι και καθόλου Έλληνες, μόνο και μόνο επειδή το ζητούσαν οι Άγγλοι, ήταν μια ανοησία και μισή. Τη μικρασιατική καταστροφή την έφερε κατά 60% ο Βενιζέλος και κατά 40% ο Κεμάλ. Και ο Μεταξάς συμφωνούσε σε αυτό.
Θεωρείς δηλαδή ότι τα δυτικά παράλια και ο Πόντος δεν θα έπρεπε να απελευθερωθούν; Δεν μιλάω για το αν θεωρείς λάθος ή ανοησία να πάμε μέχρι την Άγκυρα σου λέω για τις περιοχές που υπήρχαν Έλληνες.
Καταρχήν εγώ δεν θεωρώ "απελευθέρωση" από τη στιγμή που η εξουσία ήταν αστική. Τη Σμύρνη και τα παράλια αντί για τούρκους φεουδάρχες θα την κυβερνούσαν έλληνες αστοί. Δεν είναι ακριβώς απελευθέρωση αυτό.

Πρόσεξε τώρα. Ο Ζαχαριάδης μίλησε το 1945 για παραχώρηση της Ανατολικής Θράκης, της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα, και ήταν συγκαταβατικός σε μια επίθεση στην Αλβανία αν συμφωνούσαν όλα τα κόμματα, για να παρθούν πίσω οι περιοχές που πάρθηκαν και το 1940. Τώρα, όσον αφορά τη Μικρά Ασία, ακόμα κι αν έμενε στη Σμύρνη ο ελληνικός στρατός, παντού γύρω γύρω θα υπήρχε τούρκικη επικράτεια, τούρκικος στρατός, εχθρικός πληθυσμός, αργά ή γρήγορα ο τούρκικος εθνικισμός θα ξαναζωντάνευε και θα ερχόταν η καταστροφή, αν όχι το 1922, το 1932 ή το 1942. Εκείνη η εκστρατεία ήταν εξ αρχής χαμένη από χέρι.
Σου μιλάω για περιοχές που κατοικούσαν κυρίως Έλληνες δυτικά παράλια πόντος και Ανατολική Θράκη το αν θα ερχόταν αργότερα η καταστροφή δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε ποτέ άσε όμως τις τζιριτζάτζουλες περί αστικής εξουσίας η εξουσία αλλάζει χέρια εύκολα σήμερα είναι αστική αύριο μπορεί να είναι κουμουνιστική μεθαύριο φασιστική σου μιλάω καθαρά για το αν είσαι υπέρ ή κατά της προσάρτησης στην Ελληνική επικράτεια αυτών των περιοχών εκείνη την περίοδο.

Κεντροναζι

 • Guest

Θεωρείς δηλαδή ότι τα δυτικά παράλια και ο Πόντος δεν θα έπρεπε να απελευθερωθούν; Δεν μιλάω για το αν θεωρείς λάθος ή ανοησία να πάμε μέχρι την Άγκυρα σου λέω για τις περιοχές που υπήρχαν Έλληνες.
Καταρχήν εγώ δεν θεωρώ "απελευθέρωση" από τη στιγμή που η εξουσία ήταν αστική. Τη Σμύρνη και τα παράλια αντί για τούρκους φεουδάρχες θα την κυβερνούσαν έλληνες αστοί. Δεν είναι ακριβώς απελευθέρωση αυτό.


[/quote]

δηλαδη και το 21 κακως ξεσηκωθηκαμε γιατι η εξουσια θα ηταν αστικη.πως δικαιολογεις αυτο το National στο ονομα σου δεν εχω καταλαβει ακομη ;D

Κεντροναζι

 • Guest


Σου μιλάω για περιοχές που κατοικούσαν κυρίως Έλληνες δυτικά παράλια πόντος και Ανατολική Θράκη το αν θα ερχόταν αργότερα η καταστροφή δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε ποτέ άσε όμως τις τζιριτζάτζουλες περί αστικής εξουσίας η εξουσία αλλάζει χέρια εύκολα σήμερα είναι αστική αύριο μπορεί να είναι κουμουνιστική μεθαύριο φασιστική σου μιλάω καθαρά για το αν είσαι υπέρ ή κατά της προσάρτησης στην Ελληνική επικράτεια αυτών των περιοχών εκείνη την περίοδο.

κανε την ερωτηση αλλιως ''αν ηταν να τα παρουν αυτα τα εδαφη οι ρωσοι θα συμφωνουσες''?

και περιοριστε τις παραθεσεις ρε κατσιβελοι.γεμιζει ολη η σελιδα ;D

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile
Quote
δηλαδη και το 21 κακως ξεσηκωθηκαμε γιατι η εξουσια θα ηταν αστικη.πως δικαιολογεις αυτο το National στο ονομα σου δεν εχω καταλαβει ακομη ;D
Είσαι απλά ηλίθιος για να συγκρίνεις πόλεμο 1821 με 1919. Καταρχήν το 1821 δεν υπήρχε αστική τάξη, και η επανάσταση ήταν κάτι που ένωσε όλο το λαό. Το 1919 ο πόλεμος ήταν καθαρά ιμπεριαλιστικός.

Και το "National" θα το κατανοήσεις καλύτερα αν σταματήσεις να το συνδέεις με γελοίους εθνορομαντισμούς Δραγούμη και Γιαννόπουλου και πάρεις χαμπάρι ότι το έθνος είναι όλος ο λαός και όχι οι αστοί που απλά τον εκμεταλλεύονται (και που φυσικά ούτε πατριώτες είναι ούτε τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα βάζουν πάνω από τα δικά τους).
« Last Edit: October 22, 2012, 08:19:57 pm by National Bolshevik »

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile


Σου μιλάω για περιοχές που κατοικούσαν κυρίως Έλληνες δυτικά παράλια πόντος και Ανατολική Θράκη το αν θα ερχόταν αργότερα η καταστροφή δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε ποτέ άσε όμως τις τζιριτζάτζουλες περί αστικής εξουσίας η εξουσία αλλάζει χέρια εύκολα σήμερα είναι αστική αύριο μπορεί να είναι κουμουνιστική μεθαύριο φασιστική σου μιλάω καθαρά για το αν είσαι υπέρ ή κατά της προσάρτησης στην Ελληνική επικράτεια αυτών των περιοχών εκείνη την περίοδο.

κανε την ερωτηση αλλιως ''αν ηταν να τα παρουν αυτα τα εδαφη οι ρωσοι θα συμφωνουσες''?

οι Ρώσοι που κολλάνε; Αν ένα σοσιαλιστικό κράτος (είτε ήταν η ΕΣΣΔ είτε ήταν η Ελλάδα με πιθανό κομμουνιστικό καθεστώς) έκανε εκστρατεία για να πάρει αυτές τις περιοχές από την αστικοκρατούμενη Τουρκία και ταυτόχρονα να τις κάνει σοσιαλιστικές, εννοείται ότι θα ήμουνα υπέρ. Για να σου πω να καταλάβεις, αν το 1949 κέρδιζε ο ΔΣΕ και έβγαινε την άλλη μέρα ο Ζαχαριάδης και έλεγε "μπουκάρουμε στην Τουρκία" θα ήμουνα ο πιο ένθερμος υποστηρικτής και θα πήγαινα και να πολεμήσω. Αλλά σε διαμάχες μεταξύ αστικών κρατών γιατί να εμπλακώ; Ο λαός έτσι κι αλλιώς και με τους μεν και με τους δε καταπιεσμένος θα είναι.

Εκεί κολλάει το National, κατάλαβες. Στο ότι είμαι εθνο-κομμουνιστής και όχι αστο-εθνικιστής. Και ναι, αν ο κομμουνισμός επεκταθεί μέσω ενός εθνικισμού, εγώ είμαι με αυτόν τον εθνικισμό.

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile


Σου μιλάω για περιοχές που κατοικούσαν κυρίως Έλληνες δυτικά παράλια πόντος και Ανατολική Θράκη το αν θα ερχόταν αργότερα η καταστροφή δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε ποτέ άσε όμως τις τζιριτζάτζουλες περί αστικής εξουσίας η εξουσία αλλάζει χέρια εύκολα σήμερα είναι αστική αύριο μπορεί να είναι κουμουνιστική μεθαύριο φασιστική σου μιλάω καθαρά για το αν είσαι υπέρ ή κατά της προσάρτησης στην Ελληνική επικράτεια αυτών των περιοχών εκείνη την περίοδο.

κανε την ερωτηση αλλιως ''αν ηταν να τα παρουν αυτα τα εδαφη οι ρωσοι θα συμφωνουσες''?

οι Ρώσοι που κολλάνε; Αν ένα σοσιαλιστικό κράτος (είτε ήταν η ΕΣΣΔ είτε ήταν η Ελλάδα με πιθανό κομμουνιστικό καθεστώς) έκανε εκστρατεία για να πάρει αυτές τις περιοχές από την αστικοκρατούμενη Τουρκία και ταυτόχρονα να τις κάνει σοσιαλιστικές, εννοείται ότι θα ήμουνα υπέρ. Για να σου πω να καταλάβεις, αν το 1949 κέρδιζε ο ΔΣΕ και έβγαινε την άλλη μέρα ο Ζαχαριάδης και έλεγε "μπουκάρουμε στην Τουρκία" θα ήμουνα ο πιο ένθερμος υποστηρικτής και θα πήγαινα και να πολεμήσω. Αλλά σε διαμάχες μεταξύ αστικών κρατών γιατί να εμπλακώ; Ο λαός έτσι κι αλλιώς και με τους μεν και με τους δε καταπιεσμένος θα είναι.

Εκεί κολλάει το National, κατάλαβες. Στο ότι είμαι εθνο-κομμουνιστής και όχι αστο-εθνικιστής. Και ναι, αν ο κομμουνισμός επεκταθεί μέσω ενός εθνικισμού, εγώ είμαι με αυτόν τον εθνικισμό.
Αν ο Ζαχαριάδης έμπαινε στην Αγιά Σοφιά ανακηρυσσόταν αυτοκράτορας επανίδρυε το Βασίλειο των Ρωμαίων αλλά παρ'όλα αυτά η οικονομία ήταν ακόμα σοσιαλιστική θα σε χάλαγε; (έμενα όχι πάντως :D )

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile


Σου μιλάω για περιοχές που κατοικούσαν κυρίως Έλληνες δυτικά παράλια πόντος και Ανατολική Θράκη το αν θα ερχόταν αργότερα η καταστροφή δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε ποτέ άσε όμως τις τζιριτζάτζουλες περί αστικής εξουσίας η εξουσία αλλάζει χέρια εύκολα σήμερα είναι αστική αύριο μπορεί να είναι κουμουνιστική μεθαύριο φασιστική σου μιλάω καθαρά για το αν είσαι υπέρ ή κατά της προσάρτησης στην Ελληνική επικράτεια αυτών των περιοχών εκείνη την περίοδο.

κανε την ερωτηση αλλιως ''αν ηταν να τα παρουν αυτα τα εδαφη οι ρωσοι θα συμφωνουσες''?

οι Ρώσοι που κολλάνε; Αν ένα σοσιαλιστικό κράτος (είτε ήταν η ΕΣΣΔ είτε ήταν η Ελλάδα με πιθανό κομμουνιστικό καθεστώς) έκανε εκστρατεία για να πάρει αυτές τις περιοχές από την αστικοκρατούμενη Τουρκία και ταυτόχρονα να τις κάνει σοσιαλιστικές, εννοείται ότι θα ήμουνα υπέρ. Για να σου πω να καταλάβεις, αν το 1949 κέρδιζε ο ΔΣΕ και έβγαινε την άλλη μέρα ο Ζαχαριάδης και έλεγε "μπουκάρουμε στην Τουρκία" θα ήμουνα ο πιο ένθερμος υποστηρικτής και θα πήγαινα και να πολεμήσω. Αλλά σε διαμάχες μεταξύ αστικών κρατών γιατί να εμπλακώ; Ο λαός έτσι κι αλλιώς και με τους μεν και με τους δε καταπιεσμένος θα είναι.

Εκεί κολλάει το National, κατάλαβες. Στο ότι είμαι εθνο-κομμουνιστής και όχι αστο-εθνικιστής. Και ναι, αν ο κομμουνισμός επεκταθεί μέσω ενός εθνικισμού, εγώ είμαι με αυτόν τον εθνικισμό.
Αν ο Ζαχαριάδης έμπαινε στην Αγιά Σοφιά ανακηρυσσόταν αυτοκράτορας επανίδρυε το Βασίλειο των Ρωμαίων αλλά παρ'όλα αυτά η οικονομία ήταν ακόμα σοσιαλιστική θα σε χάλαγε; (έμενα όχι πάντως :D )
Γιατί να ονομαστεί αυτοκράτορας των Ρωμαίων; Ο Στάλιν δεν ανακηρύχτηκε τσάρος το 1945.

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile


Σου μιλάω για περιοχές που κατοικούσαν κυρίως Έλληνες δυτικά παράλια πόντος και Ανατολική Θράκη το αν θα ερχόταν αργότερα η καταστροφή δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε ποτέ άσε όμως τις τζιριτζάτζουλες περί αστικής εξουσίας η εξουσία αλλάζει χέρια εύκολα σήμερα είναι αστική αύριο μπορεί να είναι κουμουνιστική μεθαύριο φασιστική σου μιλάω καθαρά για το αν είσαι υπέρ ή κατά της προσάρτησης στην Ελληνική επικράτεια αυτών των περιοχών εκείνη την περίοδο.

κανε την ερωτηση αλλιως ''αν ηταν να τα παρουν αυτα τα εδαφη οι ρωσοι θα συμφωνουσες''?

οι Ρώσοι που κολλάνε; Αν ένα σοσιαλιστικό κράτος (είτε ήταν η ΕΣΣΔ είτε ήταν η Ελλάδα με πιθανό κομμουνιστικό καθεστώς) έκανε εκστρατεία για να πάρει αυτές τις περιοχές από την αστικοκρατούμενη Τουρκία και ταυτόχρονα να τις κάνει σοσιαλιστικές, εννοείται ότι θα ήμουνα υπέρ. Για να σου πω να καταλάβεις, αν το 1949 κέρδιζε ο ΔΣΕ και έβγαινε την άλλη μέρα ο Ζαχαριάδης και έλεγε "μπουκάρουμε στην Τουρκία" θα ήμουνα ο πιο ένθερμος υποστηρικτής και θα πήγαινα και να πολεμήσω. Αλλά σε διαμάχες μεταξύ αστικών κρατών γιατί να εμπλακώ; Ο λαός έτσι κι αλλιώς και με τους μεν και με τους δε καταπιεσμένος θα είναι.

Εκεί κολλάει το National, κατάλαβες. Στο ότι είμαι εθνο-κομμουνιστής και όχι αστο-εθνικιστής. Και ναι, αν ο κομμουνισμός επεκταθεί μέσω ενός εθνικισμού, εγώ είμαι με αυτόν τον εθνικισμό.
Αν ο Ζαχαριάδης έμπαινε στην Αγιά Σοφιά ανακηρυσσόταν αυτοκράτορας επανίδρυε το Βασίλειο των Ρωμαίων αλλά παρ'όλα αυτά η οικονομία ήταν ακόμα σοσιαλιστική θα σε χάλαγε; (έμενα όχι πάντως :D )
Γιατί να ονομαστεί αυτοκράτορας των Ρωμαίων; Ο Στάλιν δεν ανακηρύχτηκε τσάρος το 1945.
Από φετιχισμό για να καυλώσουμε εμείς οι φασίστες και να τον προσκυνάμε. ;D

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile


Σου μιλάω για περιοχές που κατοικούσαν κυρίως Έλληνες δυτικά παράλια πόντος και Ανατολική Θράκη το αν θα ερχόταν αργότερα η καταστροφή δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε ποτέ άσε όμως τις τζιριτζάτζουλες περί αστικής εξουσίας η εξουσία αλλάζει χέρια εύκολα σήμερα είναι αστική αύριο μπορεί να είναι κουμουνιστική μεθαύριο φασιστική σου μιλάω καθαρά για το αν είσαι υπέρ ή κατά της προσάρτησης στην Ελληνική επικράτεια αυτών των περιοχών εκείνη την περίοδο.

κανε την ερωτηση αλλιως ''αν ηταν να τα παρουν αυτα τα εδαφη οι ρωσοι θα συμφωνουσες''?

οι Ρώσοι που κολλάνε; Αν ένα σοσιαλιστικό κράτος (είτε ήταν η ΕΣΣΔ είτε ήταν η Ελλάδα με πιθανό κομμουνιστικό καθεστώς) έκανε εκστρατεία για να πάρει αυτές τις περιοχές από την αστικοκρατούμενη Τουρκία και ταυτόχρονα να τις κάνει σοσιαλιστικές, εννοείται ότι θα ήμουνα υπέρ. Για να σου πω να καταλάβεις, αν το 1949 κέρδιζε ο ΔΣΕ και έβγαινε την άλλη μέρα ο Ζαχαριάδης και έλεγε "μπουκάρουμε στην Τουρκία" θα ήμουνα ο πιο ένθερμος υποστηρικτής και θα πήγαινα και να πολεμήσω. Αλλά σε διαμάχες μεταξύ αστικών κρατών γιατί να εμπλακώ; Ο λαός έτσι κι αλλιώς και με τους μεν και με τους δε καταπιεσμένος θα είναι.

Εκεί κολλάει το National, κατάλαβες. Στο ότι είμαι εθνο-κομμουνιστής και όχι αστο-εθνικιστής. Και ναι, αν ο κομμουνισμός επεκταθεί μέσω ενός εθνικισμού, εγώ είμαι με αυτόν τον εθνικισμό.
Αν ο Ζαχαριάδης έμπαινε στην Αγιά Σοφιά ανακηρυσσόταν αυτοκράτορας επανίδρυε το Βασίλειο των Ρωμαίων αλλά παρ'όλα αυτά η οικονομία ήταν ακόμα σοσιαλιστική θα σε χάλαγε; (έμενα όχι πάντως :D )
Γιατί να ονομαστεί αυτοκράτορας των Ρωμαίων; Ο Στάλιν δεν ανακηρύχτηκε τσάρος το 1945.
Από φετιχισμό για να καυλώσουμε εμείς οι φασίστες και να τον προσκυνάμε. ;D
Ποιοι φασίστες; Τη Μακρόνησο θα κοσμούσατε τότε.

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile


Σου μιλάω για περιοχές που κατοικούσαν κυρίως Έλληνες δυτικά παράλια πόντος και Ανατολική Θράκη το αν θα ερχόταν αργότερα η καταστροφή δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε ποτέ άσε όμως τις τζιριτζάτζουλες περί αστικής εξουσίας η εξουσία αλλάζει χέρια εύκολα σήμερα είναι αστική αύριο μπορεί να είναι κουμουνιστική μεθαύριο φασιστική σου μιλάω καθαρά για το αν είσαι υπέρ ή κατά της προσάρτησης στην Ελληνική επικράτεια αυτών των περιοχών εκείνη την περίοδο.

κανε την ερωτηση αλλιως ''αν ηταν να τα παρουν αυτα τα εδαφη οι ρωσοι θα συμφωνουσες''?

οι Ρώσοι που κολλάνε; Αν ένα σοσιαλιστικό κράτος (είτε ήταν η ΕΣΣΔ είτε ήταν η Ελλάδα με πιθανό κομμουνιστικό καθεστώς) έκανε εκστρατεία για να πάρει αυτές τις περιοχές από την αστικοκρατούμενη Τουρκία και ταυτόχρονα να τις κάνει σοσιαλιστικές, εννοείται ότι θα ήμουνα υπέρ. Για να σου πω να καταλάβεις, αν το 1949 κέρδιζε ο ΔΣΕ και έβγαινε την άλλη μέρα ο Ζαχαριάδης και έλεγε "μπουκάρουμε στην Τουρκία" θα ήμουνα ο πιο ένθερμος υποστηρικτής και θα πήγαινα και να πολεμήσω. Αλλά σε διαμάχες μεταξύ αστικών κρατών γιατί να εμπλακώ; Ο λαός έτσι κι αλλιώς και με τους μεν και με τους δε καταπιεσμένος θα είναι.

Εκεί κολλάει το National, κατάλαβες. Στο ότι είμαι εθνο-κομμουνιστής και όχι αστο-εθνικιστής. Και ναι, αν ο κομμουνισμός επεκταθεί μέσω ενός εθνικισμού, εγώ είμαι με αυτόν τον εθνικισμό.
Αν ο Ζαχαριάδης έμπαινε στην Αγιά Σοφιά ανακηρυσσόταν αυτοκράτορας επανίδρυε το Βασίλειο των Ρωμαίων αλλά παρ'όλα αυτά η οικονομία ήταν ακόμα σοσιαλιστική θα σε χάλαγε; (έμενα όχι πάντως :D )
Γιατί να ονομαστεί αυτοκράτορας των Ρωμαίων; Ο Στάλιν δεν ανακηρύχτηκε τσάρος το 1945.
Από φετιχισμό για να καυλώσουμε εμείς οι φασίστες και να τον προσκυνάμε. ;D
Ποιοι φασίστες; Τη Μακρόνησο θα κοσμούσατε τότε.
Έχεις δίκιο, στην υποθετική περίπτωση που 30,000 άτομα θα τα νικούσαν έναν εχθρό με ναπαλμ, υπερφασίστες καταδρομείς, τάγματα ασφαλείας, χίτες τον Παυλάκο (ένα πράγμα σαν τον rambo σε πιο κοντό και με περισσότερη λύσσα για αίμα κομουνιστών) και όλον τον Ελληνικό στρατό.

National Bolshevik

 • Νταβατζής
 • Komkor
 • *****
 • Posts: 1633
 • Φήμη -3
  • View Profile


Σου μιλάω για περιοχές που κατοικούσαν κυρίως Έλληνες δυτικά παράλια πόντος και Ανατολική Θράκη το αν θα ερχόταν αργότερα η καταστροφή δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε ποτέ άσε όμως τις τζιριτζάτζουλες περί αστικής εξουσίας η εξουσία αλλάζει χέρια εύκολα σήμερα είναι αστική αύριο μπορεί να είναι κουμουνιστική μεθαύριο φασιστική σου μιλάω καθαρά για το αν είσαι υπέρ ή κατά της προσάρτησης στην Ελληνική επικράτεια αυτών των περιοχών εκείνη την περίοδο.

κανε την ερωτηση αλλιως ''αν ηταν να τα παρουν αυτα τα εδαφη οι ρωσοι θα συμφωνουσες''?

οι Ρώσοι που κολλάνε; Αν ένα σοσιαλιστικό κράτος (είτε ήταν η ΕΣΣΔ είτε ήταν η Ελλάδα με πιθανό κομμουνιστικό καθεστώς) έκανε εκστρατεία για να πάρει αυτές τις περιοχές από την αστικοκρατούμενη Τουρκία και ταυτόχρονα να τις κάνει σοσιαλιστικές, εννοείται ότι θα ήμουνα υπέρ. Για να σου πω να καταλάβεις, αν το 1949 κέρδιζε ο ΔΣΕ και έβγαινε την άλλη μέρα ο Ζαχαριάδης και έλεγε "μπουκάρουμε στην Τουρκία" θα ήμουνα ο πιο ένθερμος υποστηρικτής και θα πήγαινα και να πολεμήσω. Αλλά σε διαμάχες μεταξύ αστικών κρατών γιατί να εμπλακώ; Ο λαός έτσι κι αλλιώς και με τους μεν και με τους δε καταπιεσμένος θα είναι.

Εκεί κολλάει το National, κατάλαβες. Στο ότι είμαι εθνο-κομμουνιστής και όχι αστο-εθνικιστής. Και ναι, αν ο κομμουνισμός επεκταθεί μέσω ενός εθνικισμού, εγώ είμαι με αυτόν τον εθνικισμό.
Αν ο Ζαχαριάδης έμπαινε στην Αγιά Σοφιά ανακηρυσσόταν αυτοκράτορας επανίδρυε το Βασίλειο των Ρωμαίων αλλά παρ'όλα αυτά η οικονομία ήταν ακόμα σοσιαλιστική θα σε χάλαγε; (έμενα όχι πάντως :D )
Γιατί να ονομαστεί αυτοκράτορας των Ρωμαίων; Ο Στάλιν δεν ανακηρύχτηκε τσάρος το 1945.
Από φετιχισμό για να καυλώσουμε εμείς οι φασίστες και να τον προσκυνάμε. ;D
Ποιοι φασίστες; Τη Μακρόνησο θα κοσμούσατε τότε.
Έχεις δίκιο, στην υποθετική περίπτωση που 30,000 άτομα θα τα νικούσαν έναν εχθρό με ναπαλμ, υπερφασίστες καταδρομείς, τάγματα ασφαλείας, χίτες τον Παυλάκο (ένα πράγμα σαν τον rambo σε πιο κοντό και με περισσότερη λύσσα για αίμα κομουνιστών) και όλον τον Ελληνικό στρατό.
Nαι, τον Παυλάκο τον ψυχανώμαλο που γαμούσε κατσίκες στο μανιατοκατσιβελοχώρι του, ξέρεις εσύ.

Όταν πάντως οι Βιετκόνγκ νίκησαν τους Αμερικάνους και τους Νοτιοβιετναμέζους, κάπου 2 μύρια άτομα φύγανε Αμερική. Άρα κι εσάς εκεί σας έβλεπα αν χάνατε το 1949, να κάνατε πίπες στον Νίξον από κοντά και όχι εκ του μακρόθεν όπως ο Παπαδόπουλος.

Πολλοί Ρώσοι εμιγκρέδες πάντως, μοναρχικοί, τη δεκαετία του 1930 (πριν αρχίσει ο Ψυχρός Πόλεμος και γίνουν ξανά τα πιστά τσιράκια του καπιταλισμού) είχαν εκδηλώσει έναν κρυφό θαυμασμό για τον Στάλιν, για αυτό που έβλεπαν σαν "αναγέννηση του ρώσικου μεγαλείου". Μπορεί δηλαδή και μετά το 1949 αν νικούσαν οι κομμουνιστές στην Ελλάδα και έκαναν αυτό που συζητάμε, να υπήρχαν κρυφοζαχαριαδικοί βασιλοχουντάλες στο Αμέρικα. Φαντάζεσαι έναν τέτοιο συνδυασμό;

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile
Nαι, τον Παυλάκο τον ψυχανώμαλο που γαμούσε κατσίκες στο μανιατοκατσιβελοχώρι του, ξέρεις εσύ.
Από ότι ξέρω κομουνιστές γαμούσε και μάλιστα χωρίς σάλιο.

Όταν πάντως οι Βιετκόνγκ νίκησαν τους Αμερικάνους και τους Νοτιοβιετναμέζους, κάπου 2 μύρια άτομα φύγανε Αμερική. Άρα κι εσάς εκεί σας έβλεπα αν χάνατε το 1949, να κάνατε πίπες στον Νίξον από κοντά και όχι εκ του μακρόθεν όπως ο Παπαδόπουλος.

Πολλοί Ρώσοι εμιγκρέδες πάντως, μοναρχικοί, τη δεκαετία του 1930 (πριν αρχίσει ο Ψυχρός Πόλεμος και γίνουν ξανά τα πιστά τσιράκια του καπιταλισμού) είχαν εκδηλώσει έναν κρυφό θαυμασμό για τον Στάλιν, για αυτό που έβλεπαν σαν "αναγέννηση του ρώσικου μεγαλείου". Μπορεί δηλαδή και μετά το 1949 αν νικούσαν οι κομμουνιστές στην Ελλάδα και έκαναν αυτό που συζητάμε, να υπήρχαν κρυφοζαχαριαδικοί βασιλοχουντάλες στο Αμέρικα. Φαντάζεσαι έναν τέτοιο συνδυασμό;
Εδώ υπάρχουν βασιλοκομουνιστές (κομουνιστές που γουστάρουν τον βασιλιά) τέτοιοι δεν θα υπήρχαν; Πάντως ακόμα και αν νικούσαν τον εμφύλιο οι κομουνιστές δεν νομίζω το καθεστώς να ήταν 100% κομουνιστικό μάλλον αστική δημοκρατία με αριστερό περιτύλιγμα θα ήταν λόγο της προηγούμενης συμφωνίας Στάλιν-Άγγλων.

Codename Nemesis Ghost

 • Guest
Nαι, τον Παυλάκο τον ψυχανώμαλο που γαμούσε κατσίκες στο μανιατοκατσιβελοχώρι του, ξέρεις εσύ.
Από ότι ξέρω κομουνιστές γαμούσε και μάλιστα χωρίς σάλιο.

Όταν πάντως οι Βιετκόνγκ νίκησαν τους Αμερικάνους και τους Νοτιοβιετναμέζους, κάπου 2 μύρια άτομα φύγανε Αμερική. Άρα κι εσάς εκεί σας έβλεπα αν χάνατε το 1949, να κάνατε πίπες στον Νίξον από κοντά και όχι εκ του μακρόθεν όπως ο Παπαδόπουλος.

Πολλοί Ρώσοι εμιγκρέδες πάντως, μοναρχικοί, τη δεκαετία του 1930 (πριν αρχίσει ο Ψυχρός Πόλεμος και γίνουν ξανά τα πιστά τσιράκια του καπιταλισμού) είχαν εκδηλώσει έναν κρυφό θαυμασμό για τον Στάλιν, για αυτό που έβλεπαν σαν "αναγέννηση του ρώσικου μεγαλείου". Μπορεί δηλαδή και μετά το 1949 αν νικούσαν οι κομμουνιστές στην Ελλάδα και έκαναν αυτό που συζητάμε, να υπήρχαν κρυφοζαχαριαδικοί βασιλοχουντάλες στο Αμέρικα. Φαντάζεσαι έναν τέτοιο συνδυασμό;
Εδώ υπάρχουν βασιλοκομουνιστές (κομουνιστές που γουστάρουν τον βασιλιά) τέτοιοι δεν θα υπήρχαν; Πάντως ακόμα και αν νικούσαν τον εμφύλιο οι κομουνιστές δεν νομίζω το καθεστώς να ήταν 100% κομουνιστικό μάλλον αστική δημοκρατία με αριστερό περιτύλιγμα θα ήταν λόγο της προηγούμενης συμφωνίας Στάλιν-Άγγλων.

Ελιά Στεφάνι Σφυρί Δρεπάνι.... λολ

Κοίτα, μην μπερδεύεσαι. Εσύ τι νομίζεις, ότι το εμετικό άντρο της ανθελληνικής προδοσίας που λεγόταν και λέγεται "ΚΚΕ", θα άφηνε τους ανίδεους και πολύ συχνά εκβιαζόμενους χωρικούς με τον Άρη αρχηγό, να φτιάξουν ένα καθεστώς λαϊκό και να συζητάνε με Άγγλους και Στάλιν, λες και δεν τρέχει τίποτα; Μην είσαι αφελής ρε συ, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο Ψυχρός Πόλεμος θα ξεκινούσε από την Ελλάδα για εξυπηρέτηση ΞΕΝΩΝ συμφερόντων βέβαια. Τι το καλύτερο από τον πράκτορα Ζαχαριάδη, να οδηγήσει τον απλό κοσμάκη στη βέβαιη σφαγή; Κερδίζουν οι Ξένοι άμεσα πράγματα που τους χρειάζονταν στον ψυχρό πόλεμο που ξεκινούσαν, σκίζουν και ένα αβυσσαλέο ιδεολογικοπολιτικοκοινωνικό χάσμα στην Ελλάδα για τους επόμενους τουλάχιστον 2-3 ΑΙΩΝΕΣ και το εκμεταλεύονται κατά το δοκούν όλο αυτό το διάστημα. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΛΗΣ..... άκου "κομμουνιστικό καθεστώς".... λολ

Codename Nemesis Ghost

 • Guest


Σου μιλάω για περιοχές που κατοικούσαν κυρίως Έλληνες δυτικά παράλια πόντος και Ανατολική Θράκη το αν θα ερχόταν αργότερα η καταστροφή δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε ποτέ άσε όμως τις τζιριτζάτζουλες περί αστικής εξουσίας η εξουσία αλλάζει χέρια εύκολα σήμερα είναι αστική αύριο μπορεί να είναι κουμουνιστική μεθαύριο φασιστική σου μιλάω καθαρά για το αν είσαι υπέρ ή κατά της προσάρτησης στην Ελληνική επικράτεια αυτών των περιοχών εκείνη την περίοδο.

κανε την ερωτηση αλλιως ''αν ηταν να τα παρουν αυτα τα εδαφη οι ρωσοι θα συμφωνουσες''?

οι Ρώσοι που κολλάνε; Αν ένα σοσιαλιστικό κράτος (είτε ήταν η ΕΣΣΔ είτε ήταν η Ελλάδα με πιθανό κομμουνιστικό καθεστώς) έκανε εκστρατεία για να πάρει αυτές τις περιοχές από την αστικοκρατούμενη Τουρκία και ταυτόχρονα να τις κάνει σοσιαλιστικές, εννοείται ότι θα ήμουνα υπέρ. Για να σου πω να καταλάβεις, αν το 1949 κέρδιζε ο ΔΣΕ και έβγαινε την άλλη μέρα ο Ζαχαριάδης και έλεγε "μπουκάρουμε στην Τουρκία" θα ήμουνα ο πιο ένθερμος υποστηρικτής και θα πήγαινα και να πολεμήσω. Αλλά σε διαμάχες μεταξύ αστικών κρατών γιατί να εμπλακώ; Ο λαός έτσι κι αλλιώς και με τους μεν και με τους δε καταπιεσμένος θα είναι.

Εκεί κολλάει το National, κατάλαβες. Στο ότι είμαι εθνο-κομμουνιστής και όχι αστο-εθνικιστής. Και ναι, αν ο κομμουνισμός επεκταθεί μέσω ενός εθνικισμού, εγώ είμαι με αυτόν τον εθνικισμό.
Αν ο Ζαχαριάδης έμπαινε στην Αγιά Σοφιά ανακηρυσσόταν αυτοκράτορας επανίδρυε το Βασίλειο των Ρωμαίων αλλά παρ'όλα αυτά η οικονομία ήταν ακόμα σοσιαλιστική θα σε χάλαγε; (έμενα όχι πάντως :D )
Γιατί να ονομαστεί αυτοκράτορας των Ρωμαίων; Ο Στάλιν δεν ανακηρύχτηκε τσάρος το 1945.

ΧΑΧΑΧΑΧΑ, όχι μωρέ, ένας απλός σύντροφος ήταν, ίσος μεταξύ ίσων, απλα είχε δικαιώματα Θεού και Διαβόλου επάνω σε κάθε σκλάβο του..... λολ

Κωλοκομμούνια με τις "θεωρίες" και τις "αναλύσεις" σας......   η γεωπολιτική σας φτύνει στα μούτρα βρε ξεφτίλες παπατζήδες....   η Ρωσία ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ και μόνο, μόνο Τσάρο μπορεί να έχει, είτε αυτός λέγεται Τσάρος είτε Στάλιν είτε Πούτιν κτλπ.... αν θέλει να υφίσταται ως Ρωσία και να μη γίνει κομμάτια...

Codename Nemesis Ghost

 • Guest


Σου μιλάω για περιοχές που κατοικούσαν κυρίως Έλληνες δυτικά παράλια πόντος και Ανατολική Θράκη το αν θα ερχόταν αργότερα η καταστροφή δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε ποτέ άσε όμως τις τζιριτζάτζουλες περί αστικής εξουσίας η εξουσία αλλάζει χέρια εύκολα σήμερα είναι αστική αύριο μπορεί να είναι κουμουνιστική μεθαύριο φασιστική σου μιλάω καθαρά για το αν είσαι υπέρ ή κατά της προσάρτησης στην Ελληνική επικράτεια αυτών των περιοχών εκείνη την περίοδο.

κανε την ερωτηση αλλιως ''αν ηταν να τα παρουν αυτα τα εδαφη οι ρωσοι θα συμφωνουσες''?

οι Ρώσοι που κολλάνε; Αν ένα σοσιαλιστικό κράτος (είτε ήταν η ΕΣΣΔ είτε ήταν η Ελλάδα με πιθανό κομμουνιστικό καθεστώς) έκανε εκστρατεία για να πάρει αυτές τις περιοχές από την αστικοκρατούμενη Τουρκία και ταυτόχρονα να τις κάνει σοσιαλιστικές, εννοείται ότι θα ήμουνα υπέρ. Για να σου πω να καταλάβεις, αν το 1949 κέρδιζε ο ΔΣΕ και έβγαινε την άλλη μέρα ο Ζαχαριάδης και έλεγε "μπουκάρουμε στην Τουρκία" θα ήμουνα ο πιο ένθερμος υποστηρικτής και θα πήγαινα και να πολεμήσω. Αλλά σε διαμάχες μεταξύ αστικών κρατών γιατί να εμπλακώ; Ο λαός έτσι κι αλλιώς και με τους μεν και με τους δε καταπιεσμένος θα είναι.

Εκεί κολλάει το National, κατάλαβες. Στο ότι είμαι εθνο-κομμουνιστής και όχι αστο-εθνικιστής. Και ναι, αν ο κομμουνισμός επεκταθεί μέσω ενός εθνικισμού, εγώ είμαι με αυτόν τον εθνικισμό.Ναι, θα σε ρωτήσουμε αν στο ένα μέτρο πλην ή στο ένα μέτρο συν, ο εθνικισμός μας είναι "αστικός" ή "κομμουνιστικός" για να μας πεις αν τον εγκρίνεις ή όχι και άρα αν είμαστε αυτομάτως στο ένα μέτρο συν "προδότες, ιμπεριαλιστές, αστοί, κλπ, κλπ" ή στο ένα μέτρο πλην "αγνοί πατριώτες, αληθινοί κομμουνιστές, προλετάριοι, μη αστοί, καλοί, σύντροφοι, κλπ, κλπ"......


ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ ΡΕ ΧΩΡΑΤΑΤΖΗ ΓΑΜΗΜΕΝΕ....