Author Topic: ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΧΩΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ  (Read 331 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

hillbιlly

 • Guest

To 20% του DNA των ανδρών της Κρήτης δείχνει προέλευση από την Πελοπόννησο ενώ σε αντίθεση με ότι μέχρι σήμερα πιστεύονταν για την επιρροή στο DNA μας των Τούρκων, λόγω της μακραίωνης κυριαρχίας τους στην Ελλάδα, έχουμε μόνο 1,5% πρόσμιξη με άτομα μογγολικής καταγωγής από τα οποία προέρχονται οι Τούρκοι. Παράλληλα το DNA μας μαρτυρά το πέρασμα των Ενετών από την Κρήτη.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που περιλαμβάνει στο βιβλίο του Η γενετική ιστορία της Ελλάδας Το DNA των Ελλήνων ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα.

Το ekriti.gr επικοινώνησε μαζί του και ο κ Τριανταφυλλίδης μας αποκάλυψε μερικά από τα πολλά στοιχεία που έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του, το οποίο  πρόσφατα παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη κι έχει γίνει ήδη ανάρπαστο.

Ο ίδιος συνεργάστηκε στενά με τον καθηγητή Ιατρικής και Επιστημών του  Γονιδιώματος του Πανεπιστημιου της Washington Γεώργιο Σταματογιαννόπουλο, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει έρευνα αναλύοντας δείγματα DNA από σκελετούς που βρέθηκαν σε σπηλιά στο Άγιο Χαράλαμπο του οροπέδιο Λασιθίου  αλλά και σε άλλα σημεία της Κρήτης συγκρίνοντας τα αποτελέσματα με εκείνα από δείγματα από άλλους 135 σύγχρονους και αρχαίους πληθυσμούς.

Έτσι με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών του κ Σταματογιαννόπουλου κι εκείνα που προέκυψαν κατά την έρευνα του ο κ Τριανταφυλλίδη έχουμε αβίαστα το συμπέρασμα πως οι Κρητικοί της Νεολιθικής εποχής δεν έχουν γενετική βάση από την Αίγυπτο.

Το DNA των ανδρών της Κρήτης σε ένα ποσοστό 20% δείχνει προς Πελοπόννησο και  μάλλον σχετίζεται με τους Μυκηναίους που είχαν έλθει στο νησί μας το 1.100 πχ.

Στα Χανιά οι Σφακιανοί, έδειξαν οι έρευνες ,πως έχουν μια ιδιαίτερη γενετική σύσταση λόγω του απομονωμένου χαρακτήρα  της περιοχής τους με τους ίδιους να μιλούν για καταγωγή τους απευθείας από τους Δωριείς.


Ενδιαφέρον είναι και το εύρημα ,του ότι αν ανατρέξουμε 3.400 χρόνια πχ δεν θα βρούμε ούτε ίχνος μεσογειακής αναιμίας στην Κρήτη .

Ο κ Τριανταφυλλίδης είχε επισκεφθεί την Κρήτη το 2000 και με τη βοήθεια γιατρών κατάφερε να συλλέξει ,κυρίως από χωριά , 50 αντιπροσωπευτικά  τυχαία δείγματα, τα οποία και ανέλυσε.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν συγκρίθηκαν με εκείνα  δειγμάτων από την Αίγυπτο χωρίς να βρεθεί καμία απολύτως συσχέτιση.

Οι νεολιθικοί άνθρωποι, κατά τον Καθηγητή, ήλθαν περί το 8.500 πχ στην Κρήτη και αυτοί ήταν οι πρόγονοι των Μινωιτών, συνεπώς και ο Μινωικός Πολιτισμός είναι καθαρά ευρωπαϊκός και όχι δάνειος από την Αφρική.

Το πιο σημαντικό στοιχείο στην έρευνα του κ Σταματογιαννόπουλου, θεωρεί ο κ Τριανταφυλλίδης πως είναι το ότι οι αναλύσεις του DNA 35 σκελετών από τον Άγιο Χαράλαμπο του Λασιθίου και άλλες περιοχές  συγκρινόμενες με εκείνες 35 σκελετών ευρασιατικών πληθυσμών συμπίπτουν και μάλιστα σε ότι αφορά στην Κρήτη τεκμηριώνουν τη συνέχεια των κατοίκων της από την εποχή του Χαλκού.

Αξίζει να πούμε πως στο βιβλίο του ο κ Τριανταφυλλίδης τεκμηριώνει το ότι συνολικά οι Έλληνες όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν γενετικά από άλλους λαούς, αλλά αντίθετα μετέδωσαν το DNA τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μάλιστα, το Ελληνικό γενετικό υλικό μοιάζει πολύ με αυτό των Ιταλών, λιγότερο με των Γάλλων και με ένα ποσοστό των Ισπανών, όχι όμως και με των Τούρκων, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της τουρκικής κατοχής.

Εντυπωσιακό είναι ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων δείχνει καταγωγή από τη Νεολιθική εποχή και άμεση συνέχεια με αυτό των αρχαίων Ελλήνων, χωρίς να έχει υποστεί ιδιαίτερες προσμείξεις. Επιπλέον, το ενδεχόμενο οι αρχαίοι Έλληνες να είχαν φτάσει στην Αμερική αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των Δυτικών Ινδιών εξετάζεται σήμερα ως πολύ πιθανό από τους επιστήμονες.

Στο βιβλίο του, εκτός από την παράθεση δεδομένων, ο καταξιωμένος επιστήμονας συγκρίνει τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων με αντίστοιχα στοιχεία λαών της Βαλκανικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Οι νέες έρευνες, που βασίζονται στη μελέτη του DNA και όχι στις αναλύσεις αίματος όπως παλιότερα, οδηγούν σε πιο έγκυρα συμπεράσματα και αναμένεται να δώσουν νέες πληροφορίες για το γενετικό υλικό των Ελλήνων, εκτιμά ο κ. Τριανταφυλλίδης. Πλέον έχουμε στοιχεία από 300.000 γονίδια και γενετικούς δείκτες για να αποδείξουμε ότι δεν ισχύουν, για παράδειγμα, ισχυρισμοί όπως ότι οι Έλληνες έχουν αφρικανική καταγωγή, όπως είχαν υποστηρίξει εσφαλμένα κάποιοι , υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Προσθέτει ότι με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα μελλοντικών μελετών. Οι Σουηδοί επιστήμονες μελέτησαν οστά σε τάφους στη νότια Σουηδία και διαπίστωσαν ότι κάτοικοι των Μυκηνών είχαν φτάσει εκεί χιλιάδες χρόνια πριν, μεταφέροντας όχι μόνο πολιτιστικά αγαθά, αλλά και πλοία, καθώς και το γενετικό υλικό τους.


ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ ΧΙΤΗ;

gemista69

 • Kapitan
 • ***
 • Posts: 489
 • Φήμη 5
  • View Profile
δλδ το επιχειρήμά σου είναι ότι είστε πελοποννήσιοι;

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile
Συμφωνώ με την έρευνα μόνο το 20% των κρητικών είναι Έλληνες, οι υπόλοιποι είναι κατσίβελοι άραβες!

stasou_mugdala

 • Starshy leytenant
 • **
 • Posts: 384
 • Φήμη 0
  • View Profile
Δεν ξερω τι γινεται με τους Κρητικους,εγω ξερω για τις Κρητικες οτι οταν μπαινουν στο καραβι για να ερθουν Αθηνα

βγαζουν το βρακι και το πετανε στη θαλλασα για να ειναι ετοιμες για παν ενδεχομενο ;D

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile
Δεν ξερω τι γινεται με τους Κρητικους,εγω ξερω για τις Κρητικες οτι οταν μπαινουν στο καραβι για να ερθουν Αθηνα

βγαζουν το βρακι και το πετανε στη θαλλασα για να ειναι ετοιμες για παν ενδεχομενο ;D

Υπάρχουν κρητικές που φοράνε βρακί;  :o :o :o

λολ

 • Guest
Δεν ξερω τι γινεται με τους Κρητικους,εγω ξερω για τις Κρητικες οτι οταν μπαινουν στο καραβι για να ερθουν Αθηνα

βγαζουν το βρακι και το πετανε στη θαλλασα για να ειναι ετοιμες για παν ενδεχομενο


ειπε ο χαντος του φορουμ που σταζει φολικαη... κοιτα το δικο σου χεσμενο σωβρακακι πρωτα ψευταρακο που εχεισ μηνες να βγεις απτο αηδιαστικο δωματιακι σου και νασε δει ηλιος... που θαμας πεισ οτι ειδες και κρητικιες;;; ποτε ρε ανεραστε παρθενοκομπλεξικουλη;;; επροχτες στο γιουπρορν;;;

ορεινός γκαλαπάγκος

 • Guest
 Αν ψάχνετε για ''γνήσιους Έλληνες'' υπάρχει ένας συγκεκριμένος πληθυσμός στην Ελλάδα να ψάξετε και είναι οι Σαρακατσάνοι. Ή μάλλον ΗΤΑΝ, διότι εδώ και περίπου μία εικοσαετία, αυτήν η φυλή έχει σχεδόν πλήρως εξαφανιστεί και διαχυθεί στον υπόλοιπο πληθυσμό. Ήταν που ήταν λίγοι, καμιά πενηνταριά χιλιάδες(50,000), παν κι αυτοί μας τέλειωσαν...

 Λοιπόν, οι εν λόγω είναι σχεδόν σαν ζωντανό Μουσείο. Είναι οι απόγονοι των πληθυσμών της κεντρικής Στερεάς, Νότιας Ηπείρου, Θεσσαλίας, που έγιναν πρόσφυγες (εξ ου και το όνομα kacan=φυγάς, στα τούρκικα) μετά την επανάσταση του Διονυσίου Φιλοσόφου το 1610.
 
 Η συγκεκριμένη επανάσταση ήταν η πρώτη σπουδαία στον ελληνικό χώρα, μάλιστα ο τύπος έφτιαξε κάτι σαν στρατό από ντόπιους χωρικούς και για λίγες ώρες κατέλαβε και τα Ιωάννινα! Βέβαια το κίνημα ήταν ανοργάνωτο εντελώς, δεν είχε ελπίδες και σε λίγες μέρες κατέρρευσαν όλα. Το θέμα είναι οτι ο Σουλτάνος θορυβήθηκε για τους μέχρι τότε σχετικά ήσυχους γραικορωμιούς και για παραδειγματισμό διέταξε γενικές σφαγές και βασανιστήρια στην περιοχή. Μιλάμε για πόνο, όχι αστεία, τον Διονύσιο π.χ. τον έγδαρε ζωντανό και περιέφερε το δέρμα του παραγεμισμένο με άχυρα από χωριό σε χωριό για εκφοβισμό!

 Σε αυτήν την χρονική στιγμή σημειώθηκε μεγάλο κύμα προσφύγων-Kacan στα γύρω βουνά. Είναι οι πρόγονοι αυτών που σήμερα γνωρίζουμε ως ''Σαρακατσάνοι''. Αυτοί έζησαν για δυο ακόμα αιώνες στα βουνά ως κτηνοτρόφοι, μέχρι και το ξέσπασμα του 1821. Μέσα σε αυτήν την ομάδα εφηρμόζετο αυστηρή ενδογαμία. Συνεπώς αν κάποιος θέλει να δει, σαν σε ιστορικό αποτύπωμα, πως μοιάζανε παλαιοί ελληνικοί πληθυσμοί της υστεροβυζαντινής περιόδου της Νότιας Θεσσαλίας-Νότιας Ηπείρου-Κεντρικής Στερεάς, δεν έχει παρά να κοιτάξει έναν Σαρακατσάνο.

υγ: υπ' όψιν, κυκλοφορούν και κάτι παιδαριώδεις ηλιθιότητες στο διαδίκτυο και αλλού, περί ''πανάρχαιων πρωτοελλήνων'', ''πελασγών'', μιλάμε για γελοίες κορώνες.

oreina gkalapagkos

 • Guest
Η τρομοκρατία που εξαπολύθηκε μετά την επανάσταση του Διονυσίου Φιλοσόφου Τρίκκης ήταν τόση, που τα υπόλοιπα ραγιαδόσκυλα της εποχής διαγωνίζονταν μεταξύ τους ποιός θα τον βρίσει πιο πολύ, μην τυχόν και πέσουν και σε αυτούς τα αντίποινα! Και έτσι, προέκυψε το κακωνύμιό του και αντίγια Φιλόσοφο, τον αποκαλούσαν ''Σκυλόσοφο'' και ''Κακοδιονύση''...

Α επίσης, από αυτούς τους πρώτους Kacan-πρόσφυγες εκείνης της εποχής, προέκυψαν και τα πρώτα πρώιμα σώματα κλεφτών-ανταρτών. Μέχρι και την επανάσταση του Διονυσίου δεν υπήρχαν Κλέφτες στα βουνά της Ελλάδος. Μετά εμφανίστηκαν.

hillbily

 • Guest
Συμφωνώ με την έρευνα μόνο το 20% των κρητικών είναι Έλληνες, οι υπόλοιποι είναι κατσίβελοι άραβες!

Χίτη(χέστη) αυτό κατάλαβες; Ποιοι άραβες, ρε φλωροχίτη; Δικαιωματικά παίρνεις το βραβείο του μεγαλύτερου γκεμπελίσκου του webwar. Βρες το βιβλίο και διαβασέ το μπας και καταλάβεις.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ

Αν ψάχνετε για ''γνήσιους Έλληνες'' υπάρχει ένας συγκεκριμένος πληθυσμός στην Ελλάδα να ψάξετε και είναι οι Σαρακατσάνοι.

Σωστό και αυτό.

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile
Ποιοι άραβες, ρε φλωροχίτη;
Αυτοί που σε γαμούσαν καμία εκατοστή χρόνια μέχρι να σε απελευθερώσουν οι Ελληνάρες βυζαντινοί και είναι προφανές ότι έχουν αφήσει πολύ βαθιά το αποτύπωμα τους στην βοθροκρήτη όπως και οι Ενετοί. Κατά την γνώμη μου μόνο τα Χανιά κατοικούνται από Έλληνες.

brennus dux gallorum

 • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
 • Posts: 51
 • Φήμη 0
  • View Profile

 ενώ σε αντίθεση με ότι μέχρι σήμερα πιστεύονταν για την επιρροή στο DNA μας των Τούρκων, λόγω της μακραίωνης κυριαρχίας τους στην Ελλάδα, έχουμε μόνο 1,5% πρόσμιξη με άτομα μογγολικής καταγωγής από τα οποία προέρχονται οι Τούρκοι. Παράλληλα το DNA μας μαρτυρά το πέρασμα των Ενετών από την Κρήτη.πλεον και αυτο δεν ισχυει.

Κατ αρχας η τουρκικη κατοχη για την νοτια και το μεγαλυτερο μερος της κεντρικης ηπειρωτικης καθώς και για τα περισσοτερα νησια ηταν ιδια με την κατοχη του ιρακ από τους αμερικάνους:υπηρχε μόνο στρατος, οχι κατοικοι τουρκοι. Επομένως δεν μπορουμε να μιλαμε για αναμιξη.

προσφατες μελετες αυτοσομιακου dna δεν εχουν βρει μογγολικη αναμιξη, εκτος από την θρακη και την ανατολικη μακεδονια, σε ποσοστο λιγοτερο του 1%, που δεν αποκλειεται να σχετιζεται και με τους σλαβους του 7ου αιωνα.
δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείριση ανίσων

mistermax

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3917
 • Φήμη -17
  • View Profile
............ αυτοσομιακου dna .........

ρε επικε αναλφαβητε, δεν ξερεις πως πως γραφεται το αυτοσωματικο, και θες να το παιξεις και επιστημονας. Τραβα σπερνε κουκια και πολυ σου ειναι.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.