Poll

Είναι Τρολλ;

Είναι
6 (20%)
Όχι
5 (16.7%)
Τρολλ είμαστε όλοι
9 (30%)
Κανένας δεν είναι Τρολλ, όλοι έχουν τη γνώμη τους
7 (23.3%)
ΔΞ/ΔΑ
3 (10%)

Total Members Voted: 25

Voting closed: April 02, 2015, 12:53:44 am

Author Topic: Ένα γαμημένο ΤΡΟΛΛ είναι ο Fringe, ξεκολλάτε!  (Read 491 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Makhno

  • Guest
Ε εδώ έρχομαι εγώ και προτείνω action directe ! Θα αναλάβουμε το κράτος εμείς. Οι συνωμότες. Θα στηρίξουμε ένα φασιστικό κίνημα και θα επιβάλλουμε σκληρή
πειθαρχία δια πυρός και σιδήρου ΚΑΙ με την βοήθεια κάποιων ψευτοσοσιαλιστών-φασιστών που θα λένε στον λαό να ηρεμήσει και να εργαστεί ειρηνικά και ωραία.
Έτσι εμείς θα παραμερίσουμε την θεότρελη βάση αυτού του κινήματος και θα ανεβούμε επάνω. Ο λαός θα το αντιμετωπίσει όπως αντιμετωπίζει τον καπιταλισμό γενικότερα, χαλαρά. Ούτως ή άλλως ανάπτυξη θα του προσφέρουμε όπως και ο Πινοσέτ, που δεν είχε καν σχέση με τον αναρχοκαπιταλισμό. Η ανάγκη θα μας ανεβάσει στην εξουσία σαν φελλούς αρκεί να εμφωλεύσουμε τους δικούς μας στο Φασιστικό Κίνημα. Από την εξουσία θα κόβουμε λίγο λίγο το κράτος, θα δίνουμε το δικαίωμα στους ιδιώτες να αντικαθιστούν κάθε λειτουργία του κράτους, ελεύθερα και ανταγωνιστικά, μέχρι που θα έχουμε μείνει, ως κράτος, πέντε αναρχοκαπιταλο... κτλ σε μια καμαρούλα μια σταλιά (η μόνη ιδιοκτησία του κράτους). Ε θα το κλείσουμε και αυτό και θα πάμε σπίτια μας σε μια ελεύθερη κοινωνία, όπου ο καθένας θα είναι γκαίτε και αριστοτέλης, όπου θα έχουμε ιπτάμενα αμάξια, όπου η καινοτομία και η τεχνολογία θα έχει τελειοποιήσει τον άνθρωπο και ο καθένας θα ζει ελεύθερα και ωραία.

Απορώ που βλέπετε το trolling...


Σιγά μωρή Avant-garde που θα αποτελέσεις και τον κινητήριο μοχλό του "κοινωνικού μετασχηματισμού" από τα πάνω. Η στρατηγική αυτή μου θυμίζει τις θεωρίες των καθυστερημένων Μαρξιστών για την μετάβαση απο τον σοσιαλισμό στον κομμουνισμό. Το εργατικό κράτος αφού καταλάβει την εξουσία καταργήσει την ατομική ιδιοκτησία το χρήμα και τις συναλλαγές  και οργανώσει την οικονομία στην βάση του κεντρικού σχεδιασμού θα αναπτύξει τις παραγωγικές δυνάμεις σε τέτοιον βαθμό που θα αρχίσει να φθίνει (wither away) μέχρι να εξαλειφθεί. Οση είναι η πιθανότητα το επαναστατικό κάδρο, οι κεντρικοί σχεδιαστές, το κόμμα, η Gosplan και οι κεντρικές επιτροπές να εξαφανιστούν σταδιακά άλλη τόση είναι η πιθανότητα να σε αφήσουν οι κορπορατιστές και οι λοιπές αντιδραστικές δυνάμεις  να οικοδομήσεις μια ελεύθερη κοινωνία.

Έτσι σύντροφε, κανένα "εργατικό" κράτος δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί να αυτοκαταργηθεί για να δώσει τη θέση του στον κομμουνισμό, και καταλήγει να παραμορφώνεται από τους κάθε λογής τροτσκοσταλίνες (που είναι το ίδιο πράγμα, άσχετα αν μαλώνουν μεταξύ τους για τα προσωπικά του πατερούλη με τον τρότσκι). Η μόνη λύση είναι πήδημα με τη μία στον κομμουνισμό χωρίς την ενδιάμεση δημιουργία κράτους, κατά το Ισπανικό μοντέλο του 1936.