Author Topic: ΤΟ ΕΝΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΑΡΙΟΣΑΤΑΝΙΣΤΗ  (Read 1387 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

THULSA DOOM

 • Kapitan
 • ***
 • Posts: 472
 • Φήμη 0
 • Gender: Male
 • LUCIFERIANISM
 • Location: VALHALLA
  • View Profile
  • LUCIFERIANISM
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο LOL ΑΣΧΕΤΑ ΑΜΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ORTHODOXIAN ΜΕ ΤΟΝ NARGAROTH ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ, ΝΑ ΞΑΝΑΠΩ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ. ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΜΟΝΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ. ΕΨΑΞΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΕΨΑΞΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΕΪΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΣ ΕΣΥ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΩ 100% ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ Ή ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ. ΑΝ ΗΔΗ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΣΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΜΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Η ΟΧΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ:Ο Εωσφόρος/Σατανάς Δημιουργός του κόσμου που ζούμε. ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΣ την Αλήθεια

Τον βομβαρδισμό πληροφοριών περί Εωσφορικού Δόγματος που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις θα τον τελειώσουμε με την ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ που είναι ο ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ του μέσα από αρχαία κείμενα της Αρίας Ελληνικής Παράδοσης. Γιατί όπως σας είπαμε και στο άρθρο μας για την παρουσία του Εωσφόρου/Σατανά δια μέσου των αιώνων μέσα από μια σύνοψη που κάναμε, οι πρόγονοί μας έδωσαν απαντήσεις για τα ΠΑΝΤΑ και δεν χρειαζόμαστε τους τσομπάνηδες τους εβραίους και την ιουδαιοχριστιανική διδασκαλία που ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ παλαιότερες θρησκείες για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα όπως τους βόλευε με στόχο να εξουσιάσουν ολόκληρο τον κόσμο. Πάνω ακριβώς σε αυτό τον ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ θα δείτε καθαρά που κολλάει η κάθε θρησκεία ανάλογα σε τι θέλει να ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ τα πιστεύω της. Βγάλτε λοιπόν τώρα έξω από το κεφάλι σας την όποια πλύση εγκεφάλου και προπαγάνδα σας έχουν κάνει μέχρι σήμερα και ακολουθείστε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Αποκάλυψη που με λίγα και ουσιώδη λόγια θα σας κάνουμε. Μετά άμα θέλετε την αποδέχεστε ή την απορρίπτετε για να συνεχίσετε να ζείτε με τις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ σας.Αρκετοί θα είναι αυτοί που θα διαφωνήσουν με την άποψη πως ο κόσμος μας μπορεί να δημιουργήθηκε από κάποιον Λογικό Νου ή Θεό. Όμως τα πάντα στη φύση λειτουργούν στηριγμένα σε μαθηματικές δομές, οι οποίες φυσικά προϋποθέτουν την ύπαρξη Λογικής.
 
 Η Λογική υποδηλώνει την ύπαρξη κάποιου Νου και ο Νους φυσικά σε κάποιον ανήκει. Άλλωστε θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ένα βασικό αξίωμα: Ποτέ το άννοο (το άνευ νου) δεν δημιουργεί το έννοο (το έχων νου).
 
Για να βρούμε τις απαντήσεις που ψάχνουμε θα πρέπει να ανατρέξουμε σε κάποια αρχαία κείμενα, ώστε να βρούμε τα στοιχεία αυτά που θα μας οδηγήσουν στην εικόνα του δημιουργού μας.
 
Έχουμε λοιπόν:
 
ΚROLL 33 - PLACES 185 - Πρ, Τιμ. 249 Β, 256 Α  Ότι ο ήλιος εγεννήθη ως τα άλλα υπό του δευτέρου νου χρόνου, χρόνον αποκληθέντα.
 
ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΛΟΓΟΣ Α 8. Και εγώ του είπα: Από πού προέρχονται τα στοιχεία τούτα της φύσης; Και εκείνος μου απάντησε ξανά. Από τη θεία Βούληση που έλαβε τη μορφή του Λόγου και είδε τον καλό κόσμο (του 1ου Θεού και της 1ης Δημιουργίας) και τον μιμήθηκε, δημιουργώντας κόσμο με τα δικά της στοιχεία και τα δικά της δημιουργήματα, τις ψυχές.
 
ΠΛΑΤΩΝ ΤΙΜΑΙΟΣ (V, 29a2-29b2): Εάν βέβαια είναι ωραίος ο κόσμος αυτός, και ο Δημιουργός αγαθός, είναι φανερό ότι ο πλάστης απέβλεπε προς το αιώνιο (το αμετάβλητο). Και εφ όσον αυτά υπάρχουν κατ αυτόν τον τρόπον, κατ απόλυτο ανάγκη, αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι εικόνα κάποιου άλλου. Το βασικότερο λοιπόν καθήκον παντός ερευνητού είναι να ξεκινά από την φυσική αρχή.
 
Πλωτίνος Ένν. V,IV1 Πρόκλου Πλάτωνος Θεολογικά II-Ψ- Διονυσίου Αεροπαγ.π. θείων ονομάτων. Δι ανάλογον αντίληψιν περί πρώτης αρχής βλ. Ιάμβλ. π. μυστ. VIII,2

Πριν από αυτούς που υπάρχουν πραγματικά, και πριν από όλους τους άρχοντες, (όλες τις αρχές/ξεκινήματα/δημιουργίες) Υπάρχει Ένας Θεός, Προηγούμενος από τον Πρώτο θεό και βασιλιά, διαμένοντας ακίνητος μέσα στην μοναδικότητα της Ενότητάς Του. Διότι ούτε κάτι κατανοητό περί αυτού ακολουθεί, ούτε κάποιο άλλο παράδειγμα υπάρχει για τον Αυτο-πάτορα, Αυτο-γέννητο Θεό, τον πραγματικά Αγαθό. Διότι (Είναι) Μεγαλύτερος και Πρώτος και πηγή όλων και βάση-αρχή των πρώτων νοούμενων ιδεών -των αρχετύπων- όλων.
Και από Αυτόν τον (Πρώτον) Έναν, ένας (Δεύτερος) αυτούσιος θεός επρόβαλε, αυτάρκης και αυτεξούσιος. Διότι αυτός (ο Δεύτερος) και αρχή είναι, και θεός άλλων (υποδεέστερων) θεών, Μονάδα και αυτός (ο Δεύτερος) από τον Πρώτο πηγάζων και από την ίδια ουσία.
 
Άρα εδώ έχουμε την πληροφορία για την ύπαρξη ενός Πρώτου Θεού, πηγή άλλων υποδεέστερων δυνάμεων/θεοτήτων, ο οποίος όμως πήγασε/πρόβαλε από κάποιον Άλλο μεγαλύτερο και Πρώτο και Αυτογέννητο.
 
Αυτό επιβεβαιώνει και την βασική Εωσφορική Διδασκαλία που σας δώσαμε εκεί που λέει ότι το Απόλυτο μπορεί να υπάρξει μόνο ως δύο Θεοί
 
Ας δούμε όμως πώς αυτός το Δεύτερος Θεός Δημιουργός, έφτιαξε τον κόσμο μας:
 
Απόσπασμα από σχόλιο του Πρόκλου (στον τιμαιο d) Ομιλεί περί αιώνος:
Αφ ου δηλαδή, έδρεψεν εντελώς μόνος δια τον εαυτόν του το άνθος του νου εκ της Πατρικής Δυνάμεως, δύναται να νοεί τον Πατρικόν Νουν και να παραδίδει τον Νουν εις όλας τας πηγάς και αρχάς και να περιδινεί τον άοκνον στρόβιλον και να μένει πάντοτε εν αυτώ.
 
Εμφανίζεται δηλαδή αυτός ο Δεύτερος Νους/Θεός με κάποιο τρόπο να αρπάζει Ιερά Στοιχεία από τον Πατέρα Του, προκειμένου να λειτουργήσει την δική του δημιουργία.
 
Στο Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, θα διαπιστώσουμε ότι ο Ευαγγελιστής είναι περισσότερο επικριτικός μαζί του, αφού τον κατηγορεί πως αυτοκλήθηκε θεός: Αυτοκλήθηκε λοιπόν θεός και δεν εμπιστευόταν τον χώρο απ όπου προήλθε.
 
Ας δούμε όμως τώρα πως αυτός ο Δεύτερος Δημιουργός Νους, έθεσε σε λειτουργία την δημιουργία Του:
 
ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΚΕΦ. 111 Ο δε Δεύτερος Δημιουργός Νους, ο περικλείων τους επτά κύκλους και τις δίνες των ριζών τους, μαζί με τον λόγο έστρεψε τα δημιουργήματά του, κι αυτά άρχισαν να περιστρέφονται από μια αόριστη αρχή, προς ένα απέραντο τέλος. (Το Α και το Ω)
 
Η Λογική δημιουργία του κόσμου μας ανήκει στον Λόγο (Λογική). Έτσι περνάμε σε ένα νέο κεφάλαιο για να αναλύσουμε αυτόν τον Λόγο του Δεύτερου Δημιουργού Νου. Αν λάβουμε όμως υπόψη μας ότι αυτός ο Δεύτερος Δημιουργός Νους  (Θεός) αει γεωμετρεί τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε τον  Λόγο Του, ως κλάσμα:

 Ο Λόγος/κλάσμα = Διαίρεση (ο λόγος του κλάσματος), σχάση, διαχωρισμός.
 
Τα Αρχαία Ελληνικά ήταν πάντα ένας κώδικας που κάθε σύμβολο/γράμμα ακόμη και λέξη, έκρυβε κωδικοποιημένα μηνύματα. Έτσι όπως η λέξη Θεός αρχίζει από το συμβολικό γράμμα Θ που είναι το σύμβολο του κόσμου μας σαν ένας κύκλος/αυγό [Ο] όπου μέσα του περιέχει το θείο σπέρμα [ʘ], έτσι και το πρώτο γράμμα της λέξης Λόγος δηλώνει με το σχήμα του ακριβώς αυτή τη σχάση/διαίρεση, με τη δημιουργία των δύο σκελών (Λ) του Λάμδα, σχηματίζοντας το σχήμα μιας ταλάντωσης (Λ). Αλλά και αν ακόμη ανατρέξουμε στην Αγγλική λέξη Word = Λόγος, πάλι διακρίνουμε στο πρώτο γράμμα της λέξης το σύμβολο της ταλάντωσης (W).

Ο Λόγος του Θεού λοιπόν δηλώνει τη δημιουργία της διττότητας, η οποία κυριαρχεί στον κόσμο μας.
Η διττότητα απαρτίζεται από τους δύο πόλους της: τον θετικό και τον αρνητικό.

Τα δύο σκέλη του Λ αντιστοιχούν σ αυτές στις δύο θέσεις, οι οποίες διαφορετικά εκφράζουν το καλό και το κακό του κόσμου μας.

Ανάμεσα στα δύο άκρα/πόλους του Λόγου, εκδηλώνεται η Ταλάντωση η οποία προσπαθεί να συνενώσει το ένα άκρο (+) με το άλλο (-) φέροντας την εναλλαγή. Έτσι, η Ταλάντωση καταλήγει να είναι η κυρίαρχη αρχή του κόσμου μας.
 ΠΛΑΤΩΝ ΤΙΜΑΙΟΣ (ΧΙΧ 52d4-53): Η δε τροφός της δημιουργίας, η οποία υγραίνεται και πυρακτούται και δέχεται τις μορφές της γης και του αέρος και δέχεται όλες τις συνακόλουθες μεταβολές που υφίστανται αυτά, με συνέπεια να φαίνεται ποικίλη στην όψη. Ταλαντευόμενη όμως ανωμάλως προς όλες τις κατευθύνσεις συμβαίνει να σείεται η ίδια από τις ευρισκόμενες μέσα της δυνάμεις, και καθώς εκείνη κινείται, να σείει πάλι αντιστοίχως εκείνα. Τα δε στοιχεία εκείνα καθώς κινούνται άλλα προς τα εδώ και άλλα προς τα εκεί μεταφερόμενα, διαχωρίζονται, όπως ακριβώς τα κοσκινιζόμενα κατά τη διαδικασία του καθαρισμού του σίτου.
 
Οι επιστήμονες σήμερα έχουν ανακαλύψει πως τα πάντα ταλαντώνονται. Από το φως που το χαρακτηρίζουν ως μια ταλάντωση ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου, τα ηλεκτρόνια των ατόμων [Louis de Broglie (1892-1987)], έως και τα νετρίνα των ηλεκτρονίων. Άλλωστε η θεωρία των κβαντικών χορδών θεωρεί τα θεμελιώδη συστατικά του σύμπαντος, όχι σαν σωματίδια, αλλά σαν χορδές. Αυτές οι ελεύθερες χορδές δονούνται (ταλαντώνονται). Οι διαφορετικοί τρόποι δόνησης (ταλάντωσης) της χορδής, αντιπροσωπεύουν και τους διαφορετικούς τύπους των σωματιδίων.

Εκτός όμως από την ύλη, εξίσου ταλαντώνονται και τα συναισθήματα των ανθρώπων ανάμεσα στις ευχάριστες και δυσάρεστες συναισθηματικές καταστάσεις
 
Η ταλάντωση συμβολίζεται με το φίδι, επειδή η φυσική κίνηση του φιδιού είναι μια πολύ ξεκάθαρη κυματοειδής ταλάντωση.
Το φίδι είναι ένα σύμβολο που συναντάται πρωτίστως στη Χριστιανική Θρησκεία και ταυτίζεται με τον Εωσφόρο.
 
 ταλάντωση = φίδι = Εωσφόρος

Έτσι καταλήγουμε πως ο Λόγος του Θεού Δημιουργού, γεννά πρωτίστως την ταλάντωση αυτού του κόσμου και ταυτίζεται με τον Εωσφόρο. Άλλωστε και η Αρία Παράδοση ξεκάθαρα μας λέει:
 
Ο λόγος του Όντος κρύβεται στο Ωόν ήτοι ο συμπαντικός ηλεκτρομαγνητισμός, υιός του Αιθέρα. Στις απαρχές του Πρωτογενούς αιώνα ο Λόγος του Όντος προσοικειώνεται τον Ήλιο. Γύρω από τον Ήλιο περιφέρονται  σε αρμονικές κυκλικές τροχιές 7 αρχέγονοι πλανήτες: Αφροδίτη, Γη, Φαέθων ή Φάνης ή Εωσφόρος, Ζευς, Κρόνος, Ουρανός, Ηρικεπαίος. Στο πλήρωμα του χρόνου, η ενοικείωση του κοσμικού λόγου επιφέρει υπό την βούληση του Διός τον θάνατο του Φαέθωντα που με τον θάνατό του καθίσταται ο γεννήτορας της ηλιακής εκδήλωσης του Όντος δια του κοσμικού Ωού και τέσσερις νέοι πλανήτες παρεμβάλλονται μεταξύ Ηλίου και Διός, αλλάζοντας την Ειμαρμένη του συστήματος. Είναι οι γιοί του Διός που συμπληρώνουν το μυθικό πάνθεον, Φοίβος, Ήφαιστος, Ερμής, Άρης.

Ο Φάνης ή Εωσφόρος ή Παν , εκφράζει την Παγκόσμια βούληση ή Συμπάθεια, η Μήτις την Ειμαρμένη ή την Ανάγκη.

Ο ακίνητος Αιών που δημιουργεί τον Κόσμο έχει απόλυτη ύπαρξη και δεν είναι η αφηρημένη αϊδιότης των νοητών όντων όπως εσκέπτοντο οι Ελεάτες, αλλά η ζωή του Θείου Νου. Η κινητή εικών του Αιώνος απεκλήθη Χρόνος. Κατά τον Πλωτίνο, ο χρόνος δεν είναι γέννημα των ουράνιων περιφορών, αλλά αποτελούν εκδηλώσεις του, ως διάστασης της συνειδήσεως που διακρίνει την μεταβολή. Ο Αιών ψυχοποιείται ως Χρόνος και σωματοποιείται ως Έρεβος, δηλαδή ως αθέατο, σιωπηλό Σύμπαν, ως δυνάμει ύλη, ως υλικός κόσμος. Το Ωόν ως Φάνης ή Εωσφόρος είναι ο κόσμος των Μορφών, που είναι το ζων είδωλο των Ιδεών. Η Μορφή είναι η πνευματική υφή του Κόσμου. Ο Φάνης ή Εωσφόρος ενελίσσει το νοητών φως και γεννά τους νοερούς θεούς. Είναι η ζωή του κόσμου που ως πνεύμα επιστρέφει στον Αιώνα, έτσι ο Χρόνος είναι ο Τόπος της Ψυχής και το Έρεβος ή υλικός κόσμος ο Τόπος του Σώματος.

Επίσης η βασική ολοκληρωμένη Εωσφορική Διδασκαλία που σας δώσαμε λέει και αυτή:

Ο Εωσφόρος είναι Θεός και δυστυχώς και ο Αδωνάι/Γιαχβέ είναι και αυτός Θεός, διότι το Απόλυτο μπορεί να υπάρξει μόνο ως δύο Θεοί

Υπάρχουν ΔΥΟ υπερφυσικές δυνάμεις. Την μια την ονομάζουμε Θεό για τον οποίον δίνουν πολλά ονόματα και η άλλη είναι ο Διάβολος που επίσης έχει πολλά ονόματα, είναι απόλυτο πνεύμα και άφθαρτος

Για να φτάσουμε στην Θεοσοφίστρια Έλενα Μπλαβάτσκυ που γράφει:

Από την αρχαιότατη εποχή στη Αίγυπτο, η θεά της Μεγάλης Άρκτου και μητέρα του Χρόνου ήταν η Ζώσα Λέξη και ο Σεμπεκ-Κρόνος του οποίου το αρχέτυπο ήταν ο Κροκόδειλος-Δράκοντας ή προ-πλανητική μορφή του Κρόνου ονομαζόταν γιος και σύζυγος της. Αυτός ήταν η Λέξη-Λόγος της. Το επτακέφαλο φίδι είχε περισσότερες από μια σημασίες στις Απόκρυφες διδασκαλίες. Είναι ο επτακέφαλος Δράκος, κάθε κεφάλι του οποίου είναι ένα αστέρι της Μικρής Άρκτου αλλά επίσης και κυρίως ο Όφις του Σκότους του οποίου τα επτά κεφάλια είναι οι επτά Λόγοι, οι αντανακλάσεις του ενός και πρώτου εκδηλωμένου Φωτός του συμπαντικού Λόγου.

αποσυμβολίζοντας δηλαδή την Αποκάλυψη του Ιωάννη και τον επτακέφαλο δράκο του:
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ. ΙΒ3 Και εφάνη άλλο σημείον εν τω ουρανώ, και ιδού, δράκων μέγας κόκκινος, έχων κεφαλάς επτά και κέρατα δέκα, και επί τας κεφαλάς αυτού διαδήματα επτά. 9. Και ερρίφθη ο δράκων ο μέγας, ο όφις ο αρχαίος, ο καλούμενος Διάβολος και ο Σατανάς, ο πλανών την οικουμένην όλην, ερρίφθη εις την γην.
 
Έτσι οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο Δημιουργός και άρχων αυτού του κόσμου είναι ο εκπεσών Εωσφόρος, μια υποδεέστερη σκοτεινή θεότητα που αδυνατεί να παράξει αποκλειστικά το Αγαθό, επ
ΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ.....