Author Topic: Οι "υπάνθρωποι" και οι απάνθρωποι  (Read 256 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Τσάρλυ Μπράουν

  • Guest


Οι αυτιστικοί οπαδοί του βιολογικού καιάδα, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα τον έκλειναν σε ίδρυμα ανιάτων.

stasou_mugdala

  • Starshy leytenant
  • **
  • Posts: 384
  • Φήμη 0
    • View Profile
Κύπριος ? ;D ;D ;D

Autistic Pride

  • Guest
Άκου ώρε σκυλάραπα εδώ να δεις, το παιδί είναι υγιέστατο, ο πατέρας του δεν είναι. Το παιδί γεννήθηκε αυτοτελές και ολοκληρωμένο ψυχικά-συναισθηματικά-διανοητικά (σοφό), σε κατάσταση νιρβανική μέχρι να επέμβει ο ανώμαλος πατέρας του. Είναι οργανισμός που γεννήθηκε (ή δεν γεννήθηκε) για άλλο περιβάλλον για αλληλεπίδραση με το δικό του είδος (pro-sapiens/neanderthal καθαρής λευκής γονιδιακής συμμετοχής).

Το παιδί δεν καταλαβαίνει τι κάνει και λόγω αποτραβηγματος απο την αρχική του οντολογική άχρονη (ή μονόχρονη) κατάσταση περνάει αισθητηριακή κόλαση (λόγω οντολογικού ασυγχρονισμού των πάντων και διαφορετικής αντίληψης του χρόνου που βλέπει τα πάντα σε slow motion, δλδ καρφίτσα να πέσει κάτω είναι σαν να πέφτει γραφείο ξέρω εγώ αν δεν έχει συνείδηση το άτομο τη πηγή και το χρόνο που έγινε αυτό) κάθε μερα που ο σκυλαράπικος εγκέφαλος σου ούτε να κατανοήσει μπορεί και αν βίωνε 2λεπτο θα διαλυότανε.
 
Δηλαδή αυτό που βλέπεις δεν είναι το μόνο που συμβαίνει αισθητηριακά-νευρολογικά-φυσιολογικά-ψυχολογικά-συναισθηματικά στον εσωτερικό κόσμο του ατόμου, γιατί το άτομο δεν καταλαβαίνει τη σύνδεση εσωτερικής έκφρασης και εξωτερικής επικοινωνίας αυτού με αυτό το αποτέλεσμα που φαντάζει περίεργο όταν ο άλλος δε ξέρει. Δεν έχουν απλώς χώρο οι ψευδο-κοινωνικές και ψευδο-επικοινωνιακές λειτουργίες να αναπτυχθούν και ο εγκέφαλος φαντάζει να αντιδράει ανεξέλεγκτα και "ακατάλληλα".

Κατάλαβες τώρα, ο πατέρας του το χρησιμοποιεί σαν να ναι θέαμα τσίρκου γιατί προβάλει σε αυτό την ΔΙΚΗ ΤΟΥ προβληματική εσωτερική κατάσταση. Δεν έχει μπλόκο η φυσική έκφραση των συναισθημάτων του (προσπαθεί να αγγίξει το άχρονο-μονόχρονο ον κάθε στιγμή στο κόσμο του κατατεμαχισμού του όντος σε συνείδηση-νόηση-αίσθηση) και λόγω έλλειψης εξωτερικής λεκτικής επικοινωνίας και gestures κλπ βγαίνει αυτό. Κοινώς αυτά τα άτομα διαβιούν στον κόσμο των δοξαστών-πραγματικών του πλάτωνος και ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ και ας τα βλέπεις ως "φυσική παρουσία" "εδώ". Η κίνηση του πατρός του να φέρει το άτομο αυτό στο κόσμο αυτό-κολαστήριο ενώ το γνωρίζει αυτό ήταν μία καθαρά εγωϊστική κίνηση που χαρακτηρίζει αυτά τα άτομα αποκομμένα απο το όλον, που έχουν κολλήσει στο (physical) id ego και δεν ξεχωρίζει η -πραγματικότητα και τα "ιδεατά"- απο τα "αισθητά". Δεν μπορεί να φέρνεις δια της βίας και με το ζόρι κάποιον στο κόσμο να περιμένεις να βγει "σκυλάκι"-"αρκουδάκι" όταν ακόμα και όταν είναι μέσα ΕΣΥ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΛΠ ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ (τις φυσικές ανάγκες πάλι εσύ της δημιούργησες με τη ψευδογέννηση - υποχρέωση σου, δλδ ο άλλος που φυλακίστηκε μέσα και υποφέρει αισθητηριακά-διανοητικά-υπαρξιακά κάθε μέρα "είναι καλά" εκεί;).

Αν το παιδί έμενε μόνο του στο σπίτι και του συμπεριφερόντουσαν φυσιολογικά και δε το παρελαύνανε απο εδώ και απο εκεί θα ήταν μια χαρά. Δεν τα ζήτησε όλα αυτά το παιδί και δε τα χρειάζεται. Τα άτομα αυτά εκφράζονται μέσω των εκφράσεων του προσώπου και δείχνουν ευτυχισμένα με απλά πράγματα κλπ. Αλλά τη παρέλαση που κάνει ο γονέας στον εαυτό του προβάλει και μεταφέρει στο παιδί πάντοτε.

Δεν είναι δηλαδή ένα άτομο σαν όλα τα άλλα με διανοητική και πνευματική καθυστέρηση (αυτά ως φαινομενικά αντίκτυπα έρχονται σε δεύτερο επίπεδο και ως αποτέλεσμα) αλλά άτομο ολωσδιόλου ευθύς εξ αρχής διαφορετικής φυσιολογίας-νευρολογίας-εγκεφαλικής λειτουργίας, που για να περιγραφεί ξεπερνάει πολύ αυτές τις διπολικές και απλοϊκές τοποθετήσεις.

Εσύ είσαι ο πατέρας και το παιδί το κάθε υγιές γέννημα που δεν παρασιτεί, δεν εγκληματεί, δεν ζημιώνει, δεν χρειάζεται ΚΑΝΕΝΑΝ, αλλά ζει σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους, ψόφα τώρα και άιντε εις τον καιάδα υπάνθρωπε, καλά τα λες.

Εγώ έχω γεννηθεί με αυτισμό και ADHD, δηλαδή δεν είχα ποτέ λεκτικά προβλήματα, προβλήματα κατανόησης (φυσικών κανόνων και πραγμάτων), και επικοινωνίας (παρόλο τη εγκεφαλική -υπεσυμφόρηση- διανοητικά που δημιουργεί μία ασυναίσθητη "δυσλεξία εν τω γραφείν"), αυτοσυντήρησης, εργασίας κλπ (αντιθέτως είμαι σε πολλά εμφανώς ικανότερος και κατά πολύ απο το μέσο όρο). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν είχα γεννηθεί με μεγαλύτερο βαθμό αυτισμού θα ήμουν ανώμαλος. Στην αρχή προσωπικά έκανα λάθος διάγνωση ιδιότυπου Aspergers (έπεσα κατά τύχη πάνω στη περιγραφή και αναγνώρισα όλα πλην ολίγα που καλύπτει το ADHD), αλλά μετά κατάλαβα ότι είναι Aspergers-ADHD γιατί τα δύο είναι σχεδόν ταυτόσημα.

Δεν υπάρχει τρόπος να φανεί αυτό εξωτερικά και με κανένα τρόπο στο άτομο. Μπορεί να βγει ανεπτυγμένο σωματικά, εύμορφο και με κανονική (ενώ είθισται -πολύ υψηλή-, πολύ πάνω του μέσου όρου) νοημοσύνη και -πνευματικό (και ηθικό) επίπεδο-. Με μόνη διαφορά ότι το άτομο έχει -ανώτερη του μέσου όρου κοινωνική κατανόηση- και υγιή περιορισμένη κοινωνικότητα, αλλά δεν έχει ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ (SMALL TALK) ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΡΟΛΩΝ", κάτι ΟΛΩΣΔΙΟΛΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ για να κάνει το δουλάκι του καθενός όπως κάνετε όλοι σε όλους και με όλους. Κοινώς σε γράφει στ' αρχίδια του τελείως και ενοχλήσε απλώς.

Δηλαδή επειδή εσύ δεν ξέρεις τον άλλον δεν σημαίνει ότι το ένα συνεπάγεται το άλλο, απλά το άτομο δεν θέλει τα πολλά πολλά (λες και έχει υποχρέωση) με το κάθε ανώμαλο σε κάθε χώρο που θα βρεθεί, πλην περιορισμένης υγιούς κοινωνικότητος γενικότερα. Και όμως όσοι ανώμαλοι είδα στη ζωή μου ήταν πάντα υπερ-εξωστραφείς και υπερ-κοινωνικοί και παντελώς ηθικά-ψυχικά-πνευματικά καθυστερημένοι, γι' αυτό τι έχεις να πεις.

Μισείτε την ειλικρίνεια, την ευθύτητα και ψάχνετε αφορμές για να μην δείτε το αυτονόητο και κατηγοριοποιείται ως διαταραχές το ADHD και το Aspergers με δικούς σας όρους ηθελημένης και επιτηδευμένης "άγνοιας", για να μην δείτε ότι το καινοφανές φαινόμενο του εξωστραφούς και δήθεν υπερ-κοινωνικού "ανθρώπου" είναι αποτέλεσμα ΥΒΡΙΔΙΣΜΟΥ με ΣΑΧΑΡΙΚΑ ΓΟΝΙΔΙΑ (όπως λέει η επιστήμη σας), που οδηγεί σε πλήρη εσωτερική δυσαρμονία και κάνει τον άνθρωπο wigger-ασπράπη. Όσο ισχυρότερα Sapiens γονίδια τόσο πιο ψυχανώμαλος, διανοητικά τε και πνευματικά ασπράπης ο άλλος, απόλυτος κανών κατ' απόλυτο μέτρο και βαθμό. Γράφουν στη διάγνωση, "mindblindness" λες και πρέπει ο καθένας να οσμίζεται τη δική σας ψυχανωμαλία και "ευθύτητα-ειλικρίνεια" λες και η ευθύτητα και η ειλικρίνεια είναι κάτι εξ ορισμού αρνητικό... Αλλά εσείς καλώς λέτε ότι άσχετες μαλακίες λέτε.

Δεν γνωρίζεις ότι όλοι οι επιστήμονες-καλλιτέχνες-φιλόσοφοι διαχρονικά που έχουν προσφέρει είναι στο φάσμα ADHD εώς Aspergers?! Γιατί αν είχαν τερματικό αυτισμό δεν θα μπορούσαν να πλοηγηθούν στο περιβάλλον και να αλληλοεπιδράσουνε με αυτό.

Υπάρχουν κακές μορφές αυτισμού λόγω υβριδισμού και αδυναμίας έκφρασης γονιδίων, που το άτομο βγαίνει δύσμορφο κλπ, και γι' αυτά δεν ξέρω τι συμβαίνει πράγματι. Ο αυτισμός είναι απλά -ένα- χαρακτηριστικό, το Down π.χ. δεν είναι αυτισμός. Κακή μορφή αυτισμού όμως είναι και η εξωστρέφεια με επίσης -σύνηθη εξωτερική δυσμορφία- που προσιδιάζει σε -μη λευκά χαρακτηριστικά-. Εν αντίθεση τα άτομα με ADHD και Aspergers είναι συνήθως πάντα λευκά.

Autistic Pride

  • Guest
Διόρθωσις : νόμιζα έλεγες για το παιδί, οπότε σόρρυ για τις ως άνω αναφορές, ισχύουν τα ίδια κατα τ' άλλα και επιβεβαιώνουν αυτά που λες.

Tortelini

  • Elite
  • Major
  • *
  • Posts: 731
  • Φήμη -22
    • View Profile
Ισχύει πάντως ότι οι αράπηδες εκ φύσεως κινούνται περισσότερο, φωνάζουν περισσότερο, μιλάνε περισσότερο, είναι πιο "τάχαμου τάχαμου" για να γίνονται αρεστοί σε συγκεκριμένο κόσμο, είναι υπερβολικά εξωστρεφείς, καθόλου μαζεμένοι στις κινήσεις τους, με χορευτικές πιθηκοειδείς τάσεις, πολύ κοινωνικοί και ενοχλητικοί, και γενικά έχουν όλα τα προσόντα για να προοδεύσουν σε μία καπιταλιστική κοινωνία όπου το θράσος και η ξεδιαντροπιά κυβερνούν σε όλα τα θέματα.

Εγώ νομίζω ότι η εσωστρέφεια είναι βασικό στοιχείο πολιτισμού, όχι απλά μία ψυχολογική πάθηση / κατάσταση. Κάποια κοπέλα ας πούμε που μιλάει συνέχεια με τους πάντες και έχει δέκα κολλητές ακόμα και αν δεν έβγαινε με μεικτές παρέες (πράγμα αδύνατον) δεν θα την ήθελα για φίλη μου. Χίλιες φορές θα προτιμούσα για φίλη κάποια που κάθεται σκυφτή και μιλάει μόνο όταν της απευθύνουν το λόγο :-\ Βασικά πιστεύω ότι όλοι έτσι πρέπει να είμαστε και οτιδήποτε άλλο θυμίζει τα ούγκα ούγκα των αράπηδων... Πολλές φορές νιώθω άσχημα και όταν μιλάει κάποια σε μία τρίτη για μένα υπέρ μου. Όχι γιατί "θέλω να μιλάω εγώ για τον εαυτό μου" όπως λένε στα ανδρείκελά τους οι γνωστές θρασύτατες πατσαβούρες πόρνες, τουναντίον... Απλά μου φαίνεται ότι "μαζευόμαστε πολλοί" όταν γίνεται κάτι τέτοιο, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω. Εννοείται κάποια πράγματα πρέπει να σχολιάζονται αλλά όχι όλα, όχι κάθε στιγμή και όχι μέχρι να κορέζονται! Επίσης απεχθάνομαι και αυτούς που κάνουν κάτι με ένα μηχάνημα ή κάτι τέτοιο και σχολιάζουν / βρίζουν / μιλάνε χωρίς συνομιλητή :D Το κάνουν όλες εκτός απ την Ιεζάβελ όταν παίζουμε στο computer ή στο PlayStation ή δοκιμάζουν ρούχα και τέτοια, και συνέχεια τους λέω "Σσσςςςς" ψιθυριστά και έχω πάρει μέχρι και απάντηση "γιατί; σε βιβλιοθήκη είμαστε;" :D

+1

  • Guest
Διόρθωσις : νόμιζα έλεγες για το παιδί, οπότε σόρρυ για τις ως άνω αναφορές, ισχύουν τα ίδια κατα τ' άλλα και επιβεβαιώνουν αυτά που λες.
+1

ADHD Pride

  • Guest
Ισχύει πάντως ότι οι αράπηδες εκ φύσεως κινούνται περισσότερο, φωνάζουν περισσότερο, μιλάνε περισσότερο, είναι πιο "τάχαμου τάχαμου" για να γίνονται αρεστοί σε συγκεκριμένο κόσμο, είναι υπερβολικά εξωστρεφείς, καθόλου μαζεμένοι στις κινήσεις τους, με χορευτικές πιθηκοειδείς τάσεις, πολύ κοινωνικοί και ενοχλητικοί, και γενικά έχουν όλα τα προσόντα για να προοδεύσουν σε μία καπιταλιστική κοινωνία όπου το θράσος και η ξεδιαντροπιά κυβερνούν σε όλα τα θέματα.

Εγώ νομίζω ότι η εσωστρέφεια είναι βασικό στοιχείο πολιτισμού, όχι απλά μία ψυχολογική πάθηση / κατάσταση. Κάποια κοπέλα ας πούμε που μιλάει συνέχεια με τους πάντες και έχει δέκα κολλητές ακόμα και αν δεν έβγαινε με μεικτές παρέες (πράγμα αδύνατον) δεν θα την ήθελα για φίλη μου. Χίλιες φορές θα προτιμούσα για φίλη κάποια που κάθεται σκυφτή και μιλάει μόνο όταν της απευθύνουν το λόγο :-\ Βασικά πιστεύω ότι όλοι έτσι πρέπει να είμαστε και οτιδήποτε άλλο θυμίζει τα ούγκα ούγκα των αράπηδων... Πολλές φορές νιώθω άσχημα και όταν μιλάει κάποια σε μία τρίτη για μένα υπέρ μου. Όχι γιατί "θέλω να μιλάω εγώ για τον εαυτό μου" όπως λένε στα ανδρείκελά τους οι γνωστές θρασύτατες πατσαβούρες πόρνες, τουναντίον... Απλά μου φαίνεται ότι "μαζευόμαστε πολλοί" όταν γίνεται κάτι τέτοιο, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω. Εννοείται κάποια πράγματα πρέπει να σχολιάζονται αλλά όχι όλα, όχι κάθε στιγμή και όχι μέχρι να κορέζονται! Επίσης απεχθάνομαι και αυτούς που κάνουν κάτι με ένα μηχάνημα ή κάτι τέτοιο και σχολιάζουν / βρίζουν / μιλάνε χωρίς συνομιλητή :D Το κάνουν όλες εκτός απ την Ιεζάβελ όταν παίζουμε στο computer ή στο PlayStation ή δοκιμάζουν ρούχα και τέτοια, και συνέχεια τους λέω "Σσσςςςς" ψιθυριστά και έχω πάρει μέχρι και απάντηση "γιατί; σε βιβλιοθήκη είμαστε;" :D

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ακριβώς τις ίδιες παρατηρήσεις, αντιλήψεις και ενοχλήσεις (μέχρι εντέλειας σε όλα στη κυριολεξία) και επίσης όσον αφορά κοινά σχετικά με στοιχεία χαρακτήρος όπως υποκοινωνικότητα-ανεκδηλωτικότητα όπου δε χρειάζεται και "μάζεμα" σε ηθικό επίπεδο, και να τις περιγράφεις -και- με τον ίδιο τρόπο, λέξη προς λέξη. Πρέπει σίγουρα να είσαι η Ιππαρέτη, είναι χαρακτηριστικές οι ενοχλήσεις σε άτομα με aspergers-adhd επίσης. Αυτό συμβαίνει λόγω αδυναμίας φιλτραρίσματος αισθητηριακών επιρροών απο το background και εμμονής (η οποία προκύπτει απο τους ενοχλητικούς άλλους βέβαια που είναι οι πραγματικά εμμονικοί). Τα άτομα με aspergers θέλουν πλήρη τάξη και προβλεψιμότητα στη ζωή τους και συμβαίνουν αυτά. Δες επίσης περιγραφές περί Ιππαρέτης και θα συναντήσεις ακριβώς τα ίδια στοιχεία. Η επανεμψύχωση είναι απόλυτο γεγονός.


ΙΠ(Π)ΑΡΕΤΗ
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ
ΤΡΤΕΙΝΙ

Π = Λ = Α, Π = Ο,

ΙΠΠΑΡΕΤΗ
ΣΤΑΥΡΙΑΝΗ

Η = Ε, Σ = Μ = Π, Α = Λ = Π, Υ = Η

και άρα ως εκ τούτου Σταυριανή = και Τορτελίνι (υποσυνείδητος αναγραμματισμός έστω και αν έπαιξε τυχαία).

[Πλήρης αναγραμματισμός με επιτρεπτή στροφή χαρακτήρων και με μετακίνηση ή(+/και) πρόσθεση μιας γραμμής και μόνο].