Author Topic: Οδηγός Φασισμού ανα Χώρα.  (Read 144 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Re: Οδηγός Φασισμού ανα Χώρα.
« on: May 26, 2016, 08:27:54 am »
Δανία

Το ακροδεξιό ρατσιστικό λαϊκίστικο Δανικό Λαϊκό Κόμμα (Dansk Folkeparti, DK) πήρε  στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014 ποσοστό 26.6%. Στις βουλευτικές εκλογές τον επόμενο χρόνο, κέρδισε τη δεύτερη θέση, με 37 στις 179 έδρες.

Το DK είναι ένα εθνικιστικό κόμμα που στηρίζει  την εκλογική του βάση στο ρατσισμό, στοχοποιώντας κυρίως μετανάστες και μουσουλμάνους. Ιδρύθηκε τα 1995 με απόσχιση από το παρόμοιο ξενοφοβικό Κόμμα της Προόδου. Ο ιδρυτής του Pia Kjærsgaard έχει περιγράψει μια πολυεθνική Δανία ως «εθνική καταστροφή».

Το DK,  υπό την ηγεσία τώρα του Kristian Thulesen Dahl, έχει αυξήσει απότομα την εκλογική του δύναμη στις δύο τελευταίες εκλογές.

Το κόμμα έχει διακηρύξει το στόχο να απαγορευτεί κάθε μετανάστευση από μη δυτικές ή μουσουλμανικές χώρες. Η ισχυρή του θέση στο κοινοβούλιο συνεπάγεται πως μπορεί  να ασκεί επιρροή στην κεντροδεξιά κυβέρνηση, με αποτέλεσμα μέτρα όπως το νόμο που επιτρέπει στις αρχές να κρατούν χρήματα και τιμαλφή από τους πρόσφυγες.

Φινλανδία

Το Κόμμα  των Φινλανδών  (Perussuomalaiset, PS), γνωστό περισσότερο ως Αληθινοί Φινλανδοί, είναι ένα ακροδεξιό ρατσιστικό λαϊκιστικό κόμμα με ροπή στον εθνικοσοσιαλισμό.  Ιδρύθηκε το 1995, κληροδοτώντας τον προκάτοχο του, το   Finnish Rural Party .

Τον τελευταίο χρόνο κέρδισε το 17.65% των ψήφων στις φινλανδικές εκλογές. Αν και έπεσε λίγο από το προηγούμενο 19.1% του 2011, το Κόμμα των Φινλανδών πήρε τη δεύτερη θέση, με 38 έδρες στις 200, και συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Το Κόμμα των Φινλανδών προωθεί τον ξενοφοβικό ρατσισμό και επικρίνει την πολυπολιτισμικότητα. Αντιτίθεται επίσης στη διδασκαλία των σουηδικών (επίσημη γλώσσα στη Φινλανδία, μαζί με τη φινλανδική) στα σχολεία. Αντίθετα, θέλει τα παιδιά να διδάσκονται την «υγιή εθνική υπερηφάνεια» και στηρίζει δραστηριότητες που προωθούν τη φιλανδική ταυτότητα.

Μεταξύ όσων εκλέχτηκαν με το Κόμμα των Φινλανδών, είναι και τέσσερα ηγετικά στελέχη του Suomen Sisu, ενεός φασιστικού οργανισμού που ο φινλανδικός τύπος την περιγράφει ως «ναζιστικής εμπνεύσεως».

Το 2013, ένας απ’ αυτούς, ο James Hirvisaari, εκδιώχτηκε από το Κόμμα των Φινλανδών γιατί φωτογραφήθηκε να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό έξω από το κοινοβούλιο. Ένας άλλος, ο Jussi Halla-aho,  έχει καταδικαστεί για υποκίνηση φυλετικού μίσος. Ο αρχηγός του  Suomen Sisu, Olli Immonen,  επίσης εκλεγμένος με το Κόμμα των Φιλανδών, ανάρτησε φωτογραφίες στο facebook που τον δείχνουν με μέλη του ανοιχτά ναζιστικού Κινήματος Φινλανδικής Αντίστασης.

Μία δημοσκόπηση του 2011  της εφημερίδας   Helsingin Sanomat  έδειξε ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών του Κόμματος των Φιλανδών συμφωνεί με τη δήλωση «Άνθρωποι από κάποιες ράτσες είναι ανίκανοι να ζήσουν στη σύγχρονη κοινωνία”.

Γαλλία

Το Εθνικό Μέτωπο (National Front, FN) είναι το πιο πετυχημένο εκλογικά ευρωπαϊκό φασιστικό κόμμα. Πήρε 6.6 εκατομμύρια ψήφους (27,1%) στο δεύτερο γύρο των εκλογών τον περασμένο Δεκέμβριο. Στον πρώτο γύρο έπιασε την κορυφή, ως το πιο δημοφιλές πολιτικό κόμμα στη Γαλλία.

Τα εκλογικά αποτελέσματα στον πίνακα μας δείχνουν μόνο την αρχή της δραματικής αύξησης του Εθνικού Μετώπου υπό τη Μαρίν Λε Πεν, κόρη του ιδρυτή του, Ζαν Μαρί Λε Πεν.

Σε αυτές τις εκλογές, πίσω στο 2012, το Εθνικό Μέτωπο πήρε 13.6%, κερδίζοντας τους δύο πρώτους βουλευτές του από τη δεκαετία του 1980, με μια τρίτη έδρα να κερδίζεται από το αποσχισθέν Ligue du Sud. Μέχρι τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014, το Εθνικό Μέτωπο είχε φτάσει στο 24.86%.

Το Κόμμα ελέγχει επίσης 14 δημαρχεία, που χρησιμοποιούνται σαν δοκιμαστήρια για το μέλλον. Στην πόλη Béziers, στο νότο της Γαλλίας, για παράδειγμα, ο δήμαρχος Robert Méynard θέσπισε ένα ανεπίσημο στρατό από παλιούς στρατιωτικούς και αστυνομικούς, για να ελέγχει τους δρόμους. Επίσης, έχει θεσπίσει κανονισμούς κατά των καταστημάτων κεμπάμπ και έχει επιβάλει μια απαγόρευση κυκλοφορίας στους νέους.

Το Εθνικό Μέτωπο διατηρεί μια συνεχή  βάση σε κάποιες περιοχές από τη δεκαετία του 1980, αλλά τώρα έχει επεκταθεί παντού.

Η Λε Πεν διεκδικεί σοβαρά τη θέση του Γάλου Προέδρου το 2017 –και η απειλή  είναι πολύ αληθινή. Το Εθνικό Μέτωπο αντλεί τη δύναμη του από τη ρατσιστική, ισλαμοφοβική, αντιρομά και ξενοφοβική ρητορική.

.Αυτή η ανύψωση του Εθνικού Μετώπου οφείλεται στην προσεκτική στρατηγική της Λε Πεν για από-δαιμονοποίηση –που στοχεύει στο να κρύψει τις φασιστικές ρίζες και πολιτικές κάτω από ένα φωτεινό, σεβαστό λουστράρισμα.  Η Λε Πεν έχει διώξει τον πατέρα της, που ήταν αρνητής του Ολοκαυτώματος και δεν γινόταν εύκολα αποδεκτός. Η Μαρίν Λε πεν όμως δεν έχει ποτέ καταγγείλει τις πολιτικές του πατέρα της. Επίσης, έχει μετακινήσει το κόμμα, από τις εκφράσεις ανοιχτού αντισημιτισμού στην πιο αποδεκτή ισλαμοφοβία.

Αυτή η στρατηγική στην πραγματικότητα καθοδηγήθηκε από το Ζαν Μαρί Λε Πεν του οποίου το ευρωφασιστικό εγχείρημα σκόπευε να παρουσιάσει τους ενδεχομένως εκλεγμένους φασίστες σε κοστούμια, κρατώντας στην άκρη τα αγόρια με τις μπότες και στις σβάστικες. Η Μαρίν ραφινάρισε περαιτέρω αυτή την εκδοχή, για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο κόμμα.

Ο γαλλικός φασισμός παρέχει το θεωρητικό και τακτικό πλαίσιο που εμπνέει και επηρεάζει τους φασίστες σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα, κάθε πρόοδος του Εθνικού Μετώπου δίνει ώθηση στα φασιστικά και ακροδεξιά κόμματα παντού.

Το Εθνικό Μέτωπο έχει βαθιές φασιστικές ρίζες. Ιδρύθηκε το 1972 από τον Λε Πεν, βετεράνο της οργάνωσηςOrganisation de l’armée secrète (OAS), μία βάρβαρη παραστρατιωτική ακροδεξιά οργάνωση, αντίθετη στην ανεξαρτησία της Αλγερίας. Ένωσε τις υφιστάμενες φασιστικές οργανώσεις, όπως την Ordre Nouveau (New Order), την  Occident και την  Groupe Union Défense (GUD).

Το ιδρυτικό πολιτικό γραφείο του περιλάμβανε τον Alain Robert, τον βετεράνο των SS  Pierre Bousquet, και τον  François Brigneau, μέλος του Milice – στρατιωτική ομάδα που συνεργάστηκε με τους ναζί στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα. Το Εθνικό Μέτωπο κρύβει τους συνεχιζόμενους δεσμούς μεταξύ της κοινοβουλευτικής λειτουργίας του και των σκληρών ναζιστικών ομάδων στους δρόμους.

Αλλά οι σύνδεσμοι και οι αλληλεπικαλύψεις με το ανοιχτά εθνορατσιστικό   κίνημα  Identitaires γίνονται σαφέστεροι μεταξύ των Identitaires και των ελεγχόμενων από το Εθνικό Μέτωπο δήμων.

Γερμανία

Σε ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα το 2014 στις ευρωπαϊκές εκλογές, η Γερμανία εξέλεξε έναν ευρωβουλευτή από το σκληρό ναζιστικό κόμμα Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της (Nationaldemokratische Partei Deutschlands, NPD).

Το  NPD – του οποίου ο αρχηγός χαίρεται να ποζάρει μπροστά σε εικόνες του Ρούντολφ Ες –πήρε μόνο 1%, κερδίζοντας όμως μία έδρα καθώς η Γερμανία δεν έχει ελάχιστο όριο για την κατάληψη εδρών στο ευρωκοινοβούλιο.

Όμως η βασική εκλογική δύναμη της ακροδεξιάς είναι η Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland, AfD) –που κέρδισε 7 έδρες το 2014 και τώρα έχει παρουσία στις μισές από τις δεκαέξι κυβερνήσεις των γερμανικών κρατιδίων, αν και δεν έχει ακόμα έδρες στο εθικό κοινοβούλιο. Είναι το δεύτερο κόμμα στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας.

Το AfD–όπως και οι  άλλες ρατσιστικές και φασιστικές ομάδες στη Γερμανία   επιδιώκει με την «προσφυγική κρίση» να δημιουργήσει ένα νέο αποδιοπομπαίο τράγο.

Αυτό το ρατσιστικό λαϊκίστικο ακροδεξιό κόμμα έχει ήδη κινηθεί προς την κατεύθυνση του φασισμού. Σε μία εσωτερική του φραξιονιστική μάχη, κέρδισαν τα  πιο δεξιά και εξτρεμιστικά ρατσιστικά στοιχεία.

Υπό τον νέο αρχηγό,  Frauke Petry, το  AfD εστιάζει κόμα περισσότερο στην ξενοφοβία και τον αντιμουσουλμανισμό,  και κάνει ανοίγματα στην Pegida, το αντιμουσουλμανικό κίνημα δρόμου, που περιγράφεται σαν σύμμαχος. Ο Petry ισχυρίζεται πως η αστυνομία θα πρέπει να πυροβολεί τους ανθρώπους που περνάνε τα γερμανικά σύνορα, «αν το κρίνει αναγκαίο».

Ο ιδρυτής και τέως αρχηγός Bernd Lucke και οι σύμμαχοι του έφυγαν από το κόμμα, λέγοντας πως είχαν διεισδύσει ρατσιστές, εθνικιστές, αντισημίτες, ισλαμοφοβικοί και ομοφοβικοί εξτρεμιστές.

Το Φεβρουάριο το AfD ανακοίνωσε τη συμμαχία του με το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας –μία κίνηση που παρακίνησε την ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών να επιδιώξουν την αποπομπή των δύο ευρωβουλευτών που παρέμεναν στο   AfD  μετά τη διάσπαση του.

Εν τω μεταξύ, η οργάνωση Pegida (Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της ισλαμοποίησης της Δύσης -Patriotic Europeans Against the Islamisation of the West) είναι πραγματική απειλή στους δρόμους.  Είναι μια πλήρως ρατσιστική ομάδα, στην οποία το NPD και άλλοι ναζί σμίγουν με τους φασίστες χούλιγκανς και άλλους πιο μαλακούς ρατσιστές. Έχει την ικανότητα να κινητοποιεί χιλιάδες στους δρόμους στην τέως Ανατολική Γερμανία, με μέγιστο έναν αριθμό 25.000 στη Δρέσδη τον Ιανουάριο του 2015. Η Pegida  έλκει μεγάλους αριθμούς συνηθισμένων ανθρώπων στις διαδηλώσεις της – είναι περισσότεροι, και με ευρύτερη εμβέλεια,  από ό,τι ήταν ποτέ η Αγγλική Λίγκα στη Βρετανία. Μετά από μια βουτιά στους αριθμούς τον περασμένο χρόνο, η Pegida δείχνει σημάδια ανάκαμψης, στοχοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ο συνδυασμός των ακροδεξιών κομμάτων τόσο στο κοινοβουλευτικό πεδίο όσο και στους δρόμους, με τους οργανωμένους φασίστες, τραβάει και τις δύο πτέρυγες ακόμα δεξιότερα, και είναι πολύ ανησυχητικό. Οι επιτυχίες της Pegida, για παράδειγμα, έχουν δώσει στους σκληρούς ναζί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και θέληση να οργανωθούν  – με περίπου 3.000 να διαδηλώνουν στο Βερολίνο το Μάρτιο.

Ελλάδα

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό κόμμα. Έχει και κοινοβουλευτική και παραστρατιωτική πτέρυγα. Θέλει να δει την Ελλάδα δικτατορική, χρησιμοποιεί σύμβολα των Ναζί και είναι ανοιχτά εθνικοσοσιαλιστές και ρατσιστές. Η Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε το 1983, σαν μια αντισημτική, χουντική οργάνωση.

Αναδύθηκε ως επικίνδυνη πολιτική δύναμη σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης το 2008, που άφησε 4.7 εκατομμύρια ανθρώπους άνεργους. Η Χρυσή Αυγή έχει προσπαθήσει να παρουσιάσει τον εαυτό της ως φίλο των συνηθισμένων Ελλήνων, μοιράζοντας τρόφιμα σε φτωχές συνοικίες (αρκεί να είναι μόνο έλληνες). Την ίδια ώρα κατηγορεί τους μετανάστες για τα οικονομικά προβλήματα. Το Μέτωπο νεολαίας της Χρυσής Αυγής μοιράζει σε σχολεία της Αθήνας φυλλάδια, και έχει διοργανώσει μια σειρά συναυλιών «η ροκ κατά του κομουνισμού». 

Το κόμμα έχει πίσω του πολλή βία και τρομοκρατία. Ένα μέλος της Χρυσής Αυγλης μαχαίρωσε θανατηφόρα τον αριστερό αντιφασίστα ράπερ Παύλο Φύσσα το Σεπτέμβριο του 2013. 

Υποστήριξη στη Χρυσή Αυγή δίνεται και από μέρος της Ελληνικής Αστυνομίας, προσφέροντας στο κόμμα προστασία και ασυδοσία. Μία Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας επισημαίνει:

“Η έρευνα μας δείχνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ρατσισμός, εκτεταμένη χρήση της εξουσίας και βαθιά ριζωμένη ατιμωρησία, αυτά βρίσκεις στην ελληνική αστυνομία. Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποτύχει να ομολογήσουν τη βία κατά των ανθρώπινων δικαιωμάτων από την αστυνομία και η συνεχή ατιμωρησία”.

Ένα τεράστιο λαϊκό κίνημα κατά των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να δράσει. Το Σεπτέμβριο του 2013, οι ηγέτες του κόμματος και οι βουλευτές συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν μαζικά, για το φόνο του Παύλου Φύσσα, με την εισαγγελική κατηγορία ότι το κόμμα αυτό είναι εγκληματική οργάνωση. Δέκα αστυνομικοί βρέθηκαν να έχουν άμεση σχέση με εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Αλλά, παρά τη δικαστική εξέλιξη, η εκλογική δύναμη του ναζιστικού κόμματος δεν μειώθηκε. Στις ευρωεκλογές του 2014 πάνω από μισό εκατομμύριο έλληνες ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή, δίνοντας της τρεις έδρες στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ το 2015 πήρε 7% των ψήφων για τις εθνικές εκλογές κερδίζοντας 18 έδρες στο κοινοβούλιο.

Ακολουθεί σύντομα το 2ο μέρος ..

Μετάφραση Γεωργία Κανελλοπούλου

http://oulaloum.espivblogs.net/2016/05/11/%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7/

 

Πηγή:

http://www.dreamdeferred.org.uk/2016/04/fascism-and-the-far-right-in-europe-country-by-country-guide-part-one/
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.