Author Topic: Rothbard: "We must therefore conclude that we are not anarchists"  (Read 835 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Somalian Pirate

 • Kapitan
 • ***
 • Posts: 485
 • Φήμη -2
 • Gender: Male
 • 卐νικωλάκης卐
 • Location: ₪Hagii Anargiri₪
  • View Profile
  • Πρεζα Τιβί
Σουργελοποιημενη εινια η σκεψη σου. Το τι ειμαστε εμεις- οι πραγματικοι αναρχικοι- και πως αυτοαποκαλουμαστε ειναι αλλο θεμα, αν θες το συζητάμε σε αλλο νημα. Εδω μιλαμε για εσας. Η επίκληση στην υποκρισία μας, βασικά ενα ad hominem επιχείρημα, δεν σας δικαιώνει στο να λεγεστε αναρχικοι.

Περίμενα κατι καλύτερο απο σενα, αλλα αντιλαμβάνομαι πως δεν ειναι οτι εισαι χαζος, ειναι πως δεν υπάρχει κατι για να υποστηρίξει την θέση σας.
::)

Όχι. Εδώ μιλάμε για την έννοια του αναρχισμού και της αναρχίας. Και τι είσαι εσύ για να περιμένεις κάτι από μένα, καμιά χαζογκόμενα;   ;D

Η θέση μας διαθέτει τεράστια βιβλιογραφία και εσύ πας και πιάνεις μία γραμμή, λες και δεν μπορώ να σου βρω άπειρες αντιφάσεις στις ιδέες των συντρόφων σου. Αν μη τι άλλο εσύ είσαι που ξεφτιλίζεσαι.

Η ουσία, πέραν του προσωπικού, είναι μία: Εμείς δεν αρνούμεθα να ξεστραβωθούμε διαβάζοντας Στίρνερ (που μου αρέσει), Κροπότκιν, Μπακούνιν, Προυντόν et al. Μάλιστα εμείς μπορούμε να δούμε μέχρι και πιθανούς τρόπους συνεννόησης για να ρίξουμε το κράτος. Ο μέσος κόκκινος-κοκκινόμαυρος περιορίζεται στον αυνανισμό πάνω στην ουτοπία που έχει στο μυαλό του μαζί με τους υπόλοιπους τρόφιμους του ιντιγίδια. Και όταν έρχεται η ώρα να μιλήσουμε για την ταμπακιέρα, δηλαδή για τη μείωση ή/και πτώση του κράτους, αρχίζει τα νοητικά κόλπα σαν τον Τσόμσκι: Πρώτα θα πέσει ο καπιταλισμός και μετά το κράτος.

Βρε, ηλίθιοι, ανοίξτε κανένα βιβλίο ιστορίας, δείτε τα βασικά στοιχεία των πρώτων κρατών, αντιληφθείτε ότι ο σοσιαλισμός ήταν ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΣ με το κράτος!!

Τι παραδείγματα θέλετε; Τα γράφει και ο Σαφάρεβιτς στο Σοσιαλιστικό Φαινόμενο που υπάρχει τζάμπα διαδικτυακά: Μεσοποταμία, Αίγυπτος, αυτοκρατορία των Ίνκας. Όλοι εφάρμοζαν κομμουνισμό και μάλιστα μαρξισμό. Έτσι χτίζονται τα κράτη. Ο αντικομμουνιστής-αντισοσιαλιστής είναι αναγκαία εγγύτερα στην αναρχία από τον σοσιαλιστή.

Εν ολίγοις: Ξεστραβωθείτε. Σοσιαλιστικό Φαινόμενο του Ιγκόρ Σαφάρεβιτς, An Austrian Perspective on the History of Economic Thought του Rothbard. Υπάρχει και άλλο βιβλίο στο mises.org με τίτλο 4000 χρόνια ελέγχου των τιμών. Αυτά μας λέτε ότι δεν τα βρήκατε ή ότι περιμένατε εμάς να σας τα δείξουμε; Στην εποχή μας αυτά δε δικαιολογούνται. Επίτηδες λέτε τις μαλακίες που λέτε. Και επειδή είστε και στόκοι (και ζμπούτσαμ τα ad hominem εν προκειμένοις) και όταν πάτε να διαβάσετε κάτι θα το διαβάσετε απλά για να το απορρίψετε αν διαφωνεί και αποδεικνύει ως εσφαλμένη την κοσμοθεωρία σας.
το κοινωνικο-πολιτικο προτσες που χαρακτηρίζει το βαθύτερο διαλεκτικό προτσες ωθεί τις μάζες σε παγκόσμια επανάστασι. Τα λόγια δεν έχουν καμία αξία. Η ηθική, η ιδιοκτησία, και η αίσθηση του εγώ είναι αστικά κατασκευάσματα. Αν σε σταματά κάποιος από το να του πάρεις κάτι, σκότωσέ τον: Είναι εγκληματική η ύπαρξη ατομικής συνειδήσεως, κατασκευάσματος της μπουρζουαζίας, σε μία επαναστατημένη κοινωνία. Είναι κύτταρο ενός μεγάλου οργανισμού. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι, αλλά να ΔΡΑΣ. Ζητούμε να καταργηθεί κάθε φιλοσοφική προσέγγιση από τον επαναστατικό αγώνα και η πάλη να γίνει αδίστακτη, ανελέητη και καταστροφική για κάθε ατομιστή αστό. Ζήτω η ολοκληρωτική νίκη.