Author Topic: Το Δίκαιο του Ισχυρού  (Read 128 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Somalian Pirate

  • Kapitan
  • ***
  • Posts: 485
  • Φήμη -2
  • Gender: Male
  • 卐νικωλάκης卐
  • Location: ₪Hagii Anargiri₪
    • View Profile
    • Πρεζα Τιβί
Το Δίκαιο του Ισχυρού
« on: April 26, 2015, 01:46:05 pm »
Τα παρακάτω αποτελούν δικά μου γραπτά που παραθέτω εδώ για να υπάρχουν στα αναρχικά πρακτικά του γγ. ΧΑΟΣ88


Quote
Οι τάξεις των αστών, εργατών και αγροτών είναι τάξεις ΔΟΥΛΩΝ. Ο Alex Jones είχε αναφέρει τη φράση "blood bags".
Όταν ο μέσος αστός επαναλαμβάνει, σχεδόν τρομαγμένος, τη φράση «ζούμε σε πολιτισμένη κοινωνία» και «δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο», στην ουσία αποδέχεται τη θέση του ως δούλος και αρνείται την ευθύνη της δικής του απελευθέρωσης. Το ίδιο ισχύει και για το προλεταριάτο («εργάτες»-αγρότες).
Η κραυγή περί πολιτισμένης κοινωνίας, που ξεπέρασε το δίπολο δούλου-αυθέντη είναι κραυγή δούλου που δε θέλει να παραδεχθεί ότι είναι δούλος.
Σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν δύο πλευρές, δύο μεγάλες τάξεις: Η πολιτική τάξη και όλοι οι υπόλοιποι.
Αν δεν ανήκεις στην πολιτική τάξη (δηλαδή αν δεν έχεις επιρροή στη μοίρα μιας ολόκληρης χώρας), είσαι δούλος. Δεν γίνεται να ελέγχεις μόνο τη δική σου μοίρα όσο υπάρχει κράτος. Είτε θα ελέγχεις τη μοίρα μίας γεωγραφικής περιοχής, είτε δε θα ελέγχεις τίποτα και θα είσαι δούλος κάποιου που το κατάφερε.
Ο εγκληματίας και ο πολιτικός είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πολιτεία ονομάζεται η συμμορία που ελέγχεται από την πολιτική τάξη. Όταν μιλάμε για «πατρίδα», εννοούμε την περιοχή που ελέγχουν οι τραμπούκοι με τους οποίους ταυτιζόμαστε.

Γιατί, όμως, να καταλήξουμε στο ότι οι «έντιμοι» είναι στην πραγματικότητα υποδεέστερες μορφές ζωής σε σχέση με τους πολεμιστές και ειδικά τους πολεμιστές που έχουν και πνευματική παιδεία;
Απλό: Η τάξη των πολεμιστών (αυτό που σε άλλες εποχές θα ονομάζαμε φυσική πολιτική τάξη) χρειάζεται εισόδημα, δηλαδή κάποιους να κλέβει. Όμως δε θέλει να γίνουν όλοι, ή αρκετοί, κλέφτες, διότι αυτό θα καταστήσει την κλοπή μη βιώσιμη και θα κάνει το ίδιο τους το σύστημα να καταρρεύσει.
Άρα τι πιο απλό από το να οικοδομήσουν το ψέμα της ηθικής και της εντιμότητας στα μυαλά των δούλων; Δεν κλέβεις διότι είσαι «έντιμος» και «νοικοκύρης». Δε δολοφονείς ούτε γίνεσαι «εγκληματίας» διότι εσύ είσαι ο «καλός άνθρωπος». Και να φροντίζεις να μας λες όταν υπάρχουν μικροκλέφτες και μικρο-εγκληματίες που μας ανταγωνίζονται, για να περιορίσουμε τον ανταγωνισμό, αλλιώς αν μπουν περισσότεροι στο χορό της μαζικής ληστείας και των φόνων, θα «καταρρεύσει το σύστημα» και θα έρθει το «χάος».
Έτσι γίνεται το ξεσκαρτάρισμα, ώστε όσοι δεν έχουν γερά νεύρα να μη φτάσουν ποτέ στην κορφή της πυραμίδας του συμμοριτισμού, δηλαδή να μη γίνουν ποτέ άρχοντες. Η φυσική πολιτική τάξη (δηλαδή αυτή που ταυτίζεται με την πολεμική τάξη) εμπεριέχει άτομα που δεν έχουν, πλέον, κανένα ηθικό φραγμό, ούτε καν την υποψία τέτοιου.
Οι έντιμοι επιλέγουν το δρόμο της «ασφάλειας» και της «κοινής λογικής», δηλαδή αυτόν της δουλείας υπό την εξουσία των πολεμιστών, αυτών που θα ονομάζονταν «εγκληματίες» αν ίσχυαν οι ίδιες αρχές πάνω τους. Ο πολεμιστής ρισκάρει τη ζωή του, δηλαδή το πιο πολύτιμο πράγμα στο σύμπαν του και ανταμείβεται πλουσιοπάροχα με τα προϊόντα του ιδρώτα, του αίματος και των δακρύων των δούλων του.
το κοινωνικο-πολιτικο προτσες που χαρακτηρίζει το βαθύτερο διαλεκτικό προτσες ωθεί τις μάζες σε παγκόσμια επανάστασι. Τα λόγια δεν έχουν καμία αξία. Η ηθική, η ιδιοκτησία, και η αίσθηση του εγώ είναι αστικά κατασκευάσματα. Αν σε σταματά κάποιος από το να του πάρεις κάτι, σκότωσέ τον: Είναι εγκληματική η ύπαρξη ατομικής συνειδήσεως, κατασκευάσματος της μπουρζουαζίας, σε μία επαναστατημένη κοινωνία. Είναι κύτταρο ενός μεγάλου οργανισμού. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι, αλλά να ΔΡΑΣ. Ζητούμε να καταργηθεί κάθε φιλοσοφική προσέγγιση από τον επαναστατικό αγώνα και η πάλη να γίνει αδίστακτη, ανελέητη και καταστροφική για κάθε ατομιστή αστό. Ζήτω η ολοκληρωτική νίκη.

Share on Facebook Share on Twitter


mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Re: Το Δίκαιο του Ισχυρού
« Reply #1 on: April 27, 2015, 09:06:43 am »
ενδιαφερουσες αποψεις αλλα ελλειψη αστων θα σου κανω εγω τις ερωτήσεις:

στις αστικες πολιτισμένες κοινωνίες, οι αστοί εχουν το ελευθερο να ασχοληθουνε με τα πολιτικα και να γινουν μελη της πολιτικης καστας και μετα να αποσυρθουνε. Οπως πχ ο Ομπάμα. Πριν 15 χρονια, συμφωνα με την κριτικη σου, θα ηταν δουλος. και εδω και 8 χρονια ειναι ο αρχοντας του κοσμου.

Σε πολλες χωρες του κοσμου, το πολιτικο προσωπικο δεν ειναι επαγγελματιες πολιτικοι αλλα προερχονται απο τους αστους- δουλους.

Αναρχικη κριτική: ο στοχος του αναρχικου ανθρωπου ειναι να ειναι ελευθερος μεν, αλλα να μην εχει και δουλους δε.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

ΠΛΕΘΡΑ

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 80
  • Φήμη 2
    • View Profile
Re: Το Δίκαιο του Ισχυρού
« Reply #2 on: December 21, 2015, 03:58:12 pm »
σχολιο 1

..........καταρχην ο ισχυρος με την εννοια που του πρσδιδουμε μεσα μια βαρβαροκρατουμενη καπιταλιστικη κοινωνια ειναι ο οικονοικα ισχυρος που εχιε επνδυσει ενα μερις της οικονομικης ισχυος του στο αν αποακτησει κοινωνικη ισχυ και διαπλοκη εξυπηρετησης των συμπεφοντων του ..
..αρα ο οικονομικα ισχυρος δεδομενων των τροπων πποου ισχυροποιηθηκε που ειν αυατοι της καπιτλαιστικςη λεηλασιας και διαφθορας ειναι βαθια ανεντιμος και καμμια εννοια δικιαου δνε τον διεπει στην κσεψη η την πραξη του ...ο οικονοκια ισχυρος εινα βαθυτατα αλλουττριωμνεος καιδιαεφθαρμενος ...και η αλλοτριωση κια διαφθορα τοςυ γινεται με σα σε μια κοινωνια μεταδοτικη ασθενεια ...

ο οικονομικα ισχυρος λοιπον  ειναι φυσει ανεντιμος και αδικος ..η ισχυς που απολαμβανει τον καθιστουν δαφθορεα της κοινωνιας διασπαστης και υπονομευτη των συλλογικων συμφεροντων .. να γιατι η λυτρωση θα επελθει με την απαλλοτριωση των οικονομικων στοιχεων που δημιουργουν την ταξη των οικονομικα ισχυρων ..
 στο θεμα << ΣΦΑΧΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ >> θα αναπτυξω μια θεωρια συγκεντρωσης του Κεφαλαιου παρακολουθηστε την ...θα μιλησω θα τους μηχανισμους συγκεντρωποιησης του πλουτου που βεβια στις συνθηκες αναπτυξης του συγχρονου καπιταλισμου δεν ειναι απλα και μονο η υπεραξια που δημιουργει η ανθρωπινη εργασια ...

τη αναλυση αυτη απεθυνεται κυριως σε νεοφιλελευθερους παραπλανημενους και σε μαρξιστολενινιστοκομμουνιστες της πατερναλιστικης κομματικης αυταρχιας..